Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
kip met prosciutto en tijm

Waanzinnig weekendmenu: mediterraan menu

Advertentie

Het is weekend! Tijd om lekker lang in de keuken te staan. Maar wat ga je maken? Of je nu voor jezelf gaat koken of gasten krijgt, met dit weekendmenu maak je gegarandeerd indruk.

Mediterraan menu

Een mediterraan menu wordt overal ter wereld gezien als hartstikke gezond. Niet gek als je de meest gebruikte ingrediënten goed bekijkt. De basis bestaat uit ingrediënten als verse groenten en fruit, peulvruchten, olijfolie, vis en noten. In de landen rond de Middellandse Zee eten ze dit volop. Denk hierbij aan landen als Portugal, Spanje, Frankrijk, Italië en Griekenland. Ben jij er als Hollander ook gek op? Dan is dit mediterraan menu hetgeen wat jij dit weekend op tafel wilt zetten!

Iedere week de lekkerste tips & recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Voorgerecht

Denk je aan een mediterraan menu, dan denk je aan olijven. Deze verwerken wij maar wat graag in het voorgerecht. Al zit je met bruchette altijd goed. Bij de late middagborrel, als voorgerecht of als hapje op de lange avonden vol goede gesprekken en dito wijn.

> naar het Bruschetta met parmezaancrème en gebakken olijven

Bruschetta met parmezaancrème en gebakken olijven

Hoofdgerecht

Inpakken & garen maar! Wij zijn verzot op deze heerlijke smaakcombinatie van kip met prosciutto en tijm. Dit hoofdgerecht maak je met klassieke smaakmakers uit het mediterraan menu zoals artisjok en tomaat. Het fijne van deze pakketjes is dat je ze eenvoudig van tevoren kunt maken. Je bewaart ze vervolgens in de koelkast en schuift ze in de oven zodra de gasten er zijn. Zo heb jij meer tijd voor gezelligheid!

> naar het recept: kip met prosciutto en tijm

kip met prosciutto en tijm

Nagerecht

Olijfolie in je nagerecht? Jazeker! Dit dessert is net even anders dan je gewend bent, maar na het proeven van dit heerlijke ijs wil je echt niet meer anders. Geloof ons maar, het is om je vingers bij af te likken zo lekker en daarmee de perfecte afsluiter van het menu.

> naar het recept: olijfolie-sinaasappelijs met Campari en klassieke olijfolie

Olijfolie-sinaasappelijs met Campari en klassieke olijfolie Mediterraan menu

Lees ook: Dit is het verschil tussen olijfolie en extra vergine olijfolie

Onze tips

Profielfoto van

Lotus van Overveldt

Eindredacteur

Mag je wakker maken voor alles met aardappels of garnalen. Drinkt het liefst het hele jaar door warme chocolademelk met slagroom. Met zwarte koffie moet je niet in haar buurt komen (met ijskoffie wel). Vindt dat de Fransen het écht hebben begrepen door een kaasplankje én een toetje te eten.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!