Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
aardappelpuree met slagroom

Zo kan je het beste aardappelpuree bewaren en opwarmen

Advertentie

Wist je dat er in Nederland jaarlijks miljarden kilo's voedsel verloren gaan? Dat is natuurlijk hartstikke zonde. Want waarom zou je voedsel weggooien als je er ook wat lekkers mee kan maken? Goed voor je portemonnee én het milieu. Elke dinsdag delen we de beste tips & tricks voor zo weinig mogelijk verspilling in je keuken. Vandaag vertellen we je hoe je aardappelpuree kunt bewaren.

Heb je een pan vol perfecte aardappelpuree gemaakt? Grote kans dat ‘ie volledig opgaat. Maar voor wie toch een nog een beetje over heeft: dit is hoe je aardappelpuree het beste kunt bewaren en opnieuw kunt opwarmen. Zo kun je het eenvoudig op een ander moment serveren en hoef je niets weg te gooien. Win-win!

Iedere week de beste kooktips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Aardappelpuree bewaren

Wil je jouw overgebleven aardappelpuree bewaren? Geen probleem! Volgens het Voedingscentrum kun je afgekoelde aardappelpuree tot twee dagen in de koelkast bewaren.

Liever langer bewaren? In de vriezer blijft de puree zeker tot drie maanden goed. Schep hiervoor de aardappelpuree over in een luchtdicht bakje. Stop het bakje vooral niet te vol, de aardappelpuree kan door de kou nog wat uitzetten. Door wat ruimte in het bakje over te laten, voorkom je het risico dat het bakje barst.

Aardappelpuree opnieuw opwarmen

Wil je de puree na het invriezen weer opwarmen? Haal dan de aardappelpuree op tijd uit de vriezer. Je kunt de puree het beste een dag van te voren uit de vriezer halen en laten ontdooien in de koelkast. Vervolgens kun je de aardappelpuree opnieuw opwarmen in een steelpannetje of in de oven.

Wil je de puree in een steelpannetje opwarmen? Roer de puree dan regelmatig door en voeg zo nodig een scheutje melk of een klontje boter toe.

Liever in de oven? Verwarm de oven dan voor op 185°C en schep de aardappelpuree in een ingevette ovenschaal. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en warm de puree in 25 minuten op.

Wil je een krokant korstje? Laat de aluminiumfolie dan achterwege en strooi wat geraspte kaas over de aardappelpuree voordat je deze in de oven zet. Dan krijg je een heerlijk knapperig korstje.

Recepten met aardappelpuree

Heb je aardappelpuree over en wil je daar een lekker gerecht mee maken? Bekijk dan eens de onderstaande recepten met aardappelpuree:

Gesmoorde wortels met sinaasappel-sojasaus en aardappelpuree

Gesmoorde wortels met sinaasappel-sojasaus en aardappelpuree

Heb je aardappelpuree over? Dan is dit gerecht echt en aanrader. Vooral de saus is wat ons betreft een ware winner. Het zoute van de soja combineert perfect met het frisse van citrus.

Naar het recept
Cover voor

Blini’s van aardappelpuree

Dit is het ultieme recept voor kliekjes. Je maakt deze blini’s namelijk van overgebleven aardappelpuree. Lekker als amuse of tussendoortje!

Naar het recept
Zuurkoolschotel

Zuurkoolschotel met gehakt

Comfortfood ten top, als je het ons vraagt. Tip: vervang de appel eens door ananas, ook lekker fris!

Naar het recept

Lees ook:

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!