
De makkelijke bakplaat
Lees verder na de advertentie
Makkelijke en smaakvolle gerechten voor in de oven, daar houden we van. In het nieuwe kookboek “De makkelijke bakplaat” van koningin van de ovengerechten Rukmini Iyer staan maar liefst 75 makkelijke en veelzijdige recepten. Recepten die zich onderscheiden door hun originele smaakcombinaties, slimme hacks en snelle bereiding. Na het succes van “De zoete bakplaat” en “De groene bakplaat” is Rukmini Iyer er wederom in geslaagd een kookboek vol heerlijke recepten te creëren. Denk aan sardientjes met paprika en amandelen of bijvoorbeeld een heerlijke bietjes-plaattaart met dille en blauwe kaas. Natuurlijk heeft Rukmini Iyer ook in dit boek aan cakes, desserts en diverse snacks gedacht.

Voor doordeweeks
Met “De makkelijke bakplaat” heb je in een oogwenk een heerlijke maaltijd op tafel. Snijd de ingrediënten, meng ze op de bakplaat en laat de oven het werk doen. Daarmee is dit boek wat ons betreft ideaal voor doordeweeks. Soms is het al moeilijk genoeg om elke dag een voedzame en lekkere maaltijd op tafel te zetten, zeker met alle drukte om ons heen. Om niet te vervallen in ongezonde maaltijden of fast food zijn de recepten van Rukmini een fijn hulp in de keuken. Sterker nog; dit boek is je nieuwe beste vriend als je houdt van makkelijk, snel én ongelooflijk lekker.
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Zoet & hartig
Rukmini weet ons op onze wenken te bedienen. Na haar vorige boek “De zoete bakplaat” weten we dat ze ook de lekkerste baksels in de oven bakt. Gelukkig staat haar nieuwe boek niet alleen vol met de makkelijkste hartige ovengerechten, ze trakteert ons ook op een aantal fijne (en makkelijke) baksels. Daarmee is ‘De makkelijke bakplaat’ is een must-have voor in iedere keuken.
Laatste bakplaat-boek
Onlangs was Rukmini voor een kort bezoek in Nederland ter ere van haar vorige boek, Yvonne zocht haar op. In het interview deed Rukmini een verrassende onthulling, haar volgende boek zal geen bakplaat-boek zijn! Wat het wel wordt? Dat lees je in het interview.
Goed nieuws, we mogen twee heerlijke recepten met jullie delen:
Rukmini: “Een robuust, stevig en herfstachtig gerecht – en de restjes zijn heerlijk in de lunchtrommel. Je kunt de spelt eventueel vervangen door parelgort.”
> naar het recept voor spelt met chorizo, zoete aardappel & spinazie
Rukmini: “Garnalen onder een gloeiend hete grill is een van de snelste en makkelijkste bakplaatgerechten. Dit is een heerlijk voorgerecht, of een lichte maaltijd als je er een kom met luchtige witte rijst bij serveert.”
> naar het recept voor gegrilde garnalen met limoen, gember & koriander
Onze tips

Bakken zoals het bedoeld is: dit moet je weten

Cooking Fast & Slow: makkelijk comfort food voor elke dag

Zo lekker heb je plantaardig eten nog nooit geproefd

Australië is al jaren fan van haar recepten – nu is Nederland aan de beurt

De mooiste kookboeken om met Moederdag cadeau te geven

Thuisbakkers opgelet: dit basisbakboek mag je niet missen!

Must-read: met ‘Snelle Jelle’ kook je écht makkelijk en snel

Makkelijk koken op sterrenniveau met ‘Simply Good’

Zo veel meer dan kimchi: recepten uit de ‘De bijbel van de Koreaanse keuken’

Aardappel saai? Niet met de recepten van Potato Queen Poppy O’Toole!

Van hapjes tot harira: 100 ramadanrecepten

Alles over het ‘Easy Airfryer’-boek van Jamie Oliver (en zo krijg je ‘m cadeau)

Alles over het boek ‘Plant’ van De Nieuwe Winkel, inclusief recept!

De beste kipgerechten maak je zo

Foodies boekenclub: The Curry Guy één pan

Last Minute Dinners: alles over dit handige kookboek, inclusief menu!
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.