Een waanzinnig weekendmenu vol klassieke volle smaken. We starten dit weekend het diner een knoflooksoep als voorgerecht, gevolgd door een hoofdgerecht van côte de boeuf en tot slot een heerlijke crème brûlée als dessert. Krijg jij ook al trek van dit waanzinnig weekendmenu? Check dan snel onze recepten!

Voorgerecht

Het diner starten met een soepje is vaak toch het allerlekkerst. Nu het buiten steeds kouder wordt, is er niets beter dan jezelf opwarmen aan een heerlijk warm kopje geluk. De basis van deze knoflooksoep is kippenbouillon. Martina legt je in dit artikel uit hoe zelf de lekkerste kippenbouillon maakt. Want zelf getrokken bouillon is toch echt het allerlekkerste, maar de bouillon is ook te maken door per 500 ml water 1 kippenbouillonblokje erin op te lossen.

weekendmenu: Knoflooksoep

> naar het recept voor knoflooksoep

Hoofdgerecht

Côte de boeuf is een waanzinnig stuk mals vlees. Je hebt maar weinig nodig om hiermee een heerlijk gerecht te maken. Wij kiezen ervoor om het runder ribstuk alleen op smaak te brengen met wat peper en zout. Erbij serveren we heerlijke bospenen en zelfgemaakte béarnaise saus. Dit is een saus gemaakt van opgeklopte boter, eigeel en gastrique.

weekendmenu: Cote de boeuf met béarnaise en bospeen

> naar het recept voor cote de boeuf met béarnaise en bospeen

Nagerecht

Als nagerecht serveren wij crème brûlée met een twist. Deze Franse klassieker wordt normaal gesproken met vanille gemaakt. Door de vanille te vervangen voor citroengras krijg je een heerlijk fris effect. Perfect als afsluiter van het waanzinnig weekendmenu! Lukt het jou om het perfecte krokante suikerlaagje te maken? Voor meer inspiratie voor andere zoete zaligheden ga je naar onze Pinterest-pagina.

weekendmenu Crème brûlée van citroengras

> naar het recept voor crème brûlée van citroengras

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.