Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Spaghetti met citroenpesto uit Procida

Foodies boekenclub: “Pasta Grannies”

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Herken je dat? Eindeloos op zoek naar dat ene kookboek waaruit je élk recept wilt maken. Wij inspireren je! Op onze redactie staat een grote boekenkast, gevuld met honderden kookboeken. Daardoor weten we als geen ander welke kookboeken niet mogen ontbreken bij jou thuis. Elke week kiezen we er eentje uit en vertellen we je alle ins & outs. Zo weet jij welke boeken je niet mag missen!

Pasta Grannies

Van wie kun je beter leren koken met passie dan van de “Pasta Grannies” die hun leven hebben gewijd aan koken, familie en ook samen genieten? Ontdek bijvoorbeeld Pina’s (91) kastanjegnocchi met walnotenpesto, liefdevol gemaakt met ingrediënten die ze rond haar huis in Ligurië verbouwt. Of het speciale tagliatellerecept van Marietta (99), rechtstreeks uit haar moestuin op het Calabrische platteland. Naast recepten voor smakelijke vleesgerechten, groentepasta’s, overheerlijke pizza’s en natuurlijk ook de lekkerste desserts, wordt er volop gekookt met zeevruchten, rijst en peulvruchten, kruiden en specerijen.

Pasta Grannies

€ 29,99
cover pasta grannies

Zelf pasta maken

Natuurlijk is er ook volop aandacht voor de kunst van het maken van je eigen pasta. Welke bloemsoort gebruik je? Werk je met de hand of een pastamachine? En wat eigenlijk zijn de ultieme basisrecepten? “Pasta Grannies” is niet alleen een viering van samen koken, maar ook een vrolijk stukje Italiaanse levenswijze. Bovendien bevat het boek QR-codes naar YouTube-filmpjes waarin de nonna’s je ieder recept precies uitleggen. Buon appetito!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Vicky Bennison

Vicky Bennison, auteur van de bestseller “Pasta Grannies”, verzamelde nóg meer hartverwarmende recepten, maar ook verhalen van onze favoriete Italiaanse grootmoeders. In dit toegankelijke kookboek met verbazingwekkend mooie locatie- en receptfotografie laat ze zien hoe je authentiek Italiaans eten maakt waarvan iedereen gegarandeerd zal genieten.

Van toegankelijke recepten tot aan onmisbare klassiekers

Het kookboek staat boordevol recepten die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het grote voordeel? Je waant jezelf even helemaal in Italië met de lekkerste pasta’s en Italiaanse broden. Natuurlijk vind je veel recepten met een twist doordat het soms wel eeuwenoude familierecepten zijn, maar je vindt ook ontzettend veel onmisbare klassiekers in het boek.

Pasta Grannies: Franchini

Verhalen van alle Pasta Grannies

Los van de smaakvolle en onweerstaanbare recepten staat het boek ook nog eens vol met de mooiste verhalen van alle grannies. Naast dat ze hun geheime recepten delen vertellen ze je ook maar al te graag over het stukje Italië waar ze vandaan komen of nu wonen. Inclusief de rijke geschiedenis op het gebied van eten, want daar weten ze alles van! De meeste recepten staan dan ook volledig in het teken van lokale seizoensproducten, waardoor de gerechten stuk voor stuk nog lekkerder smaken. Ga je deze zomer op vakantie naar Italië met de auto? Hou genoeg ruimte vrij om wat heerlijke producten mee naar huis te nemen.

Recepten uit Pasta Grannies

Trek gekregen? Dat snappen we helemaal. Om je alvast een inkijkje te geven in het kookboek delen we twee heerlijke recepten met onze favoriete pasta’s uit het boek.

Gedraaide korte tagliatelle met zeevruchten uit Savio

In het kustplaatsje Savio wordt een jaarlijkse sagra gehouden, een foodfestival ter ere van strozzapreti, ‘priesterwurgers’. Die naam wordt aan verschillende pastavormen gegeven; hier zijn het korte gedraaide linten. De dames die ze enkele weken lang ter voorbereiding van de sagra maken zijn Anna Rita, Betta, Fenina en de matriarch, de 94-jarige Lucia.

> naar het recept: gedraaide korte tagliatelle met zeevruchten uit Savio

Gedraaide korte tagliatelle met zeevruchten uit Savio

Spaghetti met citroenpesto uit Procida

Procida, een eilandje voor de kust van Napels, was de locatie voor de film The Talented Mr Ripley en tevens de Culturele hoofdstad van Italië in 2022. Ondanks alle aandacht en bekendheid, gaat het dorpsleven er gewoon door. Adriana, Antonietta, Enza, Maria en Teresa zijn buren en vriendinnen via het lokale koor. Ze delen een liefde voor koken. Dit recept is geweldig voor als je onverwachts gasten krijgt of als je iets snels wilt koken dat naar een lang weekend in Italië smaakt.

> naar het recept: spaghetti met citroenpesto uit Procida

Spaghetti met citroenpesto uit Procida

Lees ook:

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!