Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
zomerse must-haves

7x zomerse must-haves voor in jouw keuken

Advertentie

Wij tippen fijne goodies die deze zomer niet in jouw keuken mogen ontbreken. Zo komt je verse zomeroogst nóg beter tot z’n recht!

In een rekje

Bas: “Ga je op de BBQ aan de slag met verse vis? Dan komt dit grillrekje van pas. Natuurlijk kun je de vis ook zo op je barbecue leggen, maar met dit handige rekje weet je zeker dat je vis in één stuk blijft en je vulling blijft zitten. Het is een van mijn favoriete zomerse must-haves voor in de keuken.”

Uit het boek

Vis grill

€ 11,49
Vis grill

Roze borden

Lotus: “Pasta eet ik het liefst uit een diep-bord-dat-ook-een-soort-kom is. En hoewel ik thuis een set klassieke, witte diepe borden heb staan, kon ik deze mooie roze uiteraard toch niet laten liggen. En eerlijk: mijn pasta ziet er wél lekkerder in uit.”

Uit het boek

Pastabord

€ 35,50
pastabord

Kiemgroenten kweken

Marieke: “Wat tuinkers op je broodje, taugé door de nasi of mosterdkers over de soep: kiemgroenten zijn onwijs lekker en ook nog eens hartstikke gezond. Met dit handige schaaltje kweek jij ze op je eigen vensterbank.”

Uit het boek

Kiemschaal

€ 9,95
Cover voor Kiemschaal

Theepot

Yvonne: “Wist je dat je van verse kruiden en bijvoorbeeld ook brandnetel hele lekkere verse thee kan maken? Stop de kruiden in het binnenste vergietje en schenk er kokend water bij. Zoek een plekje in de zon, pak een boek en geniet!”

Uit het boek

Theepot

€ 36,00
theepot

Zomeroogst

Marieke: “Wil jij jouw zomeroogst verwerken? Dan is een kaasdoek een must-have. Hiermee kun je diverse ingrediënten eenvoudig zeven of uit laten lekker. Gebruik het bijvoorbeeld bij het maken van chutney, jam, azijn, siroop of ouderwetse hangop.”

Uit het boek

Kaasdoek

€ 10,95
Kaasdoek

2-in-1

Anne: “Ik ben gek op salade, vooral in de zomer. Een scheut goede olijfolie en lekkere balsamico maken zo’n zomersalade helemaal af. Deze 2-in-1 fles vul je zowel met olie als azijn. Zet hem op tafel: handig voor je gasten en het ziet er ook nog eens leuk uit!”

Uit het boek

Olie en azijn

€ 39,00
olie azijn fles

Fun guy

Lotus: “Omdat ik echt een hekel heb aan nare geurtjes in mijn koelkast, heb ik laatst dit geurvretertje van Ototo gekocht. Is-ie niet lief? Je hoeft er alleen maar wat baksoda in te doen en je koelkast ruikt weer helemaal fris.”

Uit het boek

Geurvreter

€ 20,95
Cover voor Geurvreter

Meer weten over zomerse must-haves? Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!