
Recepten met Spaanse chorizo
Lees verder na de advertentie
Chorizo is stevig gekruide worst van vettig, grof gemalen varkensvlees. Daarom komt er tijdens het bakken ervan veel vet vrij en hoef je meestal geen boter of olie aan de pan toe te voegen. In Spanje zijn ze dol op deze worst. Niet alleen voor op de borrelplank, maar juist ook om mee te koken. Wij verzamelden onze drie favoriete recepten met Spaanse chorizo!
Chorizokroketjes met aioli
Als je weleens in Spanje bent geweest heb je deze kroketjes vast gegeten. Bij elke tapasbar zijn ze te vinden, en zelfs de meeste restaurants hebben chorizokroketjes op de kaart staan. Deze favoriet mag dan ook niet ontbreken in ons lijstje met recepten met Spaanse chorizo. Zorg wel dat je voorzichtig je eerste hap neemt, voor je het weet is je gehemelte verbrand!
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
> naar het recept: chorizokroketjes met aioli
Kip met chorizo, paprika en saffraanpuree
De combinatie van gevogelte en vlees gaan wel vaker goed samen, denk maar eens aan chicken waffles met bacon. In dit recept combineren we kip met chorizo, een schot in de roos. Zeker in combinatie met de smaakvolle saffraanpuree.
> naar het recept: kip met chorizo, paprika en saffraanpuree
Spinazie-aardappelsoep met knapperige chorizo
Deze soep krijgt niet alleen zijn smaak door de chorizo, ook de combinatie van aardappel, spinazie en rucola werkt erg goed. Door de ingrediënten is het een soepje die je het hele jaar door kunt maken. Heb je wat over? Bewaar het in de koelkast of vries het in voor een volgende keer.
> naar het recept: spinazie-aardappelsoep met knapperige chorizo
Wil je meer Spanje?
In Foodies Spanje vind je de lekkerste recepten, beste hotspots én mooiste reportages over Spanje!
Lees ook:
Chorizo geeft smaak: 8x recepten
Hotspots in Valencia: de beste restaurants, barretjes & tips
Zo stel je de perfecte borrelplank samen in 4 simpele stappen
Onze tips

Bootje varen op Koningsdag? Neem deze hapjes mee!

Eten verkopen op de vrijmarkt? Dit werkt altijd

10+ zoete aardbeien recepten voor de zomer

Oranje snacks om van te smullen

Airfryer recepten: makkelijk en lekker

Dit kun je beter niét in de airfryer bereiden

Koningsdag cocktails: deze drankjes wil je maken

Pannenkoeken beleggen: dit zijn lekkere toppings voor thuis
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.