Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Pandancake met kokosglazuur

Proef traditie: pandancake met kokosglazuur

In samenwerking met Valle del Sole
Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Een zijdezachte, luchtige cake onder een laagje kokosglazuur. Laat je betoveren door de traditionele Indonesische pandancake!

Pandancake (Indonesisch: bolu pandan) is een luchtige cake uit Indonesië die bekendstaat om zijn felgroene kleur. De kleur ontstaat door de toevoeging van het extract van pandanbladeren aan het beslag. Het extract geeft de cake naast de karakteristieke kleur ook het typische aroma dat je ook terugvindt in pandanrijst. De cake is populair, ook in andere landen van Zuidoost-Azië, zoals Maleisië en Thailand. Dankzij de Indische gemeenschap ook in Nederland. De cake is ontstaan in de tijd dat Indonesië een Nederlandse kolonie was en is het resultaat van de fusion van twee culturen: de Europese baktechniek en de typische Indonesische smaakmakers zoals pandan en kokos.

Kokosmelk

Deze traditionele pandancake maak je met kokosmelk. Kokosmelk wordt gemaakt door kokosschilfers te wellen in water en deze vervolgens uit te persen. Valle del Sole heeft een ruim assortiment kokosproducten met kokosmelk, kokoscrème en kokosoliën. Wil je een keer wat lichter eten? Probeer dan de kokosmelk light met minder vet.

Kokosmelk in blik

€ 1,69
Kokosmelk Valle del Sole

Variaties op pandancake

Ben je toe aan wat variatie? Probeer dan de cake eens met roomkaasglazuur. Klop 75 g zachte boter, 200 g roomkaas en 150 g poedersuiker glad en bestrijk de cake ermee. Bestrooi met geraspte kokos.

Of maak een pandancake met zebra-effect. Spatel hiervoor 1 el cacaopoeder door de helft van het beslag en lepel het lichte en donkere beslag om en om in de vorm voor een zebra-effect.

Liever cupcakes? Bak van het beslag 8-10 muffins en versier ze met het suikerglazuur of met het roomkaasglazuur voor lekkere pandancupcakes.

Maak nu zelf pandancake met kokosglazuur

Pandancake met kokosglazuur

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!