Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
zuurkool met witte wijn, appel en laurier

5x winterse recepten met zuurkool

Advertentie

Een zuurkoolstamppot is een echte klassieker, maar wist je dat je nog veel meer winterse recepten met zuurkool kan maken? Bekijk al onze gerechten en kies jouw favoriet!

Zuurkool recepten

Wist je dat zuurkool eigenlijk witte kool is? Door deze kool te fermenteren krijgt het een kenmerkende zure smaak en wordt het éxtra gezond. Omdat de kool ingemaakt is, blijft het lang houdbaar. Dat was vooral vroeger handig toen er in de wintermaanden weinig oogst was. Nog steeds eten we het graag in de winter. In deze heerlijke recepten met zuurkool bijvoorbeeld:

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

1. Zoete-aardappelstamppot met zuurkool, noten en gebakken appel

We kunnen niet anders dan het lijstje met zuurkool recepten beginnen met een stamppot. Toch is deze zuurkoolstamppot net even anders dan je gewend bent. Door zoete aardappel te gebruiken geef je het gerecht eenvoudig een verrassende twist.

> naar het recept: zoete-aardappelstamppot met zuurkool, noten en gebakken appel

Zoete-aardappelstamppot

2. Roerbak met kipgehakt, shiitakes en zuurkool

De combinatie van zuurkool en aardappelen kent iedereen wel, maar wist je dat de kool ook heel goed in een Aziatisch gerecht past? Deze snelle roerbak laat zien hoe goed het samengaat met shiitakes, gember, knoflook en sojasaus.

> naar het recept: roerbak met kipgehakt, shiitakes en zuurkool

Roerbak met kipgehakt, shiitakes en zuurkool

3. Zuurkoolovenschotel met appel, ui en gemengde noten

Deze schotel met zuurkool, appel en gemengde noten is alles wat je nodig hebt om jezelf te verwarmen op een winterse dag.

> naar het recept: zuurkoolovenschotel met appel, ui en gemengde noten

Zuurkoolovenschotel met appel, ui en gemengde noten

4. Zuurkool met witte wijn, appeltjes en laurier

Appel wordt vaak aan zuurkool toegevoegd om de zure smaak in evenwicht te brengen met het friszoete van de appel. Dit gerecht smaakt nostalgisch en tovert je terug naar grootmoeders keukentafel.

> naar het recept: zuurkool met witte wijn, appeltjes en laurier

klassieke stoofgerechten: zuurkool met witte wijn, appel en laurier

5. Zuurkoolstrudel met kruidendip

We sluiten af met een feestelijke strudel voor op de borrelplank. De frisse kool gaat hierbij perfect samen met de kruidige dip. Daar blijf je van snacken!

> naar het recept: zuurkoolstrudel met kruidendip

Zuurkoolstrudel met kruidendip

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!