
Bakken met perziken
Lees verder na de advertentie
De gedachte aan perfect rijpe perziken doet ons watertanden. Met hun zijdezachte huidje en zoetsappige binnenkant is dit het fruit waar wij geen genoeg van kunnen krijgen. Om zo uit het vuistje te eten of te verwerken in de lekkerste baksels. Wil jij met perziken gaan bakken? Lees dan snel verder, wij hebben de lekkerste recepten voor je verzameld.
Wil je iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip
Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.
Cobbler met perzik en vanille
Een cobbler is het Amerikaanse zusje van onze welbekende crumble. Beiden zijn nagerechten die bestaan uit warm fruit met deeg on top. De topping van een cobbler is alleen meer biscuitachtig dan bij de bekende knapperige crumble. Probeer eens onze variatie met perzik en vanille.
Mini-galettes met perzik
Met deze mini-galettes geniet je optimaal van het steenfruit-seizoen! Geen perziken voorhanden? Je kan ze makkelijk vervangen door nectarines of probeer het eens met bramen. Net zo lekker!
Sunny sides up toast
Het beleg van deze vrolijke toast lijkt verdacht veel op een spiegelei. Maar niets van dat! Het zijn perziken (of abrikozen) met een lekker cheesy sausje. Wanneer je dit gerecht serveert, tover je gegarandeerd een glimlach op het gezicht van je tafelgenoten.
Peche melba trifles
Ga jij iets bakken met perziken dat je graag wilt meenemen? Dan is dit het recept voor jou! Je bakt je eigen cake en bouwt daar een trifle van. Perziken erop en meenemen maar. Deze picknick steel jij de show.
Perzik-amandeltaart met mascarpone
De laatste in het lijstje met recepten om te bakken met perzikken is deze waanzinnige taart. Dat de perzik en de amandel familie zijn blijkt wel uit dit baksel: de smaken gaan perfect samen.
Lees meer over perziken:
Dit is de beste manier om perziken te bewaren
4x cocktails die je vanavond nog wilt maken
Dít maak je met steenfruit volgens onze foodies friends
Onze tips

Zelf stoofperen maken: ouderwets lekker recept

Gourmettips voor een gezellige avond

Wat eet je bij kaasfondue? Dit zijn de lekkerste dips

Zó bak je de brownie van je dromen

Dit zijn de lekkerste wijnen voor kerst

Sunday roast: 7x braadstukken uit de oven

5x bakken met amandelspijs

Taarten met speculaas: 5x de lekkerste recepten

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.








