
Tijd voor Willem’s kooktips! Elke vrijdag versturen wij de leuke ‘Foodies Favourites Friday’ nieuwsbrief! Ben jij al lid? Schrijf je nu in via deze link en ontvang iedere vrijdag als eerste de leukste artikelen, interessante nieuwtjes, aanbiedingen, het recept van de week én de handige kooktips van onze eigen foodieskok Willem! Deze keer: hoe gebruik je ingemaakte citroenen? En hoe maak je ze in?
Lees verder na de advertentie
Citroen gebruiken in jouw keuken
Gezouten en ingelegde of ingemaakte citroen is een typische smaakmaker in de Noord-Afrikaanse keuken. De citroenschil wordt zacht door het pekelen en geeft een fris-zure smaak aan groentegerechten, soepen en tajines. Ik gebruik hem graag in zoete gerechten zoals Arabisch gebak, maar ook in hartige gerechten zoals dezelamstajine met ingelegde citroen. Het gaat bij ingelegde citroenen met name om het gebruik van de schil, gebruik daarom biologische citroenen als je ze zelf maakt. Je wast de citroenen met heet water, snijd ze kruislings in en maakt ze in met zout. Hoe je dat precies doet lees je in dit recept vooringemaakte citroenen.
Tip!

Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Onze tips

Zo kun je het beste salades bewaren & meenemen

Deze 10 producten moet je nooit in de koelkast bewaren

Iedereen maakt deze fout bij het bewaren van eten in de koelkast

Welk vlees voor stoofvlees? Zó kies je altijd de juiste soort

Zuurdesemstarter maken: tips en recept van de chef

Kaasfondue is gaan schiften: zo kan je het redden

Zo kan je het beste aardappelpuree opwarmen en bewaren

Zo maak je de lekkerste rode kool: koken en bereiden

9x de lekkerste sauzen voor bij biefstuk

Koken zonder alcohol: zo vervang je drank in klassieke gerechten

Banketstaaf: wat is het en hoe maak je het zelf?

Weet jij waar pepernoten vandaan komen? Zo zit het!

Dit is het verschil tussen speculoos en speculaas

Voor eens en altijd: het verschil tussen pepernoten en kruidnoten

Varkenshaas bakken: met deze tips kan het niet mislukken

Jackfruit is dé vleesvervanger voor stoofgerechten (en zo gebruik je ‘m)

Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.



