Advertentie
De makkelijke bakplaat
Makkelijke en smaakvolle gerechten voor in de oven, daar houden we van. In het nieuwe kookboek “De makkelijke bakplaat” van koningin van de ovengerechten Rukmini Iyer staan maar liefst 75 makkelijke en veelzijdige recepten. Recepten die zich onderscheiden door hun originele smaakcombinaties, slimme hacks en snelle bereiding. Na het succes van “De zoete bakplaat” en “De groene bakplaat” is Rukmini Iyer er wederom in geslaagd een kookboek vol heerlijke recepten te creëren. Denk aan sardientjes met paprika en amandelen of bijvoorbeeld een heerlijke bietjes-plaattaart met dille en blauwe kaas. Natuurlijk heeft Rukmini Iyer ook in dit boek aan cakes, desserts en diverse snacks gedacht.
Voor doordeweeks
Met “De makkelijke bakplaat” heb je in een oogwenk een heerlijke maaltijd op tafel. Snijd de ingrediënten, meng ze op de bakplaat en laat de oven het werk doen. Daarmee is dit boek wat ons betreft ideaal voor doordeweeks. Soms is het al moeilijk genoeg om elke dag een voedzame en lekkere maaltijd op tafel te zetten, zeker met alle drukte om ons heen. Om niet te vervallen in ongezonde maaltijden of fast food zijn de recepten van Rukmini een fijn hulp in de keuken. Sterker nog; dit boek is je nieuwe beste vriend als je houdt van makkelijk, snel én ongelooflijk lekker.
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Zoet & hartig
Rukmini weet ons op onze wenken te bedienen. Na haar vorige boek “De zoete bakplaat” weten we dat ze ook de lekkerste baksels in de oven bakt. Gelukkig staat haar nieuwe boek niet alleen vol met de makkelijkste hartige ovengerechten, ze trakteert ons ook op een aantal fijne (en makkelijke) baksels. Daarmee is ‘De makkelijke bakplaat’ is een must-have voor in iedere keuken.
Laatste bakplaat-boek
Onlangs was Rukmini voor een kort bezoek in Nederland ter ere van haar vorige boek, Yvonne zocht haar op. In het interview deed Rukmini een verrassende onthulling, haar volgende boek zal geen bakplaat-boek zijn! Wat het wel wordt? Dat lees je in het interview.
Goed nieuws, we mogen twee heerlijke recepten met jullie delen:
Spelt met chorizo, zoete aardappel & spinazie
Rukmini: “Een robuust, stevig en herfstachtig gerecht – en de restjes zijn heerlijk in de lunchtrommel. Je kunt de spelt eventueel vervangen door parelgort.”
> naar het recept voor spelt met chorizo, zoete aardappel & spinazie
Gegrilde garnalen met limoen, gember & koriander
Rukmini: “Garnalen onder een gloeiend hete grill is een van de snelste en makkelijkste bakplaatgerechten. Dit is een heerlijk voorgerecht, of een lichte maaltijd als je er een kom met luchtige witte rijst bij serveert.”
> naar het recept voor gegrilde garnalen met limoen, gember & koriander
Onze tips
Foodies boekenclub: “ZOETE ZOOI.”
Dit zijn de beste kerst kookboeken vol inspiratie
Sneak peek: exclusieve recepten uit Jamie Olivers nieuwste boek!
Thomas Panterpoes over zijn nieuwe kookboek: “Ik wil mijn recepten voor iedereen toegankelijk maken.”
Foodies boekenclub: “All Day Goodness”
Het nieuwste boek van Jamie Oliver: ‘Simply Jamie’ is uit!
Foodies boekenclub: “Het vega slowcookerboek”
Foodies boekenclub: “IJs & Co 2.0”
Foodies boekenclub: “Planken met een Indische twist”
Rukmini Iyer over Het Groene Kookboek: “Er zijn zoveel tips & trucs die ik wil delen”
Foodies boekenclub: “Het Groene Kookboek” van Rukmini Iyer
De mooiste kookboeken om met Vaderdag cadeau te geven
Bas kookt met Rukmini Iyer uit “India Express”
Foodies boekenclub: “Sandwiches”
Dit zijn de beste Italiaanse kookboeken
Foodies boekenclub: “Wokbijbel” van Noni Kooiman
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.