Advertentie
Vegan soul food
Deze week bespreken we één van de lekkerste plantaardige kookboeken op dit moment: Vegan soul food. Jason Tjon Affo heeft een prachtig boek gemaakt, vol met vegan recepten. Gezond, lekker én het perfecte comfortfood. Wat dacht je bijvoorbeeld van Surinaamse bami of pom? En overheerlijke burgers?
Barstensvol kleur
Beweren dat vegan eten saai of eentonig is, kan na het zien van dit kookboek echt niet meer. Jason Tjon Affo zet met zijn kleurrijke Vegan soul food de vegan keuken op z’n kop. Door het gebruik van natuurlijke kleurstoffen zijn de gerechten van Jason een feest voor het oog. Dankzij zijn afkomst hebben ze allemaal een culinair tropisch tintje. Denk aan een kruidige cassavesoep, een troostrijke rijstbowl in Japanse stijl of een broodje pikante sticky tempeh.
Je krijgt direct trek
Het is absoluut geen standaard kookboek; met zijn urban stijl en felle kleuren trekt het meteen de aandacht. Naast smaakt ligt de focus bij dit boek ook zeker bij de opmaak. Het boek is niet alleen kleurrijk, elke foto zorgt voor instant trek. Je moet wel een hele volle maag hebben wil je geen trek krijgen van de prachtige foto’s vol kleur en expressie. Het boek staat niet alleen barstensvol met recepten, in de eerste hoofdstukken deelt Jason verschillende tips op het gebied van kleur, opmaak en ingrediënten.
De allerbeste recepten
Vegan soul food, beter laat de kleurrijke keuken van Jason Tjon Affo zich niet omschrijven. In dit prachtige kookboek deelt Jason, bekend van The Indigo Kitchen, zijn allerbeste veganistische recepten. Loopt het water je al in de mond? Dan heb je nog niet eens de kom verwarmende havermout met blauwe bessen en bakbanaan gezien. Allemaal vegan, gezond én superlekker!
Goed nieuws, we mogen twee heerlijke recepten met jullie delen:
Surinaamse bami
Jason: “Surinaamse bami is eenvoudig om te maken. Wist je dat dit van oorsprong Javaanse gerecht door Javaanse immigranten in Suriname is geïntroduceerd? Ik ben met dit gerecht opgegroeid. Thuis aten we er veel varianten van, maar dit is mijn favoriete versie. Eet de bami als basisgerecht, net als witte rijst, en experimenteer met vegan vleesalternatieven.”
Vegan pom
Jason: “Zodra er iets te vieren valt, staat er bij mijn Surinaamse familie altijd een flinke schotel pom op tafel. Deze traditie zet ik met trots voort. Pom is de crème de la crème van de Surinaamse keuken.”
Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips
Foodies boekenclub: “Het vega slowcookerboek”
Het nieuwste boek van Jamie Oliver ‘Simply Jamie’ cadeau bij Foodies
Foodies boekenclub: “IJs & Co 2.0”
Foodies boekenclub: “Planken met een Indische twist”
Rukmini Iyer over Het Groene Kookboek: “Er zijn zoveel tips & trucs die ik wil delen”
Foodies boekenclub: “Het Groene Kookboek” van Rukmini Iyer
De mooiste kookboeken om met Vaderdag cadeau te geven
Bas kookt met Rukmini Iyer uit “India Express”
Foodies boekenclub: “Sandwiches”
Dit zijn de beste Italiaanse kookboeken
Foodies boekenclub: “Wokbijbel” van Noni Kooiman
Foodies boekenclub: “Nistisima” van Georgina Hayden
Foodies boekenclub: “De Bridgerton Bijbel”
3x heerlijke barbecuerecepten van Jord Althuizen
Foodies boekenclub: “Groentefeest” van Sidney Schutte
Foodies boekenclub: “Makkelijk & Vers” van Brenda Kookt
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.