Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Artisjokken alla romana

Tip van Willem: hoe gebruik je ingemaakte citroenen?

Advertentie

Tijd voor Willem’s kooktips! Elke vrijdag versturen wij de leuke ‘Foodies Favourites Friday’ nieuwsbrief! Ben jij al lid? Schrijf je nu in via deze link en ontvang iedere vrijdag als eerste de leukste artikelen, interessante nieuwtjes, aanbiedingen, het recept van de week én de handige kooktips van onze eigen foodieskok Willem! Deze keer: hoe gebruik je ingemaakte citroenen? En hoe maak je ze in?
willem's kooktips

Citroen gebruiken in jouw keuken

Gezouten en ingelegde of ingemaakte citroen is een typische smaakmaker in de Noord-Afrikaanse keuken. De citroenschil wordt zacht door het pekelen en geeft een fris-zure smaak aan groentegerechten, soepen en tajines. Ik gebruik hem graag in zoete gerechten zoals Arabisch gebak, maar ook in hartige gerechten zoals dezelamstajine met ingelegde citroen. Het gaat bij ingelegde citroenen met name om het gebruik van de schil, gebruik daarom biologische citroenen als je ze zelf maakt. Je wast de citroenen met heet water, snijd ze kruislings in en maakt ze in met zout. Hoe je dat precies doet lees je in dit recept vooringemaakte citroenen.

Profielfoto van

Willem van Santen

Chef & fotograaf

Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!