
Vegan soul food
Lees verder na de advertentie
Deze week bespreken we één van de lekkerste plantaardige kookboeken op dit moment: Vegan soul food. Jason Tjon Affo heeft een prachtig boek gemaakt, vol met vegan recepten. Gezond, lekker én het perfecte comfortfood. Wat dacht je bijvoorbeeld van Surinaamse bami of pom? En overheerlijke burgers?
Barstensvol kleur
Beweren dat vegan eten saai of eentonig is, kan na het zien van dit kookboek echt niet meer. Jason Tjon Affo zet met zijn kleurrijke Vegan soul food de vegan keuken op z’n kop. Door het gebruik van natuurlijke kleurstoffen zijn de gerechten van Jason een feest voor het oog. Dankzij zijn afkomst hebben ze allemaal een culinair tropisch tintje. Denk aan een kruidige cassavesoep, een troostrijke rijstbowl in Japanse stijl of een broodje pikante sticky tempeh.
Je krijgt direct trek
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Het is absoluut geen standaard kookboek; met zijn urban stijl en felle kleuren trekt het meteen de aandacht. Naast smaakt ligt de focus bij dit boek ook zeker bij de opmaak. Het boek is niet alleen kleurrijk, elke foto zorgt voor instant trek. Je moet wel een hele volle maag hebben wil je geen trek krijgen van de prachtige foto’s vol kleur en expressie. Het boek staat niet alleen barstensvol met recepten, in de eerste hoofdstukken deelt Jason verschillende tips op het gebied van kleur, opmaak en ingrediënten.
De allerbeste recepten
Vegan soul food, beter laat de kleurrijke keuken van Jason Tjon Affo zich niet omschrijven. In dit prachtige kookboek deelt Jason, bekend van The Indigo Kitchen, zijn allerbeste veganistische recepten. Loopt het water je al in de mond? Dan heb je nog niet eens de kom verwarmende havermout met blauwe bessen en bakbanaan gezien. Allemaal vegan, gezond én superlekker!

Goed nieuws, we mogen twee heerlijke recepten met jullie delen:
Surinaamse bami
Jason: “Surinaamse bami is eenvoudig om te maken. Wist je dat dit van oorsprong Javaanse gerecht door Javaanse immigranten in Suriname is geïntroduceerd? Ik ben met dit gerecht opgegroeid. Thuis aten we er veel varianten van, maar dit is mijn favoriete versie. Eet de bami als basisgerecht, net als witte rijst, en experimenteer met vegan vleesalternatieven.”
Vegan pom
Jason: “Zodra er iets te vieren valt, staat er bij mijn Surinaamse familie altijd een flinke schotel pom op tafel. Deze traditie zet ik met trots voort. Pom is de crème de la crème van de Surinaamse keuken.”
Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips

Thuisbakkers opgelet: dit basisbakboek mag je niet missen!

Must-read: met ‘Snelle Jelle’ kook je écht makkelijk en snel

Makkelijk koken op sterrenniveau met ‘Simply Good’

Zo veel meer dan kimchi: recepten uit de ‘De bijbel van de Koreaanse keuken’

Aardappel saai? Niet met de recepten van Potato Queen Poppy O’Toole!

Van hapjes tot harira: 100 ramadanrecepten

Alles over het ‘Easy Airfryer’-boek van Jamie Oliver (en zo krijg je ‘m cadeau)

Alles over het boek ‘Plant’ van De Nieuwe Winkel, inclusief recept!

De beste kipgerechten maak je zo

Foodies boekenclub: The Curry Guy één pan

Last Minute Dinners: alles over dit handige kookboek, inclusief menu!

Zo combineer je eten met het juiste bier

Zet deze schitterende kookboeken op je kerstverlanglijstje dit jaar

Bakken in de airfryer: zo doe je dat!

Alles over het nieuwste boek van Donna Hay: “Too Easy”, inclusief recepten!

Alles over ‘Herman kookt terug’ en waarom dit zo veel meer dan een kookboek is…
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.