Advertentie
Wat is het verschil tussen inktvis en octopus?
Het verschil tussen inktvis en octopus is soms wat verwarrend. Laten we maar gelijk met de deur in huis vallen: elke octopus is een inktvis, maar niet elke inktvis is ook een octopus. Huh, say what?! Wij leggen het je graag uit!
Ook meer leuke weetjes, recepten en verhalen in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Soorten inktvis?
Je kan eigenlijk helemaal niet spreken van dé inktvis. Deze bestaat helemaal niet omdat het een overkoepelende soortnaam is. Net als dat je het niet over dé hond kan hebben bijvoorbeeld. Er zijn meer dan 300 verschillende soorten inktvis. De octopus is hier eentje van. Ook de pijlinktvis en de zeekat zijn bijvoorbeeld inktvissoorten.
Verschil inktvis en octopus
Ook al is een octopus een inktvissoort, niet alle soorten inktvis zijn hetzelfde. Het verschil zit ‘m onder andere in het aantal tentakels. Een octopus heeft maar acht tentakels, terwijl alle andere inktvissen er tien (twee lange en acht korte) hebben. Een ezelsbruggetje hiervoor zit in de naam: octo is acht in het Latijn. Het verschil in tentakels onderscheidt de octopus van andere inktvissoorten. De weekdieren gebruiken hun tentakels als grijparmen om hun voedsel te vangen. Een ander verschil is dat octopussen eigenlijk altijd giftig zijn. De andere inktvis soorten zijn niet altijd giftig.
Trek gekregen? Maak dan eens deze heerlijke recepten:
Octopussalade met olijven en rode ui
Een heerlijke frisse salade, die bijvoorbeeld goed bij een BBQ past. Zie je jezelf al lekker zitten in de tuin met een bordje op schoot?
Naar het receptCalamari met rode peper en koriander
Een beetje pit kan af en toe geen kwaad, zeker niet in dit heerlijke recept. Je moet natuurlijk wel van koriander houden. Ben je per ongeluk uitgeschoten met de rode peper? Knijp er wat extra limoensap overheen voor een goede balans.
Naar het receptGevulde inktvisjes met tomatensalsa
Bij dit recept krijgen we direct een heerlijk vakantiegevoel. Bij elke hap waan je jezelf in een zonnig en warm land. Kun je niet wachten tot het eindelijk vakantie is? Duik alvast de keuken in met dit recept voor gevulde inktvis met tomatensalsa!
Naar het receptElke maand inspiratie?
Wil je elke maand de lekkerste inspiratie, recepten en verhalen op je deurmat? Bekijk dan eens onze voordelige abonnementen en kies voor Foodies Magazine!
Lees ook:
Onze tips
Dit zijn de lekkerste seizoensgroenten in mei
High tea: 9x recepten en alle do’s & don’ts
Tofu marineren: zo maak je tofu écht lekker
Aan de bak: dit zijn verschillende soorten deeg, bakpoeder en gist
Ouderwetse boterkoek bakken: tips en recept
Welke bloem is het meest geschikt om mee te bakken?
Zo kun je het beste salades bewaren & meenemen
De verschillende soorten peper op een rij
Geheim: dit moet je bij champagne eten!
Handig overzicht: hoeveel gram pasta per persoon?
Bestaat er ook goedkope champagne?
Zelf jus maken: het perfecte recept (met of zonder vlees)
Wat betekent brut en demi-sec bij champagne?
Do or don’t: mag ik champagne met ijs drinken?
Champagne rosé of wit: waar komt die kleur vandaan?
Paaseitjes over? Dit maak je ermee!
Marieke Slettenhaar
Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.