Bakken met perziken

De gedachte aan perfect rijpe perziken doet ons watertanden. Met hun zijdezachte huidje en zoetsappige binnenkant is dit het fruit waar wij geen genoeg van kunnen krijgen. Om zo uit het vuistje te eten of te verwerken in de lekkerste baksels. Wil jij met perziken gaan bakken? Lees dan snel verder, wij hebben de lekkerste recepten voor je verzameld.

Wil je iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Cobbler met perzik en vanille

Een cobbler is het Amerikaanse zusje van onze welbekende crumble. Beiden zijn nagerechten die bestaan uit warm fruit met deeg on top. De topping van een cobbler is alleen meer biscuitachtig dan bij de bekende knapperige crumble. Probeer eens onze variatie met perzik en vanille.

Cobbler met perzik en vanille

Mini-galettes met perzik

Met deze mini-galettes geniet je optimaal van het steenfruit-seizoen! Geen perziken voorhanden? Je kan ze makkelijk vervangen door nectarines of probeer het eens met bramen. Net zo lekker!

mini galettes perzik

Sunny sides up toast

Het beleg van deze vrolijke toast lijkt verdacht veel op een spiegelei. Maar niets van dat! Het zijn perziken (of abrikozen) met een lekker cheesy sausje. Wanneer je dit gerecht serveert, tover je gegarandeerd een glimlach op het gezicht van je tafelgenoten.

Sunny sides up toast bakken perziken

Peche melba trifles

Ga jij iets bakken met perziken dat je graag wilt meenemen? Dan is dit het recept voor jou! Je bakt je eigen cake en bouwt daar een trifle van. Perziken erop en meenemen maar. Deze picknick steel jij de show.

peche melba trifles

Perzik-amandeltaart met mascarpone

De laatste in het lijstje met recepten om te bakken met perzikken is deze waanzinnige taart. Dat de perzik en de amandel familie zijn blijkt wel uit dit baksel: de smaken gaan perfect samen.

perzik-amandeltaart bakken perziken

Lees meer over perziken: