Dit kerstdiner gaan we voor no waste. De restjes van het kerstdiner gooi je dit jaar niet weg maar tover je om tot de heerlijkste gerechten. Zo maak je bijvoorbeeld heerlijk roomijs van de welbekende Engelse kerstpudding. No waste kerstpudding roomijs dit jaar!

Kerstpudding

In Engeland zijn de kerstpudding en kerstmis onlosmakelijk met elkaar verbonden. Want bij het kerstfeest hoort nou eenmaal kerstpudding. Deze traditionele pudding is alleen wel net even wat anders dan hoe wij pudding kennen. De Engelse pudding lijkt eigenlijk helemaal niet op een Nederlandse pudding. Waar wij gelijk denken aan een wiebelige mona-pudding, denken ze in Engeland aan cake. Een Christmas pudding is namelijk een soort stevige cake op basis van brood(kruim). Volgens de traditie maak je de cake samen. Iedereen mag vervolgens één maal door het beslag roeren en daarbij een wens doen.

Kerstpudding met sherry

No waste kerstpudding roomijs

Heb je zelf kerstpudding gemaakt? Met de restjes maak je het heerlijkste roomijs. En het beste? Het recept is erg makkelijk te maken. Je hebt niet eens een ijsmachine nodig. Dit recept wordt een blijvertje!

no waste kerstpudding roomijs

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.