Advertentie
Zoet & hartig met Gorgonzola
De Italiaanse kaas Gorgonzola heeft een hele typerende smaak: romig, pittig en zelfs een tikkeltje zoet. Dit maakt het de ideale smaakmaker in zowel zoete als hartige gerechten want je kan met het smakenpalet volop variëren. Voeg de kaas bijvoorbeeld toe aan je pasta, salade of leg een stuk op de borrelplank. Gorgonzola is in twee verschillende varianten verkrijgbaar: Gorgonzola Piccante en Gorgonzola Dulce. Zoals de namen al doen vermoeden is de ene variant pikant en pittig qua smaak en de andere variant wat zoeter en zachter. Beide soorten zijn bij de meeste supermarkten te koop maar mocht dit niet het geval zijn dan kan je altijd een bezoek brengen aan de kaasboer, die heeft ze zeker!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Vijgenspiesjes met Gorgonzola, parmaham en chiliolie
Zoet en hartig samen combineren? Probeer dan eens deze vijgenspiesjes met Gorgonzola, parmaham en chiliolie. De hartige Gorgonzola en parmaham passen perfect bij de zoete vijgen. De chiliolie geeft het geheel een heerlijk pittig randje dat mooi samengaat met de romige textuur van de kaas. Deze vijgenspiesjes zijn deze zomer het perfecte hapje voor op de borrelplank!
> naar het recept: vijgenspiesjes met Gorgonzola, parmaham en chiliolie
Gorgonzola
Gorgonzola is een blauwschimmelkaas van volle koemelk uit het noorden van Italië. De romige kaas smaakt licht pikant en kruidig dankzij de blauwaders. Deze karakteristieke kaas wordt al eeuwen vervaardigd en heeft een unieke AOP certificatie. Koop je een stuk Gorgonzola? Let dan altijd op het geelrode logo, zo weet je zeker dat je échte Gorgonzola koopt.
Lees ook:
Italiaanse kaashemel: alles over Gorgonzola
Deze producten wil je op vakantie meenemen uit de Italiaanse supermarkt
Dit zijn de lekkerste recepten met vijgen
Onze tips
Pittige blaadjes: 5x recepten met rucola
5x overheerlijke chocolademousse recepten
Vegetarische voorgerechten voor kerst: de lekkerste recepten
Herfstsoep: deze soepen wil je vandaag nog maken
Pompoen uit de oven
Aardappelgratin recept: klassiek en variaties
Gepofte aardappel: 7x heerlijke recepten
Andijvie recepten: 5x anders dan stamppot
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.