Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Bloemenbureau Mediterraanse brunch

Viva la vida: mediterraanse brunch

In samenwerking met mooiwatbloemendoen.nl
Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Een brunch voor vrienden of familie – misschien zelfs wel buiten in het eerste lentezonnetje? Ga voor een feestelijke tafelaankleding met mediterraanse invloeden, zet deze bloemen en gerechten op tafel en vier de lente met een mediterraanse brunch!

Vier het leven met een mediterraanse brunch

De zon neemt in kracht toe, de vogeltjes fluiten en langzaam verandert je tuin in een groene oase: de lente is begonnen en dat moet gevierd worden! Nodig je vrienden of familie uit voor een feestelijke en kleurrijke lunch. Eén van de bloementrends die ze bij mooiwatbloemendoen.nl dit jaar terugzien is Viva la Vida, oftewel ‘vier het leven’. Dat betekent: bloemen in veel warme en uitbundige kleuren, zoals roze, rood, oranje en felgeel. Een vrolijk en uitbundig geheel, vol passie, kleur en expressiviteit.

Onze stylist Susi Bálint ging aan de slag met dit thema en liet Viva la Vida tot leven komen op de lunchtafel. Ze koos voor een combinatie van de volgende bloemen: klaproos, goudsbloem, agapanthus, leeuwenbek, gerbera, limonium, violier en ranonkel. Wil je zelf aan de slag met het dekken van jouw florale lunchtafel? Dan komen de tips van Susi goed van pas!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Tips van onze stylist voor een mediterraanse brunch tafel

  • Dek de tafel in verschillende lagen. Kies als eerste een neutrale basis met een tafelkleed. Om de bloemen mooi uit te laten komen, kun je het beste voor een neutrale kleur gaan, zoals wit of crème. Daarna kies je de bloemen. Hier kun je spelen met kleur en hoogtes. Daarna kies je de borden, de servetten en het bestek. Met het servies kun je – naast de bloemen – nog een extra kleurstatement maken. Zo koos ik voor blauwe borden in verschillende tinten. Speciaal voor dit thema heb ik citrusvruchten toegevoegd. Ze zetten het thema Viva la Vida extra kracht bij!
  • Ga altijd voor één groot spektakelstuk in het midden van de tafel. Dit kan je verder nog aanvullen met kleine elementen, zoals losse bloemen en kleine vaasjes met verschillende bloemen in verschillende hoogtes. Wees creatief met de vaasjes; je kunt bijvoorbeeld ook oude jampotjes gebruiken!
  • Denk goed na over de keuze van je bloemen. Bloemen met een hele sterke geur kunnen bijvoorbeeld je smaak beïnvloeden
    en dat wil je niet. Zitten er ook kleine kinderen aan tafel, gebruik dan geen bloemen of planten met besjes die niet eetbaar zijn.
  • Bekijk de tafel na het dekken van meerdere kanten. Zorg ervoor dat de eyecatcher zo weinig mogelijk het gezichtsveld
    van je gasten blokkeert. Zorg dat iedereen aan tafel elkaar kan zien en met elkaar een praatje kan maken. Eventueel kun je daarom een grote vaas met bloemen ook aan het einde van de tafel zetten. Wil je meer stylingtips en inspiratie over bloemen? Ga naar mooiwatbloemendoen.nl.

Recepten voor een mediterraanse brunch

Bij zo’n prachtig gestylde tafel horen natuurlijk ook de lekkerste gerechten. Met deze brunch gerechten vier je een echt lentefeestje.

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!