Advertentie
Zuurkool recepten
Wist je dat zuurkool eigenlijk witte kool is? Door deze kool te fermenteren krijgt het een kenmerkende zure smaak en wordt het éxtra gezond. Omdat de kool ingemaakt is, blijft het lang houdbaar. Dat was vooral vroeger handig toen er in de wintermaanden weinig oogst was. Nog steeds eten we het graag in de winter. In deze heerlijke recepten met zuurkool bijvoorbeeld:
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
1. Zoete-aardappelstamppot met zuurkool, noten en gebakken appel
We kunnen niet anders dan het lijstje met zuurkool recepten beginnen met een stamppot. Toch is deze zuurkoolstamppot net even anders dan je gewend bent. Door zoete aardappel te gebruiken geef je het gerecht eenvoudig een verrassende twist.
> naar het recept: zoete-aardappelstamppot met zuurkool, noten en gebakken appel
2. Roerbak met kipgehakt, shiitakes en zuurkool
De combinatie van zuurkool en aardappelen kent iedereen wel, maar wist je dat de kool ook heel goed in een Aziatisch gerecht past? Deze snelle roerbak laat zien hoe goed het samengaat met shiitakes, gember, knoflook en sojasaus.
> naar het recept: roerbak met kipgehakt, shiitakes en zuurkool
3. Zuurkoolovenschotel met appel, ui en gemengde noten
Deze schotel met zuurkool, appel en gemengde noten is alles wat je nodig hebt om jezelf te verwarmen op een winterse dag.
> naar het recept: zuurkoolovenschotel met appel, ui en gemengde noten
4. Zuurkool met witte wijn, appeltjes en laurier
Appel wordt vaak aan zuurkool toegevoegd om de zure smaak in evenwicht te brengen met het friszoete van de appel. Dit gerecht smaakt nostalgisch en tovert je terug naar grootmoeders keukentafel.
> naar het recept: zuurkool met witte wijn, appeltjes en laurier
5. Zuurkoolstrudel met kruidendip
We sluiten af met een feestelijke strudel voor op de borrelplank. De frisse kool gaat hierbij perfect samen met de kruidige dip. Daar blijf je van snacken!
> naar het recept: zuurkoolstrudel met kruidendip
Lees ook:
Zo stel je de perfecte borrelplank samen in 4 simpele stappen
Kerst hapjes van hartig tot zoet: 11x lekkere recepten
Wat is het verschil tussen bladerdeeg en filodeeg?
Onze tips
10+ borrelhapjes voor tijdens de kerst
Italiaanse pasta: 15x tagliatelle recepten
Wat eten we dit weekend? 15x recepten
7x de lekkerste Sinterklaas lekkernijen
Dit zijn de lekkerste courgettesoep recepten
Sinterklaas toetje: de lekkerste recepten
Zelf gevulde speculaas maken: zo doe je dat
Bovenop de trends: Haute Cuisine in New York
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.