Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Kookboeken met korting

Kookboeken met korting: hét ideale cadeau voor onder de kerstboom

In samenwerking met Nijgh Cuisine
Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Op zoek naar het ideale cadeau voor onder de kerstboom? Deze kookboeken koop je nú met extra korting! Wat dacht je bijvoorbeeld van "Van Bovens Leftovers" van Yvette van Boven, "Emma's Amazing Asia Vega" van Emma de Thouars of "TLV Vegan" van Jigal Krant?

Kookboeken met korting

Ben je nog op zoek naar hét perfecte cadeau voor foodies? Dan mag je deze aanbieding niet missen; want onderstaande kookboeken koop je nu met extra korting. Voordelig én ook nog eens ideaal voor onder de kerstboom. Van Yvette van Boven tot aan Jigal Krant en van Emma de Thouars tot aan Joris Bijdendijk – tot en met 24 december 2022 koop je onderstaande kookboeken met korting, maar liefst 20% korting!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

TLV Vegan – Jigal Krant

Na zijn prijswinnende kookboek “TLV” komt Jigal Krant met een verrassend vervolg. Met de geestdrift en humor die we van hem gewend zijn, stort hij zich op de bruisende veganistische scene van Tel Aviv. Want nergens wordt zo verrukkelijk plantaardig gekookt als in het land zonder melk en honing. “TLV Vegan” is een kookboek, leesboek en een intrigerende poging te achterhalen waarom uitgerekend Tel Aviv is uitgegroeid tot de vegan capital of the world.

In “TLV Vegan” zijn koningsoesterzwammen koningsoesterzwammen en geen vegan pulled pork en zijn cashewnoten cashewnoten en geen vegan camembert. Groenten, fruit, bonen, granen, noten en zaden komen het best tot hun recht als ze gewoon zichzelf mogen zijn. Ze schitteren in 101 recepten om van te watertanden (die welhaast ongemerkt vegan zijn). Het boek prikkelt en daagt uit, maar is nooit belerend of dwingend. De sprekende beelden van Vincent van den Hoogen brengen je in vervoering en in gedachten naar de vrolijkste stad op aarde.

Nu van € 39,99 voor maar € 31,99

TLV Vegan

€ 39,99
TLV Vegan

Van Bovens Leftovers – Yvette van Boven

Sinds een aantal jaar bedenkt Yvette van Boven voor Volkskrant Magazine wekelijks een seizoensrecept plus een tip om de restjes mee op te maken. Zo kookt ze zelf thuis elke dag, want Van Boven gooit nooit iets weg. Goed eten weggooien is namelijk eeuwig zonde. Van elk restje valt de volgende dag wel iets lekkers te maken, dus geeft ze voor elk recept ook een smakelijke tweede bestemming.

Haar columns én rond de 200 recepten uit haar wekelijkse rubriek zijn gebundeld in “Van Bovens leftovers“. Steeds met duidelijke, foolproof receptuur zoals we van Yvette van Boven gewend zijn, voorzien van meerdere geïllustreerde tips, info én het door haarzelf gefotografeerde gerecht. Van Boven kookt het hele jaar door: met name groente, maar ook wat vlees en vis. Uiteraard wordt er ook van alles gebakken. Kortom: een heerlijk boek met héél véél inspiratie voor dagelijkse verspillingsvrije kost.

Nu van € 32,99 voor maar € 23,99

Van Bovens Leftovers

€ 32,99
Van Bovens leftovers

Kookboeken met korting: kerst met Emma, Vanja, Yvette

Emma’s Amazing Asia Vega – Emma de Thouars

De Aziatische keuken leent zich als geen ander voor vegetarisch eten. Ingewikkeld hoeft dat gelukkig niet te zijn. Emma de Thouars geeft in “Emma’s Amazing Asia Vega” meer dan honderd toegankelijke recepten waar geen vlees of vis aan te pas komt. Grote hoeveelheden rijst met lopende eidooiers, verschillende soorten crispy chili-olie, kruidige curry’s en knapperige snacks. Van Koreaanse bosuipannenkoeken tot Indiase sperziebonen en rookaubergines, van een Japanse eiersandwich tot kimchidumplings. Net als in haar eerste boek “Amazing Asia” is de inspanning laag en het gehalte comfortfood torenhoog.

Nu van € 32,50 voor maar € 26,-

Emma’s Amazing Asia Vega

€ 32,50
cover emma amazing asia

Insane – Vanja van der Leeden

Het zoveelste boek over gezond eten?! Ja, maar wacht… Dit is géén dieetboek en je krijgt er ook geen zogenaamde glow van. “Insane” is een eerlijk verhaal over een haalbaar, divers en gebalanceerd eetpatroon.

Klinkt saai. En als niks nieuws bovendien. De manier waarop de boodschap gebracht wordt is echter wel anders. Vanja van der Leeden toont met de nodige zelfspot en relativering hoe zij een balans vond in haar eetgedrag. In “Insane” laat ze zien hoe ze doorgaans thuis eet. Dat is altijd lekker en ‘best gezond’. Want als ze één ding geleerd heeft in haar zoektocht naar een gezond eetpatroon, is dat je er vooral niet te streng en dogmatisch mee om moet gaan. Het is dan ook een vrolijk boek bomvol smaak. De recepten zijn verrassend, toegankelijk en nagelopen door een diëtist. Het geheel is op unieke wijze vastgelegd door Vanja’s man en culinair fotograaf Remko Kraaijeveld.

