Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Vijgenspiesjes met Gorgonzola, parmaham en chiliolie

Zoet & hartig met Gorgonzola

In samenwerking met Gorgonzola AOP

Advertentie

Je bent vast bekend met de Italiaanse kaas Gorgonzola. Bijvoorbeeld als pittig stuk kaas op de borrelplank. Maar wist je dat je er ook heerlijke hapjes mee kan maken? Probeer bijvoorbeeld eens deze zoete & hartige vijgenspiesjes met Gorgonzola!

Zoet & hartig met Gorgonzola

De Italiaanse kaas Gorgonzola heeft een hele typerende smaak: romig, pittig en zelfs een tikkeltje zoet. Dit maakt het de ideale smaakmaker in zowel zoete als hartige gerechten want je kan met het smakenpalet volop variëren. Voeg de kaas bijvoorbeeld toe aan je pasta, salade of leg een stuk op de borrelplank. Gorgonzola is in twee verschillende varianten verkrijgbaar: Gorgonzola Piccante en Gorgonzola Dulce. Zoals de namen al doen vermoeden is de ene variant pikant en pittig qua smaak en de andere variant wat zoeter en zachter. Beide soorten zijn bij de meeste supermarkten te koop maar mocht dit niet het geval zijn dan kan je altijd een bezoek brengen aan de kaasboer, die heeft ze zeker!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Vijgenspiesjes met Gorgonzola, parmaham en chiliolie

Zoet en hartig samen combineren? Probeer dan eens deze vijgenspiesjes met Gorgonzola, parmaham en chiliolie. De hartige Gorgonzola en parmaham passen perfect bij de zoete vijgen. De chiliolie geeft het geheel een heerlijk pittig randje dat mooi samengaat met de romige textuur van de kaas. Deze vijgenspiesjes zijn deze zomer het perfecte hapje voor op de borrelplank!

> naar het recept: vijgenspiesjes met Gorgonzola, parmaham en chiliolie

Vijgenspiesjes met zoet Gorgonzola, parmaham en chiliolie

Gorgonzola

Gorgonzola is een blauwschimmelkaas van volle koemelk uit het noorden van Italië. De romige kaas smaakt licht pikant en kruidig dankzij de blauwaders. Deze karakteristieke kaas wordt al eeuwen vervaardigd en heeft een unieke AOP certificatie. Koop je een stuk Gorgonzola? Let dan altijd op het geelrode logo, zo weet je zeker dat je échte Gorgonzola koopt.

Zoet & hartig met Gorgonzolalogo gorgonzola

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!