
Keuken van Sou
Lees verder na de advertentie
Hoe je je voelt, beïnvloedt wat je wil eten. De populaire foodblogger Soumia Aattaoui nam dit als uitgangspunt voor haar kookboek “Keuken van Sou“. Het doel? Jou gerechten aanreiken waar je op dat moment nood aan hebt. Het resultaat? Een kookboek met zeventig verrukkelijke én ook originele recepten, ingedeeld naargelang jouw gemoed.

Wereldkeuken
Eten dat troost, energie geeft, nostalgisch maakt en eten dat mensen samenbrengt. In het boek vind je eten dat doet dromen over verre oorden en eten om te delen. “Keuken van Sou” bevat het allemaal. Geïnspireerd door de wereldkeuken, met een bijzondere aandacht voor haar Marokkaanse roots, geeft Soumia aan elk recept een moderne en eigenzinnige twist. Van batbot bocadillo en biryani, over chicken tikka masalabroodjes en mac & cheese fajita’s, tot wortelcakecookies en churrosrolls: elk gerecht is gegarandeerd om duimen en vingers bij af te likken.
Kerst Tip

Bij MediaMarkt kun je terecht voor de beste Kleine keukenapparatuur kerstdeals. Leuk voor onder de kerstboom.
Bovendien zijn de recepten ook nog eens geschreven met een vleugje humor. Soumia’s kenmerkende woordgrapjes en geestige verhalen zullen ongetwijfeld een glimlach op jouw gezicht toveren. Lach, eet, maar geniet ook vooral!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Lees verder na de advertentie
Soumia Aattaoui
Misschien ken je Soumia al, ze was in 2020 een van onze Foodies Friends. Dat jaar stond ze een aantal keer met heerlijke recepten in ons magazine. Soumia Aattaoui is het gezicht achter de succesvolle blog en Instagrampagina Keuken van Sou. Als klein meisje was ze al niet weg te slaan uit de keuken. Koken en bakken is voor haar als ademen en knipperen met de ogen: het gaat vanzelf en ze kan niet zonder. Haar passie en liefde voor eten brengt zij op een creatieve manier over die aanstekelijk werkt.
Lees verder na de advertentie
De recepten
Stuk voor stuk zijn de recepten uit “Keuken van Sou” maakbaar door de fijne uitleg en stappen. Of je nu iets snels zoekt voor doordeweeks of eens flink wil uitpakken in het weekend; Soumia heeft een geschikt recept voor je. Daarnaast is het boek ook nog eens leerzaam, bij haast elk recept vertelt ze geheel op eigen wijze waar iets vandaan komt, hoe ze het heeft leren kennen en waarom het zo lekker is. Stiekem beginnen we na elke intro al te watertanden, nog voor we ook maar iets hebben geproefd.
Lees verder na de advertentie
Goed nieuws, we mogen drie heerlijke recepten met jullie delen:
Lees verder na de advertentie
Filipijnse Adobo
Soumia: “lk ben multicultureel en hou van diversiteit, zelfs mijn kip heb ik graag internationaal. lk stel jullie graag voor aan Adobo. Adobo is een Filipijnse kip die ervan houdt om een heel nachtje te marineren in onder andere sojasaus, azijn en knoflook. Daarna gaat die nog even in een warme pan en Adobo is kiptop in orde. In enkele eenvoudige stappen tover je dit heerlijke Filipijnse gerecht op tafel.”
> naar het recept: Filipijnse Adobo
Lees verder na de advertentie
Pittige ketjap lamskoteletjes met komijnrijst
Soumia: “Sommige gerechten zijn zó lekker dat je er zelfs emotioneel van wordt. Hou die emoties niet tegen en kote-let it goooo. Deze lamskoteletten in combinatie met de fluffy komijnrijst zorgt voor een sensationele smaakbeleving. De lamskoteletten zijn lekker plakkerig en mals door de pittige ketjapsaus waarin ze worden gebakken.”
Lees verder na de advertentie
Chocoladecake
Soumia: “Deze chocoladecake is de heavyweight chocokampioen binnen de UFC (Ultimate Fabulous Chocolatecake). Laag na laag ontdek je verschillende chocoladesmaken en ook -structuren. Ga net als Christopher Chocolombus op chocolade-ontdekkingsreis!”
> naar het recept: chocoladecake
Lees ook:
Onze tips

De beste kookboeken van 2025 volgens de Foodies-redactie

Dit zijn de beste kerst kookboeken vol inspiratie

Tobias Camman bewijst: ook een foodsnob kan van fastfood houden

Fan van wild? Dan wil je dit nieuwe kookboek zeker hebben (inclusief recepten)

Dit is waarom iedereen Pien’s Dinner Club in huis wil hebben (inclusief recepten!)

Deze allesomvattende bijbel voor patisserie wil je hebben (inclusief recepten!)

Eindelijk: het nieuwe kookboek van de auteur van ‘Zout, vet, zuur, hitte’ is er!

Waarom de aardappel een comeback verdient volgens Jacques Hermus

Simpel én lekker? Dan wil je deze recepten maken

Dit is de reden dat iedereen massaal vlaaien aan het bakken is

Krokant, sappig en cheesy: dit zijn de burgers waar iedereen over praat

Eenvoudig uitsloven met het kookboek F*cking Lecqer (inclusief recepten!)

Eva Koper verklapt: dit is waarom zelfs een pistachecroissant gezond kan zijn

Kun je alles maken in de airfryer? Deze recepten bewijzen het

Het kookboek van Ottolenghi’s topchef is nú uit en iedereen is laaiend enthousiast

Zo ga je zelf aan de slag als de bakkers van bakkerij Fort Negen

Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.






