Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Surinaamse bami vegan soul food

Foodies boekenclub: “Vegan soul food”

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Herken je dat? Eindeloos op zoek naar dat ene kookboek waaruit je élk recept wilt maken. Foodies Boekenclub inspireert je! Op onze redactie staat een grote boekenkast, gevuld met meer dan 200 kookboeken. Stuk voor stuk nemen we ze mee naar huis om eruit te koken. Daardoor weten we als geen ander welke kookboeken niet mogen ontbreken bij jou thuis. Elke week kiezen we er eentje uit en vertellen we je alle ins & outs. Zo weet jij welke boeken je niet mag missen!

Vegan soul food

Deze week bespreken we één van de lekkerste plantaardige kookboeken op dit moment: Vegan soul food. Jason Tjon Affo heeft een prachtig boek gemaakt, vol met vegan recepten. Gezond, lekker én het perfecte comfortfood. Wat dacht je bijvoorbeeld van Surinaamse bami of pom? En overheerlijke burgers?

Barstensvol kleur

Beweren dat vegan eten saai of eentonig is, kan na het zien van dit kookboek echt niet meer. Jason Tjon Affo zet met zijn kleurrijke Vegan soul food de vegan keuken op z’n kop. Door het gebruik van natuurlijke kleurstoffen zijn de gerechten van Jason een feest voor het oog. Dankzij zijn afkomst hebben ze allemaal een culinair tropisch tintje. Denk aan een kruidige cassavesoep, een troostrijke rijstbowl in Japanse stijl of een broodje pikante sticky tempeh.

Je krijgt direct trek

Het is absoluut geen standaard kookboek; met zijn urban stijl en felle kleuren trekt het meteen de aandacht. Naast smaakt ligt de focus bij dit boek ook zeker bij de opmaak. Het boek is niet alleen kleurrijk, elke foto zorgt voor instant trek. Je moet wel een hele volle maag hebben wil je geen trek krijgen van de prachtige foto’s vol kleur en expressie. Het boek staat niet alleen barstensvol met recepten, in de eerste hoofdstukken deelt Jason verschillende tips op het gebied van kleur, opmaak en ingrediënten.

De allerbeste recepten

Vegan soul food, beter laat de kleurrijke keuken van Jason Tjon Affo zich niet omschrijven. In dit prachtige kookboek deelt Jason, bekend van The Indigo Kitchen, zijn allerbeste veganistische recepten. Loopt het water je al in de mond? Dan heb je nog niet eens de kom verwarmende havermout met blauwe bessen en bakbanaan gezien. Allemaal vegan, gezond én superlekker!

Vegan soul food

€ 25,99
Vegan soul food

Goed nieuws, we mogen twee heerlijke recepten met jullie delen:

Surinaamse bami

Jason: “Surinaamse bami is eenvoudig om te maken. Wist je dat dit van oorsprong Javaanse gerecht door Javaanse immigranten in Suriname is geïntroduceerd? Ik ben met dit gerecht opgegroeid. Thuis aten we er veel varianten van, maar dit is mijn favoriete versie. Eet de bami als basisgerecht, net als witte rijst, en experimenteer met vegan vleesalternatieven.”

Surinaamse bami vegan soul food

Vegan pom

Jason: “Zodra er iets te vieren valt, staat er bij mijn Surinaamse familie altijd een flinke schotel pom op tafel. Deze traditie zet ik met trots voort. Pom is de crème de la crème van de Surinaamse keuken.”

Vegan pom

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!