
Het recept voor de beste macarons: het beslag
Lees verder na de advertentie
De eerste stap van het recept voor de beste macarons. Let op de dikte van het beslag. Dit is namelijk erg belangrijk: het moet net vloeibaar genoeg zijn zodat de bovenkant mooi vlak uitvloeit.
Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Ben je op zoek naar culinaire inspiratie, uitdaging én wil je graag meer lezen over koken?
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Gebruik het juiste meel
Gebruik zeer fijn amandelmeel of maal het zelf. Hoe fijner het meel, hoe gladder je macarons worden. Dit kun je gemakkelijk doen in je eigen keukenmachine, of koop het bij de (online) supermarkt.
Geen stappen overslaan
Sla het drogen tussen het opspuiten en het bakken niet over! Hierdoor krijgen je macarons de mooie gladde bovenkant en het kenmerkende ‘voetje’. Neem de tijd, alleen zo maak je de beste macarons.
Cooling down
Laat de macarons volledig afkoelen op de plaat, anders gaan ze zeker kapot aan de onderkant. Geduld is een schone zaak, zeker in dit geval.
De vulling
Botercrèmes en ganache liggen het meest voor de hand voor de vulling. Roomvullingen en jamvullingen spuit je zo laat mogelijk op de macarons, omdat de koekjes hiervan snel te zacht worden. Varieer naar hartenlust met verschillende smaken en kleuren.
In één keer opeten
Of je bewaart ze in een afgesloten doos ca. 2 tot maximaal 3 dagen in de koelkast. Al is in één keer opeten misschien het beste advies. Uitdelen behoort tot de optie, maar dat hoeft natuurlijk niet. En dan nu het recept voor de beste macarons uitproberen!
Het recept voor de beste macarons
Tip van Willem: “De juiste verhoudingen zijn belangrijk bij het maken van macarons. Weeg daarom alles, ook de eiwitten en het water, goed af.”
Lees ook: Zo bak jij het perfecte Franse stokbrood
Onze tips

Zo kun je het beste salades bewaren & meenemen

Deze 10 producten moet je nooit in de koelkast bewaren

Iedereen maakt deze fout bij het bewaren van eten in de koelkast

Welk vlees voor stoofvlees? Zó kies je altijd de juiste soort

Zuurdesemstarter maken: tips en recept van de chef

Kaasfondue is gaan schiften: zo kan je het redden

Zo kan je het beste aardappelpuree opwarmen en bewaren

Zo maak je de lekkerste rode kool: koken en bereiden

9x de lekkerste sauzen voor bij biefstuk

Koken zonder alcohol: zo vervang je drank in klassieke gerechten

Banketstaaf: wat is het en hoe maak je het zelf?

Weet jij waar pepernoten vandaan komen? Zo zit het!

Dit is het verschil tussen speculoos en speculaas

Voor eens en altijd: het verschil tussen pepernoten en kruidnoten

Varkenshaas bakken: met deze tips kan het niet mislukken

Jackfruit is dé vleesvervanger voor stoofgerechten (en zo gebruik je ‘m)

Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.



