Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Zuurkoolovenschotel met appel, ui en gemengde noten

Zuurkoolschotel: 3x makkelijke recepten uit de oven

Advertentie

Snak jij met deze lage temperaturen ook zo naar ovengerechten? Deze makkelijke recepten voor zuurkoolschotel zijn de hele winter door een succes!

Zuurkoolschotel

In de winter genieten wij graag van écht Hollandse kost. Van heerlijke stamppot recepten tot winterse soep om je aan te verwarmen. Toch blijft onze favoriet misschien wel de zuurkoolschotel. Dit gerecht is namelijk niet alleen makkelijk te maken, maar ook nog eens hartstikke budgetproof!

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Zuurkool gezond?

Tel daarbij op dat zuurkool ook nog eens hartstikke gezond is en je hebt wat ons betreft een gerecht om deze winter meermaals op terug te vallen. De voordelen van zuurkool zijn namelijk niet op slechts één hand te tellen. Omdat het een gefermenteerd product is, is zuurkool gezond. De fermentatie kan namelijk de opname van bepaalde voedingsstoffen verhogen en daardoor komen de vitamine C, vitamine K, vezels, probiotica en verschillende mineralen in de kool éxtra goed tot hun recht.

Recepten voor zuurkoolschotel

Reden genoeg om die zuurkoolschotel in de oven te stoppen, toch? Ter inspiratie delen wij onze favoriete recepten:

1. Zuurkool-mosterdschotel

Deze ovenschotel heeft de perfecte balans van hartige zuurkool, romige aardappelpuree en een vleugje pittige mosterd. Comfortfood op z’n best als je het ons vraagt!

> naar het recept: zuurkool-mosterdschotel

zuurkoolschotel

2. Zuurkoolschotel met gehakt

Een zuurkoolschotel met gehakt, wie kent het niet? Deze klassieker staat bij heel wat huishoudens elke winter weleens op tafel en wij begrijpen maar al te goed waarom. Deze maaltijd is voedend, vullend en maakt het hele gezin blij.

> naar het recept: zuurkoolschotel met gehakt

Zuurkoolschotel

3. Zuurkoolovenschotel met appel, ui en gemengde noten

Appel wordt vaak aan zuurkool toegevoegd om de zure smaak in evenwicht te brengen met het friszoete van de appel. Deze schotel met zuurkool, appel en gemengde noten is alles wat je nodig hebt om jezelf te verwarmen op een regenachtige dag.

> naar het recept: zuurkoolovenschotel met appel, ui en gemengde noten

Zuurkoolovenschotel met appel, ui en gemengde noten

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!