Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Keuken van Sou: chocoladecake

Foodies boekenclub: “Keuken van Sou”

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Herken je dat? Eindeloos op zoek naar dat ene kookboek waaruit je élk recept wilt maken. Foodies Boekenclub inspireert je! Op onze redactie staat een grote boekenkast, gevuld met honderden kookboeken. Stuk voor stuk nemen we ze mee naar huis om eruit te koken. Daardoor weten we als geen ander welke kookboeken niet mogen ontbreken bij jou thuis. Elke week kiezen we er eentje uit en vertellen we je alle ins & outs. Zo weet jij welke boeken je niet mag missen!

Keuken van Sou

Hoe je je voelt, beïnvloedt wat je wil eten. De populaire foodblogger Soumia Aattaoui nam dit als uitgangspunt voor haar kookboek “Keuken van Sou“. Het doel? Jou gerechten aanreiken waar je op dat moment nood aan hebt. Het resultaat? Een kookboek met zeventig verrukkelijke én ook originele recepten, ingedeeld naargelang jouw gemoed.

Keuken van Sou

€ 26,99
Keuken van Sou

Wereldkeuken

Eten dat troost, energie geeft, nostalgisch maakt en eten dat mensen samenbrengt. In het boek vind je eten dat doet dromen over verre oorden en eten om te delen. “Keuken van Sou” bevat het allemaal. Geïnspireerd door de wereldkeuken, met een bijzondere aandacht voor haar Marokkaanse roots, geeft Soumia aan elk recept een moderne en eigenzinnige twist. Van batbot bocadillo en biryani, over chicken tikka masalabroodjes en mac & cheese fajita’s, tot wortelcakecookies en churrosrolls: elk gerecht is gegarandeerd om duimen en vingers bij af te likken.

Bovendien zijn de recepten ook nog eens geschreven met een vleugje humor. Soumia’s kenmerkende woordgrapjes en geestige verhalen zullen ongetwijfeld een glimlach op jouw gezicht toveren. Lach, eet, maar geniet ook vooral!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Soumia Aattaoui

Misschien ken je Soumia al, ze was in 2020 een van onze Foodies Friends. Dat jaar stond ze een aantal keer met heerlijke recepten in ons magazine. Soumia Aattaoui is het gezicht achter de succesvolle blog en Instagrampagina Keuken van Sou. Als klein meisje was ze al niet weg te slaan uit de keuken. Koken en bakken is voor haar als ademen en knipperen met de ogen: het gaat vanzelf en ze kan niet zonder. Haar passie en liefde voor eten brengt zij op een creatieve manier over die aanstekelijk werkt.

De recepten

Stuk voor stuk zijn de recepten uit “Keuken van Sou” maakbaar door de fijne uitleg en stappen. Of je nu iets snels zoekt voor doordeweeks of eens flink wil uitpakken in het weekend; Soumia heeft een geschikt recept voor je. Daarnaast is het boek ook nog eens leerzaam, bij haast elk recept vertelt ze geheel op eigen wijze waar iets vandaan komt, hoe ze het heeft leren kennen en waarom het zo lekker is. Stiekem beginnen we na elke intro al te watertanden, nog voor we ook maar iets hebben geproefd.

Goed nieuws, we mogen drie heerlijke recepten met jullie delen:

Filipijnse Adobo

Soumia: “lk ben multicultureel en hou van diversiteit, zelfs mijn kip heb ik graag internationaal. lk stel jullie graag voor aan Adobo. Adobo is een Filipijnse kip die ervan houdt om een heel nachtje te marineren in onder andere sojasaus, azijn en knoflook. Daarna gaat die nog even in een warme pan en Adobo is kiptop in orde. In enkele eenvoudige stappen tover je dit heerlijke Filipijnse gerecht op tafel.”

> naar het recept: Filipijnse Adobo

Filipijnse Adobo

Pittige ketjap lamskoteletjes met komijnrijst

Soumia: “Sommige gerechten zijn zó lekker dat je er zelfs emotioneel van wordt. Hou die emoties niet tegen en kote-let it goooo. Deze lamskoteletten in combinatie met de fluffy komijnrijst zorgt voor een sensationele smaakbeleving. De lamskoteletten zijn lekker plakkerig en mals door de pittige ketjapsaus waarin ze worden gebakken.”

> naar het recept: pittige ketjap lamskoteletjes met komijnrijst

Pittige ketjap lamskoteletjes met komijnrijst

Chocoladecake

Soumia: “Deze chocoladecake is de heavyweight chocokampioen binnen de UFC (Ultimate Fabulous Chocolatecake). Laag na laag ontdek je verschillende chocoladesmaken en ook -structuren. Ga net als Christopher Chocolombus op chocolade-ontdekkingsreis!”

> naar het recept: chocoladecake

Keuken van Sou: chocoladecake

Lees ook:

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!