Advertentie
Bakken met stoom
Als je graag bakt komt het vast weleens voor dat iets niet helemaal uit de oven komt zoals jij in gedachten had. Scheuren in de cheesecake, ingezakte soufflé, taartbodem die nog niet gaar is of brood dat nét niet knapperig genoeg is. Door gebruik te maken van een goede stoomoven voorkom je veel van deze problemen. De meeste stoomovens hebben namelijk geavanceerde programma’s afgesteld op diverse baksels. Kortom; bakken met stoom is vaak de oplossing.
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Bijkomend voordeel…
Een stoomoven is absoluut één van onze favoriete tools in de keuken. Het maakt sommige andere apparaten onnodig, en dat scheelt natuurlijk weer ruimte. Daarnaast maak je de lekkerste gerechten in een stoomoven én heb je nooit meer scheuren in je cheesecake als je ‘m uit de oven haalt.
Brood bakken met stoom
Heb je al weleens zuurdesembrood gemaakt? Dit brood bak je met behulp van stoom voor de perfecte garing en luchtigheid. Vervolgens bak je het af voor een knapperige korst. Dit proces heeft wat tijd nodig, maar is het wachten absoluut waard. Door de stoom rijst het brood tijdens het bakproces een stuk beter dan in een gewone oven. Wil je het perfecte brood bakken? Dan is stoom onmisbaar.
Zoete baksels
Ook de lekkerste zoete baksels maak je met behulp van stoom. Wat dacht je bijvoorbeeld van soufflés of gewone cake? De stoom zorgt dat je baksels de perfecte consistentie krijgen in de oven, zonder dat deze inzakken als je aan het eind de deur opent. Bakken met stoom is ook ideaal voor het bakken van cheesecakes. Door de stoom voorkom je scheuren in je prachtige taart. Nieuwsgierig geworden? Probeer onderstaande recepten maar eens uit.
Chocolade cheesecake met verse bessen
Als je trek hebt in iets zoets, maar niet veel tijd hebt, dan is een heerlijke chocolade cheesecake precies wat je zoekt. Dit dessertrecept is heel eenvoudig te bereiden – probeer deze variant met verse bessen en chocolade maar eens.
Polentacake met sinaasappel en honing
Er is altijd ruimte voor een toetje, zeker als er ahornsiroop in zit wat ons betreft. Bereid deze polentacake met honing, amandelen, sinaasappel en ricotta en verras jouw gasten. Door te bakken met stoom gaart de cake perfect van binnen.
Italiaanse cantuccini
Cantuccini zijn knapperige, kleurrijke gebakken amandelkoekjes en de beroemdste koekjes van Italië. Het basisrecept is vrij eenvoudig: probeer deze uitvoering met gedroogde cranberry’s, frambozen, witte chocolade en matcha eens voor wat meer uitdaging.
> naar het recept: Italiaanse cantuccini
Stomen met een multitalent
Met de stoomfunctie van de 4-in-1 combinatie stoomoven van Panasonic haal je alles uit je eten. De DS59 4-in-1 combinatie stoomoven is niet alleen een goede hulp in de keuken voor het maken van gezonde en lekkere gerechten, nadat je ‘m geprobeerd hebt is het je beste vriend! Deze stoomoven is dan ook met recht een multitalent te noemen. Door middel van de vier verschillende functies – stoom, oven, grill en magnetron – gaar je alle producten precies zoals jij ze wilt hebben. Zo ben je altijd gegarandeerd van een perfecte garing of knapperige bite én je haalt het maximale aan voedingsstoffen en smaak uit je eten.
Meer weten over deze musthave voor in de keuken? Kijk dan eens op de website van Panasonic.
Lees ook:
Onze tips
Fiesta Mexicana! 7 overheerlijke Mexicaanse recepten
Amerikaans eten: dit zijn de klassiekers
10+ borrelhapjes die je van tevoren kunt klaarmaken
Kerst bakken: maak indruk met deze feestelijke recepten
Kerstbrunch recepten: feestelijke ideeën voor de kersttafel
6x de lekkerste recepten met gerookte zalm
7x de lekkerste recepten voor carrot cake
3-gangendiner voor thuis: inspiratie en recepten
Redactie