Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Okinomiyaki - Japanse groentepannenkoekjes met Pulled Oats Meatless Monday

Meatless Monday? Meatless Everyday met Pulled Oats

In samenwerking met Gold and Green

Advertentie

Een dagje zonder vlees? Dat wordt allesbehalve saai met deze wereldse gerechten met Pulled Oats. "Meatless Monday" wordt "Meatless Everyday" met deze simpele gerechten. Wat dacht je bijvoorbeeld van okonomiyaki? Dit zijn heerlijke Japanse pannenkoekjes. Of Aziatische roerbak met Pulled Oats, rijst en paksoi? Scroll snel naar beneden en ontdek de recepten!

Barbacoa van Pulled Oats met tortilla’s, rode ui en avocado

Wat pulled pork is voor Amerikanen en draadjesvlees is voor ons, is barbacoa voor Mexicanen. Bij het traditionele gerecht rooster je schapenvlees tot een soort draadjesvlees. Als vegetarische tegenhanger maak je nu met dit recept heerlijke barbacoa van Pulled Oats. Bijkomend voordeel; het recept staat binnen no-time op tafel. Goede start van de week met zo’n “Meatless Monday”. Of ga je toch voor “Meatless Everyday”? Je bakt de Pulled Oats met onder andere rode ui, knoflook en pepers. Vervolgens hoef je alleen nog de tortilla’s te vullen en het eten is klaar!

Barbacoa van Pulled Oats meatless monday

> naar het recept voor barbacoa van Pulled Oats met tortilla’s, rode ui en avocado

Aziatische roerbak met Pulled Oats, rijst en paksoi

Lekker Aziatisch wokken is vaak snel en gezond. Met dit recept is het ook nog eens vegetarisch. Je bakt de Pulled Oats samen met de groenten in een wokpan. Eventueel vul je het recept aan met seizoensgroente die je erg lekker vindt. Terwijl de wok z’n werk doet kook je de rijst. Even afblussen, mengen en de maaltijd kan geserveerd worden. Garneer met wat sesamzaadjes, koriander en limoen voor een feestje op je bord.

Aziatische roerbak met Pulled Oats, rijst en paksoi Meatless Monday

> naar het recept voor Aziatische roerbak met Pulled Oats, rijst en paksoi

Okonomiyaki – Japanse groentepannenkoekjes

Pannenkoeken kennen (en lusten) we allemaal wel. Dit gerecht is een hartige Japanse pannenkoek, gemaakt van groenten. O-ko-no-mi-ya-ki. Het is nog even oefenen. Los van het recept maak je de pannenkoek met verschillende soorten groenten. Perfect om je left overs in te verwerken. Met Pulled Oats maak je een vegetarische variant. Heerlijk met verse taugé, spitskool, wortel en lente-uitjes. De saus maak je van ketchup, mosterd, sojasaus en honing. Geen gedoe, ook dit gerecht heeft maar 25 minuten bereidingstijd. Wat ons betreft past het perfect in een weekmenu!

Okinomiyaki - Japanse groentepannenkoekjes met Pulled Oats Meatless Monday

> naar het recept voor okonomiyaki – Japanse groentepannenkoekjes

 

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!