Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Big Green Egg barbecuefeestje

Barbecuefeestje: 3x populaire recepten

In samenwerking met Big Green Egg

Advertentie

Met een Big Green Egg zijn de mogelijkheden eindeloos. Deze recepten: Bavette, Beer can chicken en Zalmbonbons zijn populair om te bereiden. Wat is jouw favoriet?

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

50 jaar Big Green Egg

Dit jaar bestaat Big Green Egg 50 jaar. In 1974 bracht het merk de eerste kamado op de markt, geïnspireerd op traditionele Oosterse kamado-ovens, maar met de meest moderne technieken. Inmiddels heeft Big Green Egg over de hele wereld fans gecreëerd. En met die 50 jaar kennis en ervaring kan het merk de beste kwaliteit en smaak garanderen. Wil je meer weten? Ga naar biggreenegg.nl.

Big Green Egg

Populaire recepten van de Big Green Egg

Op de Big Green Egg kun je heel veel lekkers bereiden, zoals het grillen van de perfecte bavette grillen en nog veel meer, kijk maar!

gegrilde bavette recept

Gegrilde bavette

Een hele bavette, ook wel bekend als flank steak, wordt het lekkerst als je hem kort en heet grilt. Gebruik hiervoor het gietijzeren rooster van je kamado. Dat zorgt niet alleen voor mooie grillstrepen, maar ook voor extra smaak!

Naar het recept
beer can chicken

Beer can chicken met witbier en geroosterde groenten

Terwijl je de kip op een bierblikje laat garen, rooster je tegelijkertijd de groenten. Eenvoudiger dan dit wordt het niet.

Naar het recept
zalmbonbons

Zalmbonbons

Het rookplankje beschermt de zalm tegen de directe warmte van de houtskool, geeft een subtiel smaakaccent en zorgt ook voor een mooie presentatie van je zalmbonbons.

Naar het recept

Handige accessoires

Ga je met deze recepten aan de slag? Met deze handige accessoires ben je verzekerd van het beste resultaat.

  • Cast Iron Grid: een gietijzeren rooster dat snel opwarmt en tegen zeer hoge temperatuur kan. Daardoor zorgt het voor perfect dichtgeschroeid vlees, waardoor de sappen beter bewaard blijven.
  • Stainless Steel Grid: een rooster van goede kwaliteit roestvrijstaal, waarop je allerlei gerechten perfect kunt grillen.
  • convEGGtor: een keramisch hitteschild dat je tussen het vuur en de gerechten plaatst, waardoor je indirecte warmte
    creëert. Hiermee kun je de Big Green Egg ook als oven gebruiken.
  • Ceramic Poultry Roaster: een keramische houder die je kunt vullen met bier, waardoor je hetzelfde effect creëert als de kip direct op het blikje plaatsen.
  • Cast Iron Skillet: een gietijzeren pan die bestand is tegen zeer hoge temperaturen en die goed warmte geleidt. Hij heeft twee praktische handvatten, is makkelijk in onderhoud en gaat levenslang mee.
  • Wooden Grilling Plank: verkrijgbaar in cederhout of elzenhout, met elk een eigen smaakaccent. Door ingrediënten op de (in water geweekte) plank op het rooster van je Big Green Egg te leggen creëer je met het vocht in de plank een rookeffect.
Big Green Egg

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!