Nu van € 34,99 voor maar € 27,99

Insane

€ 34,99
Cover Insane - Vanja van der Leeden

Groenten – Mari Maris

Het heerlijke kookboek “Groenten” zit vol inspiratie voor culikenners én uitgebreide basiskennis voor (beginnende) koks die nog niet alles weten. Het boek van Mari Maris bezingt de lof, rijkdom, kleur en veelzijdigheid van onze dagelijkse – en minder alledaagse – groenten. In overzichtelijke hoofdstukken komen 63 groentesoorten, wildpluksels en verse kruiden aan bod, elk met een portret van zaad tot bord en een mooi palet aan uiteenlopende recepten, van exotisch of een Poolse klassieker tot Mediterraan. Daarbij geeft Mari vaak ook nog een flinke lijst met variaties – voor het geval je naast de ruim 800 recepten nog meer inspiratie zoekt – serveersuggesties, de houdbaarheid en smakelijke restverwerkingsideeën.

Kortom, een boek dat bruist van de verrassende groenterecepten. Alle gerechten zijn zonder dier en voor wie geheel plantaardig wil eten zijn de vegan gerechten apart aangegeven. Evenals de glutenvrije variaties.

Nu van € 46,99 voor maar € 34,-

Groenten

€ 46,99
Cover Groenten Mari Maris

POMPOEN-parfait Mari Maris

> naar het kerstmenu van Mari Maris

Nog meer kookboeken met korting:

Bij Bijdendijk thuis – Joris Bijdendijk

In het kookboek “Bij Bijdendijk thuis” neemt chef-kok Joris Bijdendijk je mee in wat er zoal bij hem thuis op tafel verschijnt. Dankzij de ruim 250 recepten en de helder beschreven technieken kan iedereen thuis leren een kreeft schoon te maken of een goede brioche te bakken. Daarnaast schrijft culinair journalist Joël Broekaert met zijn bekende aanstekelijke verwondering over de wetenschappelijke en historische achtergrond van alledaagse ingrediënten als boter en suiker, maar ook over vuur en de illustere vijfde smaak umami.

Kortom; een boek dat absoluut niet mag missen op de boekenplank of in de keuken!

Nu van € 34,99 voor maar € 26,99

Bij Bijdendijk thuis

€ 34,99
cover bij bijdendijk thuis

New Italian – Sergio Herman

Italiaans eten. Comfortfood van de zuiverste soort. Net zoals zovelen onder ons is Sergio Herman al jaren in de ban van de Italiaanse eetcultuur. Wie wordt er niet gelukkig van een goed bord pasta? De Italiaanse keuken is over de hele wereld geliefd en behoort tot het culinair erfgoed, maar er lijken vaak alleen authentieke gerechten te worden gekookt; er wordt weinig met nieuwe smaakcombinaties geëxperimenteerd.

Daar brengt Sergio verandering in met zijn take op de cucina nuova in het kookboek “New Italian“. In meer dan zestig goed thuis te bereiden recepten presenteert hij gerechten die in de basis klassiek Italiaans zijn, maar altijd een eigen flow of karaktervolle twist hebben en echt blijk geven van zijn visie op de nieuwe Italiaanse keuken. Verwacht dus geen authentieke pasta carbonara met spek, eerder een carbonara met pipe rigate en noordzeekrab, of pappardelle met Zeeuwse mosselen en ‘nduja in plaats van met vongole.

Het is tijd om onszelf weer eens te verrassen in de Italiaanse keuken, en dat doe je met dit heerlijke boek.

Nu van € 37,50 voor maar € 30,-

New Italian

€ 39,99
Sergio Herman New Italian

Moeten, mogen & uitsloven – Kas & Paul de Leeuw

In het prachtige en persoonlijke boek “Moeten, mogen & uitsloven” vind je zestig eerlijke en niet al te moeilijke recepten. Jong versus oud, nieuw versus traditioneel. Van snelle maaltijden – wanneer er gekookt moet worden – en iets uitgebreidere gerechten – voor als er meer tijd is, wanneer er gekookt mag worden – tot echte culinaire uitspattingen – voor wanneer er uitgesloofd wordt – om iets te vieren of iets goed te maken, of gewoon omdat Kas & Paul de Leeuw er zin in hebben. Daarnaast halen vader en zoon herinneringen op over opgroeien, feestdagen en vakanties, maar bovenal over eten.

Vader Paul de Leeuw en oudste zoon Kas zijn beiden culinaire lekkerbekken en staan dan ook graag in de keuken. Al zijn ze daar bijna nooit samen te vinden, want ieder heeft zijn eigen aanpak. Paul kookt op gevoel, terwijl Kas af en toe doorslaat in zijn precisie. Erg verschillende koks dus. Ook is er een duidelijke generatiekloof, waarbij Paul zijn recepturen uit boeken en kranten haalt, terwijl Kas zijn culinaire informatie vooral vindt op het internet en duizenden YouTube-video’s bekijkt.

Nu van € 29,99 voor maar € 23,99

Moeten, mogen & uitsloven

€ 32,99
Cover moeten, mogen & uitsloven

Meer over kookboeken? Lees ook:

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!