
Bij Ilham aan tafel
Lees verder na de advertentie
Eten begint met je ogen, en dat weet Ilham Cherradi Oba maar al te goed. Sinds jaar en dag verleidt zij haar gasten al direct bij binnenkomst, nog zonder dat er iets eetbaars op tafel staat. De meest prachtige serviezen en smaakvolle accessoires sieren haar tafels, of dat nu bij haar thuis of in haar winkel is. Maar dat is alleen de voorpret nog maar, want zodra de gasten zitten komen de meest heerlijke gerechten op tafel, klassiek en modern, maar altijd met een Maroc-touch. Deze geweldige gerechten heeft ze nu gebundeld in haar allereerste kookboek “Bij Ilham aan tafel“.

Gedekte tafels vol gerechten

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.
In het boek “Bij Ilham aan tafel” leer je hoe je zelf mooie tafels kunt dekken en deelt Ilham haar lievelingsgerechten voor allerlei gelegenheden, zoals de iftar, eid, het ontbijt, het koffiemoment, het vieruurtje en de barbecue, afgewisseld met tafels vol tagines, salades en traditionele gerechten die bij bruiloften en andere feesten worden gegeten. Je bezoek zal nog nooit zo onder de indruk zijn geweest.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Feestelijk én smaakvol
Vanaf het moment dat je door het boek heen bladert loopt eigenlijk direct het water in je mond. Stuk voor stuk zien de recepten en gedekte tafels er niet alleen ontzettend feestelijk uit, elk recept is smaakvol en zorgt gegarandeerd voor succes. Eigenlijk wilden we haast elk recept wel met jullie delen, op elke pagina die we omsloegen vonden we wel een nieuw favoriet recept. Toch is het gelukt om drie ultieme favorieten uit “Bij Ilham aan tafel” te kiezen uit alle favoriete recepten die we ontdekt hebben.
Harira
Ilham vertelt: “Zonder harira geen iftar. Toen ik als kind in Marokko woonde rook de hele straat naar harira, dat is voor mij echt de geur van de ramadan. Deze soep is niet alleen een voorgerecht maar ook echt een maaltijdsoep: dadels en chebakia of brood met kruidenboter erbij en je hebt een volledige maaltijd.”
> naar het recept: harira
Lamsschouder met knoflook en boter
Ilham vertelt: “Deze del’aa faran is lekker gegarneerd met pruimen, knapperig gebakken amandelen of ook ingemaakte olijven.”
> naar het recept: lamsschouder met knoflook en boter
Griesmeelkoekjes
Ilham vertelt: “Veel Marokkaanse koekjes, ghriyba be smeeda, zijn heel bewerkelijk en daardoor lastig om te maken, maar deze lekkere koekjes kunnen niet mislukken!”
> naar het recept: griesmeelkoekjes
Onze tips

Eindelijk: het nieuwe kookboek van de auteur van ‘Zout, vet, zuur, hitte’ is er!

De beste kookboeken van 2025 volgens de Foodies-redactie

Dit is waarom iedereen Pien’s Dinner Club in huis wil hebben

Waarom de aardappel een comeback verdient volgens Jacques Hermus

Simpel én lekker? Dan wil je deze recepten maken

Dit is de reden dat iedereen massaal vlaaien aan het bakken is

Krokant, sappig en cheesy: dit zijn de burgers waar iedereen over praat

Eenvoudig uitsloven met het kookboek F*cking Lecqer (inclusief recepten!)

Eva Koper verklapt: dit is waarom zelfs een pistachecroissant gezond kan zijn

Kun je alles maken in de airfryer? Deze recepten bewijzen het

Het kookboek van Ottolenghi’s topchef is nú uit en iedereen is laaiend enthousiast

Zo ga je zelf aan de slag als de bakkers van bakkerij Fort Negen

Zó haal je alles uit je citrusvruchten: ontdek deze lekkere recepten

Jamie Oliver komt met nieuw boek vol gezonde gerechten (en jij scoort ‘m nu met korting)

Brazilië op haar best: de lekkerste recepten vind je in dit kookboek

Gezond eten zonder gedoe? Jamie Oliver deelt zijn 50 healthy hacks

Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.






