
Brownies: chunk it, baby.
Lees verder na de advertentie
Zwarte bonen gebruiken om je brownies gezonder te maken, vind ik echt vloeken in de kerk. Dit lekkers hoort naar mijn mening gewoon zondig te zijn met veel suiker, boter en stukjes pure chocolade. Ik maak ze het liefst volgens het recept van Donna Hay en dat is niet voor niets: bij haar gaan er grove stukken chocolade door het beslag. Donna gebruikt pure chocolade, maar zelf vind ik ze met witte chocoladestukjes ook onweerstaanbaar.
Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.
Doe de prikkertest NIET bij brownies
Normaal is de satéprikkertest heilig bij baksels: als die er droog uitkomt, zit je goed. Bij brownies is dit niet het geval. Een droge prikker betekent een droge brownie, terwijl je juist een lekker smeuïg exemplaar wilt serveren. Hoe weet je of je brownie gaar is? Door goed naar de bovenkant te kijken. Als die er droog uitziet, is je brownie goed. Voor de zekerheid kun je het bakblik even voorzichtig heen en weer bewegen. Wiebelt de brownie nog? Dan moet je hem nog iets langer laten garen.

Top it off
Laatst maakte ik mijn brownies voor het eerst af met een laagje ganache: de makkelijkste en lekkerste chocoladetopping ooit. Het geeft je chocoladeverleiding net even dat beetje extra. Bijkomend voordeel: van eventuele scheurtjes die tijdens het bakken zijn ontstaan zie je niets meer. Het resultaat? Een oogverblindend baksel waar iedereen van wil blijven eten. Probeer het uit met dit recept om zelf ganache te maken.
Onze tips

Jackfruit is dé vleesvervanger voor stoofgerechten (en zo gebruik je ‘m)

Dit zijn de keukentools die jouw kerst écht makkelijker maken

Kruidnoten bakken: zo doe je dat

Zelf gevulde speculaas maken: zo doe je dat

Zo maak je thuis een plantaardige steak die zelfs vleeseters verrast

Slechts 0,1% van alle Italiaanse wijn komt hiervandaan

Dit zijn dé gouden tips voor het binden van een stoofpot

Zelf groentesoep maken? Met deze tips lukt het altijd (zelfs zónder zakjes)

Misselijk maar toch iets eten? Deze recepten helpen écht

Zo maak je de perfecte Halloween-pompoen (zonder geklieder)

Zo maak je de lekkerste rode kool: koken en bereiden

9x de lekkerste sauzen voor bij biefstuk

Koken zonder alcohol: zo vervang je drank in klassieke gerechten

Varkenshaas bakken: met deze tips kan het niet mislukken

Dit zijn de seizoensgroenten en -fruit in oktober

7 soorten paddenstoelen om mee te koken (+ recepten)

Roxanne
Vindt de supermarkt de vervelendste plek op aarde. Kan geen recept maken zonder er haar eigen draai aan te geven – wat vaak resulteert in een totaal ander gerecht. Vindt een curry altijd een goed idee en gaat zo vaak mogelijk naar Kroatië voor cevapcici. Was webredacteur van 2019 tot 2021.



