
Wat is het verschil tussen inktvis en octopus?
Lees verder na de advertentie
Het verschil tussen inktvis en octopus is soms wat verwarrend. Laten we maar gelijk met de deur in huis vallen: elke octopus is een inktvis, maar niet elke inktvis is ook een octopus. Huh, say what?! Wij leggen het je graag uit!
Ook meer leuke weetjes, recepten en verhalen in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Lees verder na de advertentie
Soorten inktvis?
Je kan eigenlijk helemaal niet spreken van dƩ inktvis. Deze bestaat helemaal niet omdat het een overkoepelende soortnaam is. Net als dat je het niet over dƩ hond kan hebben bijvoorbeeld. Er zijn meer dan 300 verschillende soorten inktvis. De octopus is hier eentje van. Ook de pijlinktvis en de zeekat zijn bijvoorbeeld inktvissoorten.
Verschil inktvis en octopus
Lees verder na de advertentie
Ook al is een octopus een inktvissoort, niet alle soorten inktvis zijn hetzelfde. Het verschil zit ‘m onder andere in het aantal tentakels. Een octopus heeft maar acht tentakels, terwijl alle andere inktvissen er tien (twee lange en acht korte) hebben. Een ezelsbruggetje hiervoor zit in de naam: octo is acht in het Latijn. Het verschil in tentakels onderscheidt de octopus van andere inktvissoorten. De weekdieren gebruiken hun tentakels als grijparmen om hun voedsel te vangen. Een ander verschil is dat octopussen eigenlijk altijd giftig zijn. De andere inktvis soorten zijn niet altijd giftig.
Trek gekregen? Maak dan eens deze heerlijke recepten:

Octopussalade met olijven en rode ui
Een heerlijke frisse salade, die bijvoorbeeld goed bij een BBQ past. Zie je jezelf al lekker zitten in de tuin met een bordje op schoot?
Lees verder na de advertentie

Calamari met rode peper en koriander
Een beetje pit kan af en toe geen kwaad, zeker niet in dit heerlijke recept. Je moet natuurlijk wel van koriander houden. Ben je per ongeluk uitgeschoten met de rode peper? Knijp er wat extra limoensap overheen voor een goede balans.

Gevulde inktvisjes met tomatensalsa
Bij dit recept krijgen we direct een heerlijk vakantiegevoel. Bij elke hap waan je jezelf in een zonnig en warm land. Kun je niet wachten tot het eindelijk vakantie is? Duik alvast de keuken in met dit recept voor gevulde inktvis met tomatensalsa!
Elke maand inspiratie?
Wil je elke maand de lekkerste inspiratie, recepten en verhalen op je deurmat? Bekijk dan eens onze voordelige abonnementen en kies voor Foodies Magazine!
Lees ook:
Onze tips

Deze keukenfout verpest voor veel mensen pakjesavond

Voor eens en altijd: het verschil tussen pepernoten en kruidnoten

Zo kun je het beste salades bewaren & meenemen

Deze 10 producten moet je nooit in de koelkast bewaren

Iedereen maakt deze fout bij het bewaren van eten in de koelkast

Welk vlees voor stoofvlees? Zó kies je altijd de juiste soort

Zuurdesemstarter maken: tips en recept van de chef

Kaasfondue is gaan schiften: zo kan je het redden

Zo kan je het beste aardappelpuree opwarmen en bewaren

Zo maak je de lekkerste rode kool: koken en bereidenĀ

9x de lekkerste sauzen voor bij biefstuk

Koken zonder alcohol: zo vervang je drank in klassieke gerechten

Banketstaaf: wat is het en hoe maak je het zelf?

Weet jij waar pepernoten vandaan komen? Zo zit het!

Dit is het verschil tussen speculoos en speculaas

Varkenshaas bakken: met deze tips kan het niet mislukken

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.


