Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
mascarpone-vanilletaart met bramen

5x bakken met vanille

Advertentie

Geen wekker, nog een keer omdraaien en zonlicht dat in een streepje langs het gordijn naar binnen komt. Zal het dan echt? Ja hoor, het is weekend! Bij uitstek hét moment om te bakken. Wij zochten onze favoriete recepten met vanille bij elkaar. Ga jij met vanille bakken komend weekend? Deel je weekendbaksels op Instagram, tag ons en gebruik #iamfoodies!

Bakken met vanille

In je cake, muffin of koekje; in bijna elk baksel gaat vanille. Want de zachte, zoete en ietwat romige smaak geeft elk bakgerecht net dat beetje extra. Maar wist je dat vanille ook perfect te gebruiken is als hero of your dish? Laat de vanillesmaak eens de boventoon voeren en laat je inspireren door onze favoriete recepten om te bakken met vanille.

Wil je iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Cobbler met perzik en vanille

Een cobbler is het Amerikaanse zusje van onze welbekende crumble. Beiden zijn nagerechten die bestaan uit warm fruit met deeg on top. De topping van een cobbler is alleen meer biscuitachtig dan bij de bekende knapperige crumble. Probeer eens onze variatie met perzik en vanille.

Cobbler met perzik en vanille

Appelplaatkoek met vanille en anijs

Wat dacht je van bakken met vanille in de vorm van een appelplaatkoek? Makkelijk, snel en erg lekker! De oven doet het meeste werk. Met het bijkomende voordeel dat je hele huis gelijk lekker ruikt. Hét perfecte recept voor als je bezoek krijgt.

bakken met vanille

Vanillesoufflé met frambozencoulis

Soufflé betekent in het Frans ‘opgeblazen’. Deze vanillesoufflés doen hun naam eer aan! En de toevoeging van de frambozencoulis maakt dit dessert door de dieprode kleur extra mooi en natuurlijk extra lekker.

Vanillesoufflé met frambozencoulis

Kwarksoufflé met vanille

Zin in soufflés gekregen? Wij delen nog een variatie van dit Franse nagerecht met je. Wat dacht je van een kwarksoufflé met vanille? Net wat frisser en gezonder dan de vorige variant.

Kwarksoufflé met vanille

Mascarpone-vanilletaart met bramen

Wij beloven je; met deze taart maak je indruk! Bakken met vanille was nog nooit zo indrukwekkend. Deze mascarpone-vanilletaart met bramen is een echte showstopper.

mascarpone-vanilletaart met bramen

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!