Alles over ‘Herman kookt terug’ en waarom dit zo veel meer dan een kookboek is…
Advertentie
Het is zover: de culinaire biografie van Herman den Blijker is verkrijgbaar. Een prachtig boek over zijn kookcarrière; hoe het begon tot waar hij nu staat. Daarnaast deelt hij klassieke recepten, zoals je opa en oma ze serveerden, in een modern jasje. Wij vertellen je alles over zijn nieuwe boek, inclusief recepten!
Herman den Blijker
Topchef Herman den Blijker, wie kent hem niet? Hij is een van de bekendste en succesvolste tv-koks in Nederland. Geboren en getogen in Rotterdam, waar hij op zijn veertiende al voor het eerst in de keuken stond. Inmiddels heeft hij meerdere restaurants opgezet en presenteerde hij verschillende tv-programma’s. Momenteel heeft hij samen met zijn compagnon Nick de Kousemaeker restaurant ‘Goud’ én heeft hij nu een nieuw boek geschreven: ‘Herman kookt terug‘, in opvolging van eerdere kookboeken, zoals ‘Vlees!‘ en ‘Herman over bonen‘.
Wil je meer leuke kookboeken-tips en iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Herman kook terug
Dit is niet zomaar een boek, en eigenlijk ook niet zomaar een kookboek. Het is namelijk een culinaire biografie over de carrière van Herman. Waar hij is begonnen op zijn veertiende, wie hij toen heeft gesproken, wat hij heeft geleerd om uit te groeien tot zo’n goede chefkok en wat hij tot nu toe allemaal heeft bereikt. Natuurlijk deelt hij ook heerlijke recepten; klassieke recepten in een modern jasje.
Herman: “Dit boek draait vooral om de hitte in de keuken, vanaf de leeftijd dat ik doorkreeg wat eten wel en niet moest zijn. Ik ben inmiddels zo’n beetje 50 jaar kok. Het leek me een goed idee om al die jaren door een koksbril te laten zien. Zo krijgt de lezer ook een beeld van de evolutie van de Nederlandse (restaurant) keuken. Met alle bijbehorende gerechten vanaf de jaren zestig tot nu.”
Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Favoriete recepten
Herman den Blijker heeft door de jaren heen natuurlijk talloze recepten gemaakt. Niet alleen voor zijn restaurants, maar ook voor zijn eerdere kookboeken. Deze lopen uiteen van vegetarisch tot vlees tot vergeten groenten. Zo heeft hij heerlijke recepten met bonen, de perfecte hutspot en leert hij ons alles over rund- en kalfsvlees. Benieuwd? Dan hebben wij goed nieuws want wij mogen drie heerlijke recepten uit zijn nieuwe boek met jullie delen. Dat smaakt naar meer, toch?
Gravad lax
Gravad lax met een moderne twist. Herman maakt hier een chique variant op een klassiek recept. Een simpel gerecht waar je gegarandeerd indruk mee maakt op je gasten.
Kippenborst met kippenroomjus
Een recept uit het boek van Herman den Blijker: ‘Herman kookt terug’. Een culinaire biografie over zijn carrière als kok. Interessant én lekker! Probeer zijn moderne variant op dit klassieke gerecht.
Crème brûlée
Dit dessert is altijd goed. Smeuïg van binnen, krokant van buiten. Probeer Herman zijn recept en je weet zeker dat je een overheerlijke afsluiter van het diner op tafel zet.
Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips
Zo maak je de perfecte crème brûlée
Weekendproject: Gravad lax met gin en rode biet
Kip uit de oven: de beste recepten
3x overheerlijke Franse recepten met kip
De allersappigste kip: coq au vin
Alles over het nieuwste boek van Donna Hay: “Too Easy”, inclusief recepten!
Alles over het nieuwe kookboek “Bij Meera aan tafel”, inclusief recepten!
Alles over het kookboek “Veggilaine”, inclusief recepten natuurlijk!
Dit zijn de beste kookboeken van 2024
Foodies boekenclub: “ZOETE ZOOI.”
Dit zijn de beste kerst kookboeken vol inspiratie
Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.