Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
stoofpotje: varkenswangetjes

5x heerlijke recepten met varkensvlees

Profielfoto van WillemWillem van Santen

Advertentie

Varkensvlees is goed verkrijgbaar en veelzijdig. Het is te verwerken op veel manieren: van ham, spek en worstjes tot pulled pork, karbonades en spareribs. Krijg je al trek? Kies dan een van deze heerlijke recepten uit en ga aan de slag!

1. Supermalse whiskeyribbetjes

Ribbertjes om je vingers bij af te likken. Ten eerste omdat ze zo lekker zijn en ten tweede omdat je dit eigenlijk niet netjes moet willen eten.

Supermalse whiskeyribbetjes

2. Zoetzuur varkensvlees

Met halskarbonade maken we dit heerlijke zoetzure varkensvlees. Dit recept maak je steeds opnieuw!

3. In bokbier gestoofde varkenswangetjes met krieltjes

Haal je slowcooker uit de kast en maak dit heerlijke, langzaam gegaarde gerecht. Of nouja, maken: de slowcooker doet het werk, terwijl jij lekker op de bank serie ligt te kijken.

varkenswangetjes

4. Romige venkelpasta met worst

Eenpanspasta’s zijn fantastisch. De rigatoni direct in de saus garen scheelt je niet alleen afwas, maar zorgt ervoor dat de pasta zich volzuigt met alle lekkere smaken. Tijd om aan de slag te gaan met varkensbraadworstjes!

Romige venkelpasta

5. Langzaam gegaarde pulled pork carnitas

Carnitas is een oorspronkelijk Mexicaans gerecht waarbij grote stukken varkensvlees zoals schouder of procureur langzaam worden gesmoord tot het vlees mals is en bij na uit elkaar valt. Het is eigenlijk de Mexicaanse versie van pulled pork, maar je eet het op een taco en met typische Mexicaanse smaakmakers zoals koriander en limoensap.

Meer leren over varkensvlees? Vanaf volgende week dinsdag ligt Foodies’ heerlijke Frankrijknummer in de winkel, waarin we je alles leren over verschillende stukken vlees en de bereiding ervan. Zet het alvast in je agenda en bemachtig deze editie als eerste!

Slow cooked pulled pork

Onze tips

Profielfoto van

Willem van Santen

Chef & fotograag

Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!