Advertentie
Recepten met oud brood
Van broodpudding tot pangrattato en panzanella; de lekkerste gerechten maak je met een ingrediënt dat je altijd wel ergens hebt liggen: restjes brood. Met deze heerlijke recepten maak je oud brood op tot de laatste kruimel!
Meer handige kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief:
Pasta met groene asperges en pangrattato
In Italië strooien ze altijd parmezaanse kaas of pangrattato over de pasta. Al is een lading kaas altijd goed, probeer de andere topping ook een keer. Door oud brood in kruiden te bakken en te vermalen, geef jij je pasta eenvoudig een knapperige touch.
> naar het recept: pasta met groene asperges en pangrattato
Panzanella
Oud brood is heel goed te verwerken in een salade, waarbij het de smaken van de dressing en de andere ingrediënten opneemt. In Italië doen ze niet anders. De meest bekende broodsalade is met tomaat en peterselie.
> naar het recept: panzanella
Broodpudding met rood fruit
Wie dacht dat je oud brood alleen maar in hartige gerechten kunt verwerken, heeft het mis. Deze zoete broodpudding Indische stijl is een echte redactiefavoriet. Het wordt bereid met kokosmelk en kenarinoten (niet te verwarren met kemirinoten), die ook wel de amandelen van de Molukken genoemd worden. Ze zijn wat zoeter en voller van smaak.
> naar het recept: Indische broodpudding
Panade – hartige broodpudding
Wat zoet kan, kan ook hartig. Deze hartige broodpudding maak je met bosui, snijbiet en manchego. De ideale manier om oud brood mee op te maken. Lekker voor bij de borrel of een kommetje soep.
> naar het recept: panade – hartige broodpudding met bosui, snijbiet en manchego
Lees ook: Van zuurdesem tot rogge: zo bak je zelf het lekkerste brood
Onze tips
Sinterklaas toetje: de lekkerste recepten
Zelf gevulde speculaas maken: zo doe je dat
Bovenop de trends: Haute Cuisine in New York
Klaar voor de wedstrijd: vijf voetbal hapjes die áltijd doel treffen
Dit zijn de beste tiramisu recepten
De lekkerste Sinterklaas hapjes
15x toetjes in een glaasje
Eten als je ziek bent: gezonde recepten om beter te worden
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.