Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
recepten met Spaanse chorizo

Oh, oh, chorizo: 3x recepten met Spaanse chorizo

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Deze Spaanse delicatesse voegt iets rokerig, zoutigs, een beetje pit én een lekkere crunch toe aan allerhande gerechten, van soep tot kroketjes.

Recepten met Spaanse chorizo

Chorizo is stevig gekruide worst van vettig, grof gemalen varkensvlees. Daarom komt er tijdens het bakken ervan veel vet vrij en hoef je meestal geen boter of olie aan de pan toe te voegen. In Spanje zijn ze dol op deze worst. Niet alleen voor op de borrelplank, maar juist ook om mee te koken. Wij verzamelden onze drie favoriete recepten met Spaanse chorizo!

Chorizokroketjes met aioli

Als je weleens in Spanje bent geweest heb je deze kroketjes vast gegeten. Bij elke tapasbar zijn ze te vinden, en zelfs de meeste restaurants hebben chorizokroketjes op de kaart staan. Deze favoriet mag dan ook niet ontbreken in ons lijstje met recepten met Spaanse chorizo. Zorg wel dat je voorzichtig je eerste hap neemt, voor je het weet is je gehemelte verbrand!

> naar het recept: chorizokroketjes met aioli

Recepten met Spaanse chorizo: chorizokroketjes met aioli

Kip met chorizo, paprika en saffraanpuree

De combinatie van gevogelte en vlees gaan wel vaker goed samen, denk maar eens aan chicken waffles met bacon. In dit recept combineren we kip met chorizo, een schot in de roos. Zeker in combinatie met de smaakvolle saffraanpuree.

> naar het recept: kip met chorizo, paprika en saffraanpuree

Kip met chorizo, paprika en saffraanpuree

Spinazie-aardappelsoep met knapperige chorizo

Deze soep krijgt niet alleen zijn smaak door de chorizo, ook de combinatie van aardappel, spinazie en rucola werkt erg goed. Door de ingrediënten is het een soepje die je het hele jaar door kunt maken. Heb je wat over? Bewaar het in de koelkast of vries het in voor een volgende keer.

> naar het recept: spinazie-aardappelsoep met knapperige chorizo

Spinazie-aardappelsoep met knapperige chorizo

Wil je meer Spanje?

In Foodies Spanje vind je de lekkerste recepten, beste hotspots én mooiste reportages over Spanje!

Bestel hier Foodies Spanje

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!