1. Roast it!

Geef je pureesoep een lekkere roast-smaak door de groenten eerst in de oven te roosteren voor je er soep van maakt. Lekkere smaakcombi’s zijn pompoen, knoflook en salie of paprika, ui en tomaat.

2. Een druppeltje olie hier…

Bedruppel een kom pureesoep voor het serveren met een goede olijfolie, staat mooi en haalt de smaak op. Of maak zelf basilicum- of peterselie-olie door 30 g verse kruiden in de keukenmachine te mengen met 4 el olijfolie.

3. Sterk spul

Een sterke bouillon zorgt voor een volle smaak aan je soep. Laat voor een geconcentreerde bouillon de bouillon na het zeven tot ca. tweederde inkoken.

4. Bye, vet!

Maak je een heldere soep? Zorg voor een vetvrije bouillon door de bouillon te laten afkoelen en het vet eraf te scheppen. Weinig tijd? Leg dan keukenpapier op de warme bouillon, laat het vet erin trekken en herhaal met droog keukenpapier tot de vetbellen weg zijn.