Advertentie
Hét klassieke borreltje tijdens onze Koningsdag. Het originele recept is behoorlijk complex en bevat onder andere pomerans, alantswortel en kalmoes. Deze versie is eenvoudiger, maar minstens zo lekker.
Was een biologische sinaasappel en snijd met een mes kleine gaatjes in de schil tot het vruchtvlees. Vul de gaatjes met ca. 40 koffiebonen. Leg de sinaasappel in een grote glazen pot met deksel. Voeg 40 suikerklontjes toe en giet het daarna af met 1 l graanjenever (min. 35%). Sluit af met het deksel en laat het mengsel 40 dagen staan in een donkere koele ruimte.
Het devies: tijdig beginnen. Dan kun je op Koningsdag genieten van je zelfgemaakte oranjebitter.
Onze tips
5x Spaanse drankjes voor in de zon: salud!
Dit zijn de lekkerste seizoensgroenten in mei
High tea: 9x recepten en alle do’s & don’ts
Aardbeien bewaren: zo houd je ze langer vers
Tofu marineren: zo maak je tofu écht lekker
Aan de bak: dit zijn verschillende soorten deeg, bakpoeder en gist
Ouderwetse boterkoek bakken: tips en recept
Welke bloem is het meest geschikt om mee te bakken?
Zo kun je het beste salades bewaren & meenemen
De verschillende soorten peper op een rij
Geheim: dit moet je bij champagne eten!
Handig overzicht: hoeveel gram pasta per persoon?
Bestaat er ook goedkope champagne?
Zelf jus maken: het perfecte recept (met of zonder vlees)
Wat betekent brut en demi-sec bij champagne?
Do or don’t: mag ik champagne met ijs drinken?
Roxanne