
Recepten met Spaanse chorizo
Lees verder na de advertentie
Chorizo is stevig gekruide worst van vettig, grof gemalen varkensvlees. Daarom komt er tijdens het bakken ervan veel vet vrij en hoef je meestal geen boter of olie aan de pan toe te voegen. In Spanje zijn ze dol op deze worst. Niet alleen voor op de borrelplank, maar juist ook om mee te koken. Wij verzamelden onze drie favoriete recepten met Spaanse chorizo!
Chorizokroketjes met aioli
Als je weleens in Spanje bent geweest heb je deze kroketjes vast gegeten. Bij elke tapasbar zijn ze te vinden, en zelfs de meeste restaurants hebben chorizokroketjes op de kaart staan. Deze favoriet mag dan ook niet ontbreken in ons lijstje met recepten met Spaanse chorizo. Zorg wel dat je voorzichtig je eerste hap neemt, voor je het weet is je gehemelte verbrand!

Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip
Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.
> naar het recept: chorizokroketjes met aioli
Kip met chorizo, paprika en saffraanpuree
De combinatie van gevogelte en vlees gaan wel vaker goed samen, denk maar eens aan chicken waffles met bacon. In dit recept combineren we kip met chorizo, een schot in de roos. Zeker in combinatie met de smaakvolle saffraanpuree.
> naar het recept: kip met chorizo, paprika en saffraanpuree
Spinazie-aardappelsoep met knapperige chorizo
Deze soep krijgt niet alleen zijn smaak door de chorizo, ook de combinatie van aardappel, spinazie en rucola werkt erg goed. Door de ingrediënten is het een soepje die je het hele jaar door kunt maken. Heb je wat over? Bewaar het in de koelkast of vries het in voor een volgende keer.
> naar het recept: spinazie-aardappelsoep met knapperige chorizo
Wil je meer Spanje?
In Foodies Spanje vind je de lekkerste recepten, beste hotspots én mooiste reportages over Spanje!
Lees ook:
Chorizo geeft smaak: 8x recepten
Hotspots in Valencia: de beste restaurants, barretjes & tips
Zo stel je de perfecte borrelplank samen in 4 simpele stappen
Onze tips

Zelf stoofperen maken: ouderwets lekker recept

Gourmettips voor een gezellige avond

Wat eet je bij kaasfondue? Dit zijn de lekkerste dips

Zó bak je de brownie van je dromen

Dit zijn de lekkerste wijnen voor kerst

Sunday roast: 7x braadstukken uit de oven

5x bakken met amandelspijs

Taarten met speculaas: 5x de lekkerste recepten

Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.






