Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
griesmeelkoekjes

Foodies boekenclub: “Bij Ilham aan tafel”

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Herken je dat? Eindeloos op zoek naar dat ene kookboek waaruit je élk recept wilt maken. Wij inspireren je! Op onze redactie staat een grote boekenkast, gevuld met honderden kookboeken. Daardoor weten we als geen ander welke kookboeken niet mogen ontbreken bij jou thuis. Elke week kiezen we er eentje uit en vertellen we je alle ins & outs.

Bij Ilham aan tafel

Eten begint met je ogen, en dat weet Ilham Cherradi Oba maar al te goed. Sinds jaar en dag verleidt zij haar gasten al direct bij binnenkomst, nog zonder dat er iets eetbaars op tafel staat. De meest prachtige serviezen en smaakvolle accessoires sieren haar tafels, of dat nu bij haar thuis of in haar winkel is. Maar dat is alleen de voorpret nog maar, want zodra de gasten zitten komen de meest heerlijke gerechten op tafel, klassiek en modern, maar altijd met een Maroc-touch. Deze geweldige gerechten heeft ze nu gebundeld in haar allereerste kookboek “Bij Ilham aan tafel“.

Bij Ilham aan tafel

€ 32,50
Bij Ilham aan tafel

Gedekte tafels vol gerechten

In het boek “Bij Ilham aan tafel” leer je hoe je zelf mooie tafels kunt dekken en deelt Ilham haar lievelingsgerechten voor allerlei gelegenheden, zoals de iftar, eid, het ontbijt, het koffiemoment, het vieruurtje en de barbecue, afgewisseld met tafels vol tagines, salades en traditionele gerechten die bij bruiloften en andere feesten worden gegeten. Je bezoek zal nog nooit zo onder de indruk zijn geweest.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Feestelijk én smaakvol

Vanaf het moment dat je door het boek heen bladert loopt eigenlijk direct het water in je mond. Stuk voor stuk zien de recepten en gedekte tafels er niet alleen ontzettend feestelijk uit, elk recept is smaakvol en zorgt gegarandeerd voor succes. Eigenlijk wilden we haast elk recept wel met jullie delen, op elke pagina die we omsloegen vonden we wel een nieuw favoriet recept. Toch is het gelukt om drie ultieme favorieten uit “Bij Ilham aan tafel” te kiezen uit alle favoriete recepten die we ontdekt hebben.

Harira

Ilham vertelt: “Zonder harira geen iftar. Toen ik als kind in Marokko woonde rook de hele straat naar harira, dat is voor mij echt de geur van de ramadan. Deze soep is niet alleen een voorgerecht maar ook echt een maaltijdsoep: dadels en chebakia of brood met kruidenboter erbij en je hebt een volledige maaltijd.”

> naar het recept: harira

harira

Lamsschouder met knoflook en boter

Ilham vertelt: “Deze del’aa faran is lekker gegarneerd met pruimen, knapperig gebakken amandelen of ook ingemaakte olijven.”

> naar het recept: lamsschouder met knoflook en boter

Lamsschouder met knoflook en boter

Griesmeelkoekjes

Ilham vertelt: “Veel Marokkaanse koekjes, ghriyba be smeeda, zijn heel bewerkelijk en daardoor lastig om te maken, maar deze lekkere koekjes kunnen niet mislukken!”

> naar het recept: griesmeelkoekjes

griesmeelkoekjes

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!