
Als iemand weet hoe je plantaardig eten toegankelijk maakt, dan is dat Lenna Omrani. Wij gingen er met haar over in gesprek!
Lees verder na de advertentie
Met in totaal meer dan 150 duizend volgers op sociale media laat Lenna Omrani zien hoe je gezonde, eiwitrijke en vooral lekkere plantaardige maaltijden maakt. Haar nieuwste boek, Lenna’s Plantbased Kitchen, is haar persoonlijkste tot nu toe en staat vol met haar favoriete recepten.
Benieuwd naar het boek, haar hele verhaal en hoe zij is overgestapt naar volledig plantaardig eten? Je leest het in deze Foodies:
De nieuwste Foodies
Koken met kleur€ 7.99- Geniet van zelfgemaakt ijs
- Ga aan de slag met de Mexicaanse keuken
- Kook zomerse recepten van Lenna Omrani

Plantaardig eten
Kun je niet wachten? We kunnen alvast verklappen dat de overstap naar een volledig plantaardig dieet voor Lenna geen grote omschakeling was. “Ik ben half Nederlands, half Tunesisch”, zo vertelt ze. “In Tunesië wordt vlees meer gebruikt om eten op smaak te brengen dan als echt hoofdbestanddeel van de maaltijd, zoals we dat in Nederland gewend zijn. En we eten in Nederland dan wel wat groente ernaast, maar in Tunesië zijn verse groenten en kruiden het belangrijkste deel van de maaltijd. Daarmee ben ik dus opgegroeid.”
Volwaardig plantaardig
Naast dat ze als kind dus al in de keuken stond, was Lenna veel te vinden op het sportveld, waar ze op hoog niveau hockeyde. Na een blessure en meerdere knieoperaties was het einde carrière. “Toen dacht ik: wat ga ik nu doen?”. “Ik ben me toen bezig gaan houden met gezond eten, omdat ik wel fit wilde blijven. En ik was ook op zoek naar controle en naar iets waardoor ik me weer een beetje oké kon voelen. Na een tijdje sloeg ik daar echter helemaal in door, was ik er obsessief mee bezig, en op een gegeven moment durfde ik gewoon bijna niks meer te eten. Mijn liefde voor het koken, die ik altijd had gehad, was helemaal weg.”
Toen Lenna weer een gezonde relatie had met eten, is ze voeding en diëtiek gaan studeren. Hier kwam ze erachter welk effect plantaardig eten eigenlijk op je gezondheid heeft. “Ik had een onrustige huid en veel last van mijn buik, dit was – na een experiment van een paar weken dat ik heb gedaan – bijna helemaal weg”.
Recepten Lenna’s Plant Based Kitchen
Om je alvast een inkijkje te geven in Lenna’s nieuwste boek, mogen wij een paar recepten met je delen uit Lenna’s Plant Based Kitchen! Wil je nog meer ontdekken van Lenna? Meer recepten vind je in Foodies: Alles draait om kleur.

Taco’s met gebakken tempékruimels, avocadosaus en frisse koolsla
Op zoek naar een lekker en verrassend plantaardig gerecht? Deze taco’s zijn gevuld met kruidige, gebakken tempékruimels, romige avocadosaus en een frisse koolsla.
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50

Lenna’s Kitchen-bowl met gebakken tofu en tahindressing
Deze kleurrijke bowl met knapperig gebakken tofu, frisse groenten en een romige tahindressing is een heerlijk plantaardig gerecht dat voedzaam én vullend is. Perfect voor wie op zoek is naar een gezonde en smaakvolle maaltijd!

Pruimengalette
Deze galette is een eenvoudig maar elegant dessert, waarin sappige pruimen de hoofdrol spelen. De knapperige, goudbruine korst en het zoet-frisse fruit maken dit een perfecte traktatie voor bij de koffie of als afsluiter van een zomerse maaltijd.
Onze tips

Snelle vegan recepten: 11+ lekkere varianten

Plantaardige zuivel: welke soort kies je wanneer?

Verrassend vegan: wist jij dat deze onverwachte producten plantaardig zijn?

9x de leukste kookboeken voor vegetariërs en vegans

Zelf 3x plantaardige melk maken

Ben je fan van Ottolenghi? Dan wil je dit kookboek zeker hebben!

Bakken zoals het bedoeld is: dit moet je weten

Cooking Fast & Slow: makkelijk comfort food voor elke dag

Australië is al jaren fan van haar recepten – nu is Nederland aan de beurt

De mooiste kookboeken om met Moederdag cadeau te geven

Thuisbakkers opgelet: dit basisbakboek mag je niet missen!
Lotus van Overveldt
Eindredacteur
Mag je wakker maken voor alles met aardappels of garnalen. Drinkt het liefst het hele jaar door warme chocolademelk met slagroom. Met zwarte koffie moet je niet in haar buurt komen (met ijskoffie wel). Vindt dat de Fransen het écht hebben begrepen door een kaasplankje én een toetje te eten.