Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
gestoomde kreeft

Waanzinnig weekendmenu: stomen voor Kerst

In samenwerking met Panasonic

Advertentie

Het is weekend! Tijd om lekker lang in de keuken te staan. Maar wat ga je maken? Of je nou voor jezelf gaat koken of gasten krijgt, met dit weekendmenu maak je gegarandeerd indruk.

Een waanzinnig weekendmenu voor kerst? Die maak je met behulp van een Panasonic stoomoven. Wij delen drie recepten die tijdens de feestdagen eenvoudig met een stoomoven te bereiden zijn. Als je ’s middags de voorbereidingen doet, ben je ’s avonds tijdens het kerstdiner in een handomdraai klaar. De oven doet namelijk het meeste werk. Met behulp van de stoomoven geniet jij niet alleen van een heerlijk weekendmenu, maar ook nog eens van een zorgeloze kerstavond!

Voorgerecht

In het najaar is er geen betere start van de maaltijd dan met soep. Deze soep van zoete aardappelen zit boordevol groentes en is lekker romig door de kokosmelk. De soep is eventueel ook ’s middags al klaar te maken. ’s Avonds warm je de soep gemakkelijk weer in de stoomoven op. Serveer met knapperig vers brood.

weekendmenu stoomoven

> naar het recept voor soep van zoete aardappelen

Hoofdgerecht

Er is toch niets feestelijker dan kreeft met kerst? De combinatie van kreeft met mango en ananas zorgt voor een verrassend en erg lekker gerecht waar je indruk mee maakt. En het beste? De stoomoven doet het meeste werk. Eet smakelijk!

> naar het recept voor gestoomde kreeft met vers fruit en groene groenten

Nagerecht

Who doesn’t love chocolate? Deze chocoladecakejes zijn niet alleen heel erg lekker maar ook erg eenvoudig te maken. Perfect als nagerecht van dit weekendmenu met de stoomoven! Nadat je de cakejes in de oven gaat hebt gestoomd, moet je ze vier uur laten afkoelen. ’s Avonds hoef je ze alleen uit de koelkast te halen en te serveren met een garnering van frambozen en pistachenoten.

weekendmenu stoomoven

> naar het recept voor gestoomde chocoladecakjes met een garnering van frambozen en pistachenoten

Stomen maar!

De nieuwe 4-in-1 combinatie stoomoven van Panasonic is een krachtige stoomoven, convectie, grill en magnetron in één; een echt multitalent dus! Met de stoomfunctie bereid je makkelijk en snel gezonde maaltijden met maximaal behoud van smaak en voedingsstoffen. Doordat je verschillende functies tegelijkertijd kunt gebruiken, bespaar je wel tot 40% tijd en energie in vergelijking met gewone magnetrons. Zo kun je de magnetronstand bijvoorbeeld met de grillfunctie, convectie of allebei tegelijk combineren voor een sneller en beter resultaat. Meer weten over deze musthave? Kijk dan op de website van Panasonic.

stoomoven panasonic

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!