Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
no waste kerstpudding roomijs

No waste: roomijs met kerstpudding

Advertentie

Wist je dat er in Nederland jaarlijks miljarden kilo's voedsel verloren gaan? Dat is natuurlijk hartstikke zonde. Want waarom zou je voedsel weggooien als je er ook wat lekkers mee kan maken? Wij laten zien dat je echt nooit eten weg hoeft te gooien. Goed voor je portemonnee én het milieu. Elke dinsdag delen we de beste tips & tricks voor zo weinig mogelijk verspilling in je keuken.

Dit kerstdiner gaan we voor no waste. De restjes van het kerstdiner gooi je dit jaar niet weg maar tover je om tot de heerlijkste gerechten. Zo maak je bijvoorbeeld heerlijk roomijs van de welbekende Engelse kerstpudding. No waste kerstpudding roomijs dit jaar!

Kerstpudding

In Engeland zijn de kerstpudding en kerstmis onlosmakelijk met elkaar verbonden. Want bij het kerstfeest hoort nou eenmaal kerstpudding. Deze traditionele pudding is alleen wel net even wat anders dan hoe wij pudding kennen. De Engelse pudding lijkt eigenlijk helemaal niet op een Nederlandse pudding. Waar wij gelijk denken aan een wiebelige mona-pudding, denken ze in Engeland aan cake. Een Christmas pudding is namelijk een soort stevige cake op basis van brood(kruim). Volgens de traditie maak je de cake samen. Iedereen mag vervolgens één maal door het beslag roeren en daarbij een wens doen.

Kerstpudding met sherry

No waste kerstpudding roomijs

Heb je zelf kerstpudding gemaakt? Met de restjes maak je het heerlijkste roomijs. En het beste? Het recept is erg makkelijk te maken. Je hebt niet eens een ijsmachine nodig. Dit recept wordt een blijvertje!

no waste kerstpudding roomijs

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!