Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Panade – hartige broodpudding met bosui, snijbiet en manchego

Kruimels & korstjes: de beste recepten met oud brood

Advertentie

Elke dinsdag delen we de beste tips & tricks voor zo weinig mogelijk verspilling in je keuken. Want waarom zou je voedsel weggooien als je er ook wat lekkers mee kan maken? Dat is goed voor je portemonnee én het milieu. Vandaag delen we heerlijke recepten om te maken met oud brood.

Recepten met oud brood

Van broodpudding tot pangrattato en panzanella; de lekkerste gerechten maak je met een ingrediënt dat je altijd wel ergens hebt liggen: restjes brood. Met deze heerlijke recepten maak je oud brood op tot de laatste kruimel!

Meer handige kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Pasta met groene asperges en pangrattato

In Italië strooien ze altijd parmezaanse kaas of pangrattato over de pasta. Al is een lading kaas altijd goed, probeer de andere topping ook een keer. Door oud brood in kruiden te bakken en te vermalen, geef jij je pasta eenvoudig een knapperige touch.

> naar het recept: pasta met groene asperges en pangrattato

Pasta met groene asperges en pangrattato

Panzanella

Oud brood is heel goed te verwerken in een salade, waarbij het de smaken van de dressing en de andere ingrediënten opneemt. In Italië doen ze niet anders. De meest bekende broodsalade is met tomaat en peterselie.

> naar het recept: panzanella

wat is panzanella

Broodpudding met rood fruit

Wie dacht dat je oud brood alleen maar in hartige gerechten kunt verwerken, heeft het mis. Deze zoete broodpudding Indische stijl is een echte redactiefavoriet. Het wordt bereid met kokosmelk en kenarinoten (niet te verwarren met kemirinoten), die ook wel de amandelen van de Molukken genoemd worden. Ze zijn wat zoeter en voller van smaak.

> naar het recept: Indische broodpudding

Indische broodpudding toko lo

Panade – hartige broodpudding

Wat zoet kan, kan ook hartig. Deze hartige broodpudding maak je met bosui, snijbiet en manchego. De ideale manier om oud brood mee op te maken. Lekker voor bij de borrel of een kommetje soep.

> naar het recept: panade – hartige broodpudding met bosui, snijbiet en manchego

Panade – hartige broodpudding met bosui, snijbiet en manchego recepten oud brood

Lees ook: Van zuurdesem tot rogge: zo bak je zelf het lekkerste brood

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!