Meatless Monday? Meatless Everyday met Pulled Oats
Advertentie
Barbacoa van Pulled Oats met tortilla’s, rode ui en avocado
Wat pulled pork is voor Amerikanen en draadjesvlees is voor ons, is barbacoa voor Mexicanen. Bij het traditionele gerecht rooster je schapenvlees tot een soort draadjesvlees. Als vegetarische tegenhanger maak je nu met dit recept heerlijke barbacoa van Pulled Oats. Bijkomend voordeel; het recept staat binnen no-time op tafel. Goede start van de week met zo’n “Meatless Monday”. Of ga je toch voor “Meatless Everyday”? Je bakt de Pulled Oats met onder andere rode ui, knoflook en pepers. Vervolgens hoef je alleen nog de tortilla’s te vullen en het eten is klaar!
> naar het recept voor barbacoa van Pulled Oats met tortilla’s, rode ui en avocado
Aziatische roerbak met Pulled Oats, rijst en paksoi
Lekker Aziatisch wokken is vaak snel en gezond. Met dit recept is het ook nog eens vegetarisch. Je bakt de Pulled Oats samen met de groenten in een wokpan. Eventueel vul je het recept aan met seizoensgroente die je erg lekker vindt. Terwijl de wok z’n werk doet kook je de rijst. Even afblussen, mengen en de maaltijd kan geserveerd worden. Garneer met wat sesamzaadjes, koriander en limoen voor een feestje op je bord.
> naar het recept voor Aziatische roerbak met Pulled Oats, rijst en paksoi
Okonomiyaki – Japanse groentepannenkoekjes
Pannenkoeken kennen (en lusten) we allemaal wel. Dit gerecht is een hartige Japanse pannenkoek, gemaakt van groenten. O-ko-no-mi-ya-ki. Het is nog even oefenen. Los van het recept maak je de pannenkoek met verschillende soorten groenten. Perfect om je left overs in te verwerken. Met Pulled Oats maak je een vegetarische variant. Heerlijk met verse taugé, spitskool, wortel en lente-uitjes. De saus maak je van ketchup, mosterd, sojasaus en honing. Geen gedoe, ook dit gerecht heeft maar 25 minuten bereidingstijd. Wat ons betreft past het perfect in een weekmenu!
> naar het recept voor okonomiyaki – Japanse groentepannenkoekjes
Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips
3-gangendiner voor thuis: inspiratie en recepten
Taco, tortilla, tostada, burrito en meer: wat is het verschil?
Dit zijn dé gerechten voor een Amerikaanse Thanksgiving
Dit is waarom je vroeg moet beginnen met het bakken van je Christmas cake
Kerstdesserts: de lekkerste nagerechten voor de feestdagen
Hoofdgerecht kerst: van vlees tot vis en vegetarisch
Kerstmenu: 11x inspiratie en ideeën voor een heerlijk kerstdiner
Kerstontbijt: heerlijke recepten voor een feestelijk start
Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.