Advertentie
Pasta Grannies
Van wie kun je beter leren koken met passie dan van de “Pasta Grannies” die hun leven hebben gewijd aan koken, familie en ook samen genieten? Ontdek bijvoorbeeld Pina’s (91) kastanjegnocchi met walnotenpesto, liefdevol gemaakt met ingrediënten die ze rond haar huis in Ligurië verbouwt. Of het speciale tagliatellerecept van Marietta (99), rechtstreeks uit haar moestuin op het Calabrische platteland. Naast recepten voor smakelijke vleesgerechten, groentepasta’s, overheerlijke pizza’s en natuurlijk ook de lekkerste desserts, wordt er volop gekookt met zeevruchten, rijst en peulvruchten, kruiden en specerijen.
Zelf pasta maken
Natuurlijk is er ook volop aandacht voor de kunst van het maken van je eigen pasta. Welke bloemsoort gebruik je? Werk je met de hand of een pastamachine? En wat eigenlijk zijn de ultieme basisrecepten? “Pasta Grannies” is niet alleen een viering van samen koken, maar ook een vrolijk stukje Italiaanse levenswijze. Bovendien bevat het boek QR-codes naar YouTube-filmpjes waarin de nonna’s je ieder recept precies uitleggen. Buon appetito!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Vicky Bennison
Vicky Bennison, auteur van de bestseller “Pasta Grannies”, verzamelde nóg meer hartverwarmende recepten, maar ook verhalen van onze favoriete Italiaanse grootmoeders. In dit toegankelijke kookboek met verbazingwekkend mooie locatie- en receptfotografie laat ze zien hoe je authentiek Italiaans eten maakt waarvan iedereen gegarandeerd zal genieten.
Van toegankelijke recepten tot aan onmisbare klassiekers
Het kookboek staat boordevol recepten die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het grote voordeel? Je waant jezelf even helemaal in Italië met de lekkerste pasta’s en Italiaanse broden. Natuurlijk vind je veel recepten met een twist doordat het soms wel eeuwenoude familierecepten zijn, maar je vindt ook ontzettend veel onmisbare klassiekers in het boek.
Verhalen van alle Pasta Grannies
Los van de smaakvolle en onweerstaanbare recepten staat het boek ook nog eens vol met de mooiste verhalen van alle grannies. Naast dat ze hun geheime recepten delen vertellen ze je ook maar al te graag over het stukje Italië waar ze vandaan komen of nu wonen. Inclusief de rijke geschiedenis op het gebied van eten, want daar weten ze alles van! De meeste recepten staan dan ook volledig in het teken van lokale seizoensproducten, waardoor de gerechten stuk voor stuk nog lekkerder smaken. Ga je deze zomer op vakantie naar Italië met de auto? Hou genoeg ruimte vrij om wat heerlijke producten mee naar huis te nemen.
Recepten uit Pasta Grannies
Trek gekregen? Dat snappen we helemaal. Om je alvast een inkijkje te geven in het kookboek delen we twee heerlijke recepten met onze favoriete pasta’s uit het boek.
Gedraaide korte tagliatelle met zeevruchten uit Savio
In het kustplaatsje Savio wordt een jaarlijkse sagra gehouden, een foodfestival ter ere van strozzapreti, ‘priesterwurgers’. Die naam wordt aan verschillende pastavormen gegeven; hier zijn het korte gedraaide linten. De dames die ze enkele weken lang ter voorbereiding van de sagra maken zijn Anna Rita, Betta, Fenina en de matriarch, de 94-jarige Lucia.
> naar het recept: gedraaide korte tagliatelle met zeevruchten uit Savio
Spaghetti met citroenpesto uit Procida
Procida, een eilandje voor de kust van Napels, was de locatie voor de film The Talented Mr Ripley en tevens de Culturele hoofdstad van Italië in 2022. Ondanks alle aandacht en bekendheid, gaat het dorpsleven er gewoon door. Adriana, Antonietta, Enza, Maria en Teresa zijn buren en vriendinnen via het lokale koor. Ze delen een liefde voor koken. Dit recept is geweldig voor als je onverwachts gasten krijgt of als je iets snels wilt koken dat naar een lang weekend in Italië smaakt.
> naar het recept: spaghetti met citroenpesto uit Procida
Lees ook:
De perfecte gnocchi: zijdezachte deegkussentjes
No waste: hierom moet je nooit pastawater weggooien
Dit is de échte pasta carbonara
Onze tips
Foodies boekenclub: “Het vega slowcookerboek”
Het nieuwste boek van Jamie Oliver ‘Simply Jamie’ cadeau bij Foodies
Foodies boekenclub: “IJs & Co 2.0”
Foodies boekenclub: “Planken met een Indische twist”
Rukmini Iyer over Het Groene Kookboek: “Er zijn zoveel tips & trucs die ik wil delen”
Foodies boekenclub: “Het Groene Kookboek” van Rukmini Iyer
De mooiste kookboeken om met Vaderdag cadeau te geven
Bas kookt met Rukmini Iyer uit “India Express”
Foodies boekenclub: “Sandwiches”
Dit zijn de beste Italiaanse kookboeken
Foodies boekenclub: “Wokbijbel” van Noni Kooiman
Foodies boekenclub: “Nistisima” van Georgina Hayden
Foodies boekenclub: “De Bridgerton Bijbel”
3x heerlijke barbecuerecepten van Jord Althuizen
Foodies boekenclub: “Groentefeest” van Sidney Schutte
Foodies boekenclub: “Makkelijk & Vers” van Brenda Kookt
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.