
1. Bosbessen-smoothiebowl met granola
Lees verder na de advertentie
Hoe ik mijn dag begin? Met een smoothiebowl! Het leuke aan dit ontbijt is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Gebruik ook eens ander fruit of kies voor een afwijkende topping. Je kunt hier helemaal je eigen feestje van maken!
2. Egg-in-a-hole-sandwich met avocado
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Een recept met avocado en ei in een kon natuurlijk niet ontbreken in mijn lijstje, want daar leef ik voor. Buiten de deur kies ik graag voor gepocheerde eieren, maar deze versie is net iets makkelijker te maken en net zo lekker.
3. Doperwten-cidersoep met pancettakruimels
Soep eet ik het hele jaar door, dus ook in de zomer. Voor een pan doperwten-cidersoep is het immers naar mijn mening nooit te warm.
4. Cevapcici
Door de huidige situatie breng ik voor het eerst in vijf jaar tijd mijn zomer niet door in Kroatië. Het zijn niet alleen de zon en de stranden die ik deze zomer ga missen, maar zeker ook de cevapcici van mijn favoriete restaurant in Stobreč. Gelukkig maak ik hem met dit recept gewoon zelf. Ik voeg nog wel wat ajvar toe op mijn broodje, want dat zorgt voor het ultieme Kroatië-gevoel.
Onze tips

Mosselseizoen: 7 recepten die je meteen wilt maken

Dit zijn de lekkerste gerechten met kip

Slaap je slecht van de hitte? Dit moet je vanavond eten (of juist niet)

Zomerse stoofpot: 7x verrassende recepten

Zomerse taarten: 5x lekkere recepten

11x recepten voor zomerse salades: licht & lekker

15x maaltijdsalade recepten: van couscous tot krieltjes

15x snelle salades die je binnen een kwartier op tafel zet
Roxanne
Vindt de supermarkt de vervelendste plek op aarde. Kan geen recept maken zonder er haar eigen draai aan te geven – wat vaak resulteert in een totaal ander gerecht. Vindt een curry altijd een goed idee en gaat zo vaak mogelijk naar Kroatië voor cevapcici. Was webredacteur van 2019 tot 2021.