
Met een Big Green Egg zijn de mogelijkheden eindeloos. Deze recepten: Bavette, Beer can chicken en Zalmbonbons zijn populair om te bereiden. Wat is jouw favoriet?
Lees verder na de advertentie
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
50 jaar Big Green Egg
Dit jaar bestaat Big Green Egg 50 jaar. In 1974 bracht het merk de eerste kamado op de markt, geïnspireerd op traditionele Oosterse kamado-ovens, maar met de meest moderne technieken. Inmiddels heeft Big Green Egg over de hele wereld fans gecreëerd. En met die 50 jaar kennis en ervaring kan het merk de beste kwaliteit en smaak garanderen. Wil je meer weten? Ga naar biggreenegg.nl.

Populaire recepten van de Big Green Egg
Op de Big Green Egg kun je heel veel lekkers bereiden, zoals het grillen van de perfecte bavette grillen en nog veel meer, kijk maar!

Gegrilde bavette
Een hele bavette, ook wel bekend als flank steak, wordt het lekkerst als je hem kort en heet grilt. Gebruik hiervoor het gietijzeren rooster van je kamado. Dat zorgt niet alleen voor mooie grillstrepen, maar ook voor extra smaak!

Beer can chicken met witbier en geroosterde groenten
Terwijl je de kip op een bierblikje laat garen, rooster je tegelijkertijd de groenten. Eenvoudiger dan dit wordt het niet.

Zalmbonbons van de Big Green Egg
Het rookplankje beschermt de zalm tegen de directe warmte van de houtskool, geeft een subtiel smaakaccent en zorgt ook voor een mooie presentatie van je zalmbonbons.
Handige accessoires
Ga je met deze recepten aan de slag? Met deze handige accessoires ben je verzekerd van het beste resultaat.
- Cast Iron Grid: een gietijzeren rooster dat snel opwarmt en tegen zeer hoge temperatuur kan. Daardoor zorgt het voor perfect dichtgeschroeid vlees, waardoor de sappen beter bewaard blijven.
- Stainless Steel Grid: een rooster van goede kwaliteit roestvrijstaal, waarop je allerlei gerechten perfect kunt grillen.
- convEGGtor: een keramisch hitteschild dat je tussen het vuur en de gerechten plaatst, waardoor je indirecte warmte
creëert. Hiermee kun je de Big Green Egg ook als oven gebruiken. - Ceramic Poultry Roaster: een keramische houder die je kunt vullen met bier, waardoor je hetzelfde effect creëert als de kip direct op het blikje plaatsen.
- Cast Iron Skillet: een gietijzeren pan die bestand is tegen zeer hoge temperaturen en die goed warmte geleidt. Hij heeft twee praktische handvatten, is makkelijk in onderhoud en gaat levenslang mee.
- Wooden Grilling Plank: verkrijgbaar in cederhout of elzenhout, met elk een eigen smaakaccent. Door ingrediënten op de (in water geweekte) plank op het rooster van je Big Green Egg te leggen creëer je met het vocht in de plank een rookeffect.

Onze tips

De ultieme chocolade-combinaties die je niet zag aankomen

Deze lekkere recepten maak je met de allerbeste tomaten van Mutti

Deze hoofdgerechten voor Pasen stelen de show

Zalm uit de oven: héél veel heerlijke recepten

Dit is hét ultieme paasmenu

Voorgerechten voor Pasen: 10x de lekkerste recepten

Pasta gorgonzola: 3x recepten met gnocchi

Dit zijn de lekkerste paastoetjes ooit
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?