
Een waanzinnig weekendmenu voor kerst? Die maak je met behulp van een Panasonic stoomoven. Wij delen drie recepten die tijdens de feestdagen eenvoudig met een stoomoven te bereiden zijn. Als je ’s middags de voorbereidingen doet, ben je ’s avonds tijdens het kerstdiner in een handomdraai klaar. De oven doet namelijk het meeste werk. Met behulp van de stoomoven geniet jij niet alleen van een heerlijk weekendmenu, maar ook nog eens van een zorgeloze kerstavond!
Lees verder na de advertentie
Voorgerecht
In het najaar is er geen betere start van de maaltijd dan met soep. Deze soep van zoete aardappelen zit boordevol groentes en is lekker romig door de kokosmelk. De soep is eventueel ook ’s middags al klaar te maken. ’s Avonds warm je de soep gemakkelijk weer in de stoomoven op. Serveer met knapperig vers brood.
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
> naar het recept voor soep van zoete aardappelen
Hoofdgerecht
Er is toch niets feestelijker dan kreeft met kerst? De combinatie van kreeft met mango en ananas zorgt voor een verrassend en erg lekker gerecht waar je indruk mee maakt. En het beste? De stoomoven doet het meeste werk. Eet smakelijk!
> naar het recept voor gestoomde kreeft met vers fruit en groene groenten
Nagerecht
Who doesn’t love chocolate? Deze chocoladecakejes zijn niet alleen heel erg lekker maar ook erg eenvoudig te maken. Perfect als nagerecht van dit weekendmenu met de stoomoven! Nadat je de cakejes in de oven gaat hebt gestoomd, moet je ze vier uur laten afkoelen. ’s Avonds hoef je ze alleen uit de koelkast te halen en te serveren met een garnering van frambozen en pistachenoten.
> naar het recept voor gestoomde chocoladecakjes met een garnering van frambozen en pistachenoten
Stomen maar!
De nieuwe 4-in-1 combinatie stoomoven van Panasonic is een krachtige stoomoven, convectie, grill en magnetron in één; een echt multitalent dus! Met de stoomfunctie bereid je makkelijk en snel gezonde maaltijden met maximaal behoud van smaak en voedingsstoffen. Doordat je verschillende functies tegelijkertijd kunt gebruiken, bespaar je wel tot 40% tijd en energie in vergelijking met gewone magnetrons. Zo kun je de magnetronstand bijvoorbeeld met de grillfunctie, convectie of allebei tegelijk combineren voor een sneller en beter resultaat. Meer weten over deze musthave? Kijk dan op de website van Panasonic.
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips

Zonnige smaken: Mexicaans eten voor elke dag

Makkelijke maaltijdsalades: 15x de lekkerste recepten

Zo kun je zelf het perfecte naan brood maken

11x verkoelende zomerse drankjes

Deze makkelijke mocktails maak je in een paar minuten

9x rabarber recepten: van taart tot compote

Wraps met kip: 9x heerlijke recepten

Deze moederdagcadeaus zijn zó lekker dat je ze bijna zelf wilt houden
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.