Natuurlijk Oostenrijk

De Oostenrijkse keuken, wat houdt dat in? Dat vroeg culinair journalist Laura de Grave zich ook af voordat ze op haar elektrische motor sprong om de regionale diversiteit in de negen provincies te proeven. Naast berghutklassiekers als Kasespatzle en Kaiserschmarrn ontdekte ze de verrassende rijkdom van de Oostenrijkse keuken, van boer tot bord. Met ruim een kwart biologische landbouw loopt Oostenrijk voorop in de Europese Unie. Daarnaast is de keuken in vele opzichten op de natuur gebaseerd waarin lokale specialiteiten centraal staan. Producenten en chefs bewerken deze producten tot traditionele, maar tegenwoordig ook moderne gerechten. Laura’s oordeel in twee woorden: “Een schatkist.” Ontdek nu wat er in die schatkist zit met haar kookboek “Natuurlijk Oostenrijk”.

Natuurlijk Oostenrijk

Bestel het boek:

Natuurlijk Oostenrijk
€30,00

Laura de Grave

Nog voordat Laura de Grave op haar elektrische motor stapte richting Oostenrijk waren wij al groot fan van haar. Het is dan ook niet voor niets dat ze al een tijdje een maandelijkse column heeft in Foodies Magazine. Elke maand bezoekt ze een lokaal initiatief en vertelt ons daar vervolgens alles over. Zo deelden we eerder al haar drie favoriete recepten uit haar eerste kookboek. Daar waar haar vorige boek volledig in het teken stond van de lokale producten die in Nederland te vinden zijn ging Laura nu op zoek naar culinaire parels in Oostenrijk. En die zijn er meer dan genoeg, dat bewijst ze met “Natuurlijk Oostenrijk”.  Proef zelf mee van de producten en gerechten die Oostenrijk culinair op de Europese kaart zetten en reis mee langs boeren, producenten en chefs.

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Natuurlijk Oostenrijk: reisgids en kookboek in één

Door de prachtige fotografie van Hans de Kort (winnaar Zilveren Camera 2018 in de categorie Kunst, Cultuur en Entertainment) loopt het water je in de mond bij de diverse gerechten die je vindt in “Natuurlijk Oostenrijk”. Alsof dat niet genoeg is staat het boek ook vol met foto’s van de reis zelf. Waarschijnlijk staat Oostenrijk niet bovenaan je verlanglijstje met vakantiestemmingen, al verandert dat vast na het doorbladeren van dit boek. Op elke pagina vind je geweldige foto’s en verhalen over de cultuur, natuur en culinaire schatten van Oostenrijk.

Winactie

Ben je ook zo benieuwd naar het verhaal, de recepten en alle tips van Laura de Grave? Nog even geduld, het boek is vanaf 17 mei 2022 verkrijgbaar. Ondertussen mogen wij alvast drie keer het boek weggeven! Het enige wat je hoeft te doen om kans te maken is onderstaand formulier invullen. Zo simpel kan het zijn. De winactie loopt tot en met 20 april 2022.

(winactie gesloten)

Op deze winactie zijn onze voorwaarden van toepassing.

Goed nieuws, we mogen drie heerlijke recepten met jullie delen:

Schwarzbeernocken

Laura: “Schwarzbeernocken kun je alleen maken met wilde zwarte of blauwe bessen, met geteelde bessen werkt ‘t niet. In Nederland zijn wilde blauwe bessen ingevroren te koop. Als je in Oostenrijk verse wilde bessen hebt geplukt, voeg dan 50 ml melk toe aan de bessen en de bloem. Verse bessen bevatten minder vocht dan ingevroren bessen.”

Schwarzbeernocken

> naar het recept voor Schwarzbeernocken

Kärntner Kasnudeln

Laura: “De vulling in Kärntner Kasnudeln is traditioneel met aardappel en Bröseltopfen. Je kunt er net als Ingeborg natuurlijk ook mee variëren, bijvoorbeeld door er een mengsel van pompoenpuree en Bergkäse (Alpenkaas) in te doen.”

Kärntner Kasnudeln

> naar het recept voor Kärntner Kasnudeln

Butterschnitzel

Laura: “Butterschnitzel is geen Schnitzel, maar een Oostenrijkse burger die normaal gesproken met kalfsvlees wordt gemaakt. Heinz Reitbauer’s souschef Manuel Weißenbock doet het anders: ‘Wij maken hem hier van lam.’ Na één hap van deze juicy Butterschnitzel worden mijn ogen even groot als deze burger zelf. Hij is echt next level, heerlijk zacht en met superveel smaak.”

Natuurlijk Oostenrijk: Butterschnitzel

> naar het recept voor Butterschnitzel