Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Rukmini Iyer

Foodies boekenclub: “De makkelijke bakplaat”

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Herken je dat? Eindeloos op zoek naar dat ene kookboek waaruit je élk recept wilt maken. Foodies Boekenclub inspireert je! Op onze redactie staat een grote boekenkast, gevuld met honderden kookboeken. Stuk voor stuk nemen we ze mee naar huis om eruit te koken. Daardoor weten we als geen ander welke kookboeken niet mogen ontbreken bij jou thuis. Elke week kiezen we er eentje uit en vertellen we je alle ins & outs. Zo weet jij welke boeken je niet mag missen!

De makkelijke bakplaat

Makkelijke en smaakvolle gerechten voor in de oven, daar houden we van. In het nieuwe kookboek “De makkelijke bakplaat” van koningin van de ovengerechten Rukmini Iyer staan maar liefst 75 makkelijke en veelzijdige recepten. Recepten die zich onderscheiden door hun originele smaakcombinaties, slimme hacks en snelle bereiding. Na het succes van “De zoete bakplaat” en “De groene bakplaat” is Rukmini Iyer er wederom in geslaagd een kookboek vol heerlijke recepten te creëren. Denk aan sardientjes met paprika en amandelen of bijvoorbeeld een heerlijke bietjes-plaattaart met dille en blauwe kaas. Natuurlijk heeft Rukmini Iyer ook in dit boek aan cakes, desserts en diverse snacks gedacht.

De makkelijke bakplaat

€ 25,99
Cover De makkelijke bakplaat

Voor doordeweeks

Met “De makkelijke bakplaat” heb je in een oogwenk een heerlijke maaltijd op tafel. Snijd de ingrediënten, meng ze op de bakplaat en laat de oven het werk doen. Daarmee is dit boek wat ons betreft ideaal voor doordeweeks. Soms is het al moeilijk genoeg om elke dag een voedzame en lekkere maaltijd op tafel te zetten, zeker met alle drukte om ons heen. Om niet te vervallen in ongezonde maaltijden of fast food zijn de recepten van Rukmini een fijn hulp in de keuken. Sterker nog; dit boek is je nieuwe beste vriend als je houdt van makkelijk, snel én ongelooflijk lekker.

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Zoet & hartig

Rukmini weet ons op onze wenken te bedienen. Na haar vorige boek “De zoete bakplaat” weten we dat ze ook de lekkerste baksels in de oven bakt. Gelukkig staat haar nieuwe boek niet alleen vol met de makkelijkste hartige ovengerechten, ze trakteert ons ook op een aantal fijne (en makkelijke) baksels.  Daarmee is ‘De makkelijke bakplaat’ is een must-have voor in iedere keuken.

Laatste bakplaat-boek

Onlangs was Rukmini voor een kort bezoek in Nederland ter ere van haar vorige boek, Yvonne zocht haar op. In het interview deed Rukmini een verrassende onthulling, haar volgende boek zal geen bakplaat-boek zijn! Wat het wel wordt? Dat lees je in het interview.

Rukmini Iyer: De makkelijke bakplaat

Goed nieuws, we mogen twee heerlijke recepten met jullie delen:

Spelt met chorizo, zoete aardappel & spinazie

Rukmini: “Een robuust, stevig en herfstachtig gerecht – en de restjes zijn heerlijk in de lunchtrommel. Je kunt de spelt eventueel vervangen door parelgort.”

De makkelijke bakplaat: spelt met chorizo, zoete aardappel & spinazie

> naar het recept voor spelt met chorizo, zoete aardappel & spinazie

Gegrilde garnalen met limoen, gember & koriander

Rukmini: “Garnalen onder een gloeiend hete grill is een van de snelste en makkelijkste bakplaatgerechten. Dit is een heerlijk voorgerecht, of een lichte maaltijd als je er een kom met luchtige witte rijst bij serveert.”

Gegrilde garnalen met limoen, gember & koriander

> naar het recept voor gegrilde garnalen met limoen, gember & koriander

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!