
Willem is kok, fotograaf en receptenschrijver. Altijd op zoek naar de balans tussen mooi en lekker. In zijn columns deelt hij zijn kijk op eten.
Wie geeft de planten water? Veel mensen vragen zich dit minstens een keer per jaar af. Want wie in de zomer afreist naar Spanje, Duitsland, Italïe of, in mijn geval, naar Frankrijk, kan voor verrassingen (zoals een moestuinwonder!) komen te staan als men na 3 weken terugkeert. Je hebt van die mensen die op vakantie altijd in de gaten houden wat voor weer het aan het thuisfront is. Stel je voor dat het daar mooier weer is dan hier op de camping. Nu ga ik zelf niet (alleen) voor het weer op vakantie, maar laten we zeggen dat ik wel zo iemand ken. In ieder geval was ik een aantal jaar geleden elke dag bijzonder goed op de hoogte van het feit dat er in Nederland een flinke hittegolf aan de gang was, terwijl wij – ook niet slecht – met af en toe een buitje en verder zo’n 27 graden in de Franse zon zaten. De droogte hield aan en aangezien wij niemand hadden aangewezen als vrijwilliger om de tuin te sproeien, verwachtten we thuis een dorre tuin aan te treffen. En inderdaad, een groot deel van de tuin was behoorlijk verpieterd.
Lees verder na de advertentie
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Moestuinwonder
Maar het contrast met het hoekje waar we onze moestuin hebben kon niet groter zijn. Een ware groene ontploffing van vooral tomatenplanten had plaatsgevonden. In korte tijd was er zoveel blad gevormd dat onder dat dichte dek het vocht niet kon verdampen. Iedereen met een moestuin weet dat tomaten (of welke groenten dan ook) lekkerder smaken uit eigen tuin. Al is het maar een gevoelskwestie. Tegen de tijd dat je dit leest ben ik nog in Frankrijk of net terug. Hoewel ik hoop dat de grote droogte van vorig jaar uitblijft, mag zo’n moestuinwonder me best weer overkomen.
Tomatensalade met groenemosterddressing
Dit is een kleine suggestie voor wat te doen met je verse tomatenoogst, maak tomatensalade met groenemosterddressing: roer 1 tl groene mosterd los met het sap van ½ citroen en 1 tl honing. Klop er geleidelijk 5 el olijfolie doorheen. Meng ½ bosje fijngehakte dille door de dressing en breng op smaak met zout en peper. Was 250 g tomaten en snijd ze in plakjes of kwarten. Verdeel de tomaten met 100 g taggiasche olijven over een schaal en druip er de dressing royaal overheen. Maak af met nog wat verse dilletakjes.
Lees meer:
Onze tips

Bootje varen op Koningsdag? Neem deze hapjes mee!

Eten verkopen op de vrijmarkt? Dit werkt altijd

10+ zoete aardbeien recepten voor de zomer

11x oranje snacks om van te smullen

Airfryer recepten: makkelijk en lekker

Dit kun je beter niét in de airfryer bereiden

Koningsdag cocktails: deze drankjes wil je maken

Pannenkoeken beleggen: dit zijn lekkere toppings voor thuis
Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.