Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Courgetterolletjes met kappertjes en tomaat uit de oven

Kleine smaakbommetjes: 4x recepten met kappertjes

In samenwerking met De Vegetariërsbond

Advertentie

De friszure, ingelegde bloemknopjes zijn klein van formaat, maar groots van smaak. Wij laten je zien dat je met kappertjes veel meer kunt dan alleen je gerechten garneren!

Recepten met kappertjes

Dit heerlijke friszure ingrediënt mag als het aan ons ligt niet ontbreken in je keuken. Wij hebben dan ook altijd meer dan genoeg potjes op voorraad. De mogelijkheden zijn eindeloos, of je ze nu door de pastasaus doet, bakt in wat olie of verwerkt in een dressing. Probeer maar eens uit met deze vier recepten met kappertjes!

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Salade met bonen, balsamico-uien en krokante kappertjes

We eten graag gezonde salades, maar dan moeten ze wel vol met smaak zitten. Deze salade heeft meer dan genoeg smaak, alleen al door de balsamico-uien en de krokante kappertjes.

Recepten met kappertjes: salade bonen balsamico-uien krokante kappertjes

Aardappelsoep met kappertjespesto en gebakken paddenstoelen

Dat soep het hele jaar door lekker is bewijst dit recept wel. Het is dan ook niet voor niets één van onze favoriete recepten met kappertjes. De pesto maak je namelijk met dit fijne ingrediënt. Samen met de aardappels en gebakken paddenstoelen zet je een fantastische soep op tafel!

Aardappelsoep met kappertjespesto en gebakken paddenstoelen

Recepten met kappertjes: volkoren spaghetti met gesmoorde venkel en salsa verde

Door volkoren spaghetti te gebruiken in plaats van normale spaghetti wordt de maaltijd net wat voedzamer. Daarnaast zal je merken dat je waarschijnlijk ook iets minder opschept dan normaal. De gesmoorde venkel is wat ons betreft de ster in dit gerecht, al mogen de kappertjes natuurlijk niet ontbreken.

Volkoren spaghetti met gesmoorde venkel en salsa verde

Courgetterolletjes met kappertjes en tomaat uit de oven

De naam van het recept vat het eigenlijk al samen, bij ons loopt direct het water in de mond. Courgette combineert perfect met kappertjes en tomaat. Het grote voordeel? De oven doet ook nog eens het meeste werk voor je!

Courgetterolletjes met kappertjes en tomaat uit de oven

Onze tips

Profielfoto van

Willem van Santen

Chef & fotograag

Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!