Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Spicy breekbrood met brie met saus

7x hartige hapjes die beter zijn dan chips en nootjes

Chips en nootjes zijn lekker, maar eerlijk is eerlijk: een beetje standaard zijn ze wel. Daarom delen wij recepten voor hartige hapjes die Ʃcht indruk maken (en gegarandeerd opgaan!).

Lees verder na de advertentie

De tijd dat de hapjes op een verjaardag alleen bestonden uit een bakje chips en wat nootjes, is allang voorbij. Er zijn namelijk zo veel meer heerlijke hartige hapjes! Wat denk je bijvoorbeeld van kippenvleugels uit de airfryer of worstjes in bladerdeeg met een twist? Maar ook specialere borrelhapjes, zoals spicy breekbrood met harissahoning, tacos de papa en groentespiesjes met pistache mogen niet ontbreken tijdens jouw borrel. En het beste? Alles is van tevoren te maken, zodat je niet meer in de keuken hoeft te staan als je gasten er zijn. Ideaal!

Elke vrijdag recepten voor de borrel in je mailbox?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Hartige hapjes en snacks:

Lees verder na de advertentie

Ben jij klaar om de show te stelen bij de volgende verjaardag of VrijMiBo? Zet dan deze hartige hapjes op het menu:

Spicy breekbrood met brie met saus

Spicy breekbrood met brie en pittige harissahoning

Breekbrood is ideaal voor tijdens de borrel of een feestje. Je maakt het binnen een mum van tijd klaar en je gasten kunnen met gemak hun eigen stukje afbreken. Zo heb jij er geen omkijken meer naar!

Naar het recept
Worstjes in bladerdeeg met cheddar en uienchutney

Worstjes in bladerdeeg met cheddar en uienchutney

De airfryer is een wonderapparaat waar je vƩƩl meer mee kunt dan friet bakken. Dit hapje is perfect voor een feest en ook nog eens kidsproof. Je kunt ze van tevoren maken en bewaren in de diepvries.

Naar het recept

Lees verder na de advertentie

Bloemkool filo pakketjes op een schaal

Bloemkool-filopakketjes

Op zoek naar een gezonde snack die makkelijk te bereiden is? Deze leuke pakketjes maak je binnen een handomdraai in de airfryer en zijn perfect om te serveren bij de borrel!

Naar het recept
Afgebakken pakketjes van filodeeg met daarin spinazie en feta.

Spinazie-fetapakketjes

Op zoek naar een lekker en knapperig hapje? Deze spinazie-fetapakketjes uit de airfryer zijn perfect als voor- of bijgerecht of als lekker borrelhapje. De combinatie van romige feta, spinazie en krokant filodeeg maakt ze onweerstaanbaar. En het mooiste? Ze zijn in een handomdraai klaar!

Naar het recept

Lees verder na de advertentie

Groentespiesjes met pistachepestoyoghurt

Groentespiesjes met pistachepestoyoghurt

Geen gekookt eitje zonder zout, geen friet zonder mayonaise en geen spiesje zonder saus. Wat dacht je van deze pistachepestoyoghurt over je groentespies?

Naar het recept
Tacos de papa met een bakje salsadip erbij

Tacos de papa

Taco’s zoals je ze misschien nog niet kent: gevuld met smeuĆÆge aardappelpuree, gekruid en heerlijk knapperig gebakken. Ze zijn eenvoudig, maar boordevol smaak. Perfect voor een ontspannen avond met comfortfood dat nĆ©t even anders is.

Naar het recept
Krokante chicken wings met five spice mayonaise

Chickenwings met fivespicemayo

Dit recept is ideaal als snack met oud & nieuw. Makkelijk te bereiden en door de fivespicemayonaise ook nog eens super smakelijk!

Naar het recept

Vind je deze hartige hapjes heerlijk? Schrijf je in voor meer recepten:

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Foodies favoriet
Worstjes in bladerdeeg met cheddar en uienchutney

Worstjes in bladerdeeg met cheddar en uienchutney

De airfryer is een wonderapparaat waar je vƩƩl meer mee kunt dan friet bakken. Dit hapje is perfect voor een feest en ook nog eens kidsproof. Je kunt ze van tevoren maken en bewaren in de diepvries.

Bekijk volledige recept

Ingrediƫnten

  • 12 cocktailworstjes
  • 6 plakjes bacon (gehalveerd)
  • 320 g bladerdeeg (rol, koeling)
  • 3 el rodeuienchutney (pot)
  • 50 g cheddar (fijngeraspt)
  • 1 ei (geklutst)

Benodigdheden

  • airfryer

Bereiding

  1. Wikkel elk knakworstje in een half plakje bacon. Rol het bladerdeeg uit en snijd in 12 vier kantjes. Lepel ½-1 tl uienchutney op elk vier kantje en leg er een worstje in bacon op, zodat het in het midden ligt en de uiteinden wijzen naar de hoekjes van het bladerdeeg. Verdeel de cheddar over de vierkantjes.

  2. Vouw de rechterhoek van elk vierkantje over het worstje, bestrijk met ei en vouw de linkerhoek eroverheen. Druk aan en bestrijk met ei. Ongebakken in een luchtdichte bak in de vriezer blijven de pakketjes tot drie maanden goed.

  3. Verwarm de airfryer voor op 200°C. Leg de pakketjes in een enkele laag in het mandje van de airfryer en bak 10-12 minuten, tot het deeg goudkleurig is en het worstje gaar. Doe dit zo nodig in porties. Serveer direct of laat afkoelen en bewaar de worstjes tot twee dagen in een luchtdichte bak in de koelkast.

Ā© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Samuel Goldsmith Fotografie: Liam Desbois Styling: Katy Gilhooly Foodstyling: Faye Wears

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!