Maak je soep nog smaakvoller

Er gaat haast niets boven een dampende kom soep. Het is haast alsof je een kommetje vol liefde naar binnen lepelt op en druilige dag. En wie heeft er nu niet herinneringen aan de lekkerste soep van oma? Om die soep te evenaren (al zal dat nooit lukken waarschijnlijk) hebben wij dé tips om je soep nog smaakvoller te maken.

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

1. Roast it!

Geef je pureesoep een lekkere roast-smaak door de groenten eerst in de oven te roosteren voor je er soep van maakt. Lekkere smaakcombi’s zijn pompoen, knoflook en salie of paprika, ui en tomaat. Zo maak je soep nog smaakvoller op een simpele manier. Experimenteer eens met verschillende smaken en kies groenten die je lekker vindt!

2. Een druppeltje olie hier…

Bedruppel een kom pureesoep voor het serveren met een goede olijfolie. Dit staat mooi en haalt de smaak op. Of maak zelf basilicum- of peterselie-olie door 30 g verse kruiden in de keukenmachine te mengen met 4 el olijfolie. Smaaksensatie gegarandeerd, je wil nooit meer anders.

3. Sterk spul

Een sterke bouillon zorgt voor een volle smaak aan je soep. Laat voor een geconcentreerde bouillon de bouillon na het zeven tot circa tweederde inkoken. Zo maak je soep nog smaakvoller, beloofd!

4. Bye, vet! Zo maak je soep nog smaakvoller

Maak je een heldere soep? Zorg voor een vetvrije bouillon door de bouillon te laten afkoelen en het vet eraf te scheppen. Weinig tijd? Leg dan keukenpapier op de warme bouillon, laat het vet erin trekken en herhaal met droog keukenpapier tot de vetbellen weg zijn. Het is misschien even oefenen, maar het is de moeite absoluut waard.

Lees ook:

Zin in soep: 5 heerlijke recepten

zo maak je soep nog smaakvoller:uien misosoep