Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Rudolph's Bakery 2: no-bake cheesecake

Foodies boekenclub: “Rudolph’s Bakery 2”

Profielfoto van YvonneYvonne Doorten

Advertentie

Herken je dat? Eindeloos op zoek naar dat ene kookboek waaruit je élk recept wilt maken. Foodies Boekenclub inspireert je! Op onze redactie staat een grote boekenkast, gevuld met meer dan 200 kookboeken. Stuk voor stuk nemen we ze mee naar huis om eruit te koken. Daardoor weten we als geen ander welke kookboeken niet mogen ontbreken bij jou thuis. Elke week kiezen we er eentje uit en vertellen we je alle ins & outs. Zo weet jij welke boeken je niet mag missen!

Rudolph van Veen

Waarschijnlijk ken je Rudolph van Veen als chefkok van verschillende televisieprogramma’s op RTL en 24Kitchen. Onlangs spraken we Rudolph nog over het tienjarig bestaan van 24Kitchen. Hij werd geboren in België en groeide later op in Tilburg. Rond zijn twintigste werd hij leerlingkok bij Cas Spijkers. Inmiddels is hij jaren verder en heeft hij meerdere kookboeken gepubliceerd. In oktober kwam zijn nieuwe boek uit: “Rudolph’s Bakery 2“.

Rudolph’s Bakery 2

Dit onweerstaanbare nieuwe bakboek van Meester Patissier Rudolph van Veen staat boordevol recepten. Je vindt maar liefst 130 recepten in “Rudolph’s Bakery 2”. Wat dacht je bijvoorbeeld van klassieke pretzels of Deense droomcake? Oogstrelende cakes, heerlijke koekjes, prachtige taarten en vers brood. Alles wat met bakken te maken heeft komt voorbij. Bij elk recept proef je de oneindige liefde voor zoete en hartige juweeltjes van Rudolph.

Gouden regels

Het boek is juist zo toegankelijk door de laagdrempelige uitleg. Hoe moeilijk een recept ook lijkt in eerste instantie, Rudolph praat je erdoorheen met alle tips & tricks die hij deelt. Dit dubbeldikke bakboek staat dan ook boordevol met persoonlijke extra’s. Zo kan iedereen als een meesterbakker door de keuken huppelen. De meeste recepten zijn om te delen, al hoeft dat natuurlijk niet…

Rudolph’s Bakery 2

€ 34,99
Rudolph's Bakery 2

Goed nieuws, we mogen drie heerlijke recepten met jullie delen:

Pretzels

Rudolph: “Volgens de legende werd de pretzel al in het jaar 610 gebakken door Italiaanse monniken als traktatie om jonge kinderen te belonen voor het leren van hun gebeden. De specifieke vorm is een verwijzing naar de kruislings voor het lichaam gevouwen armen tijdens het bidden. Deze belangrijke betekenis zou tevens kunnen verklaren waarom de vorm van de pretzel, in ons land bekend als krakeling, internationaal het symbool is geworden voor de bakkerij, wat je terugziet in de rijke variatie aan uithangborden. De typische mahoniebruine kleur van de pretzels ontstaat door het deeg te dompelen in natronloog, een waterige oplossing van natriumhydroxide. Je kunt het deeg natuurlijk ook bestrijken met geklutst ei, alleen krijg je dan niet de karakteristieke smaak en kleur van de originele pretzels. Natriumhydroxidekorrels zijn online te koop. Bewaar de natronloog na gebruik in een goed afgesloten glazen pot voor eventueel later gebruik.”

Pretzels

No bake cheesecake

Rudolph: “Deze ongebakken cheesecake heeft een zomers tintje dankzij de kokos-pecanbodem en de passievruchtengelei. De vulling is heerlijk romig en mildzoet van smaak. Doordat er geen bindmiddel in de vulling zit moet de taart minstens een halve dag opstijven in de koelkast. Zelf vind ik het nog fijner om hem eerst een paar uur in de vriezer te leggen zodat de taartring wat makkelijker is te verwijderen. Daarna laat je de no bake cheesecake in de koelkast iets ontdooien tot hij wat zachter is om te snijden en van te snoepen.”

Rudolph's Bakery 2: no bake cheesecake

Deense droomcake

Rudolph: “Dit is zonder twijfel de bekendste cake uit Denemarken. Het begon allemaal toen Jytte Andersen uit het Deense Jutland deelnam aan een bakwedstrijd en haar inzending ‘Drommekage’ noemde. Nadat Jytte de wedstrijd had gewonnen groeide haar creatie al snel uit tot de meest gegeten cake op de beroemde Deense koffietafels. In het originele recept is ‘Drommekage’ een platte cake bestaande uit twee lagen: een laag lichte vanillecake met daarboven een laagje sappige donkere kokoscake.”

Rudolph's Bakery 2: Deense droomcake

Wil je iedere week de lekkerste recepten en tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!