Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Streetfood: Surinaamse bami met gemarineerde kip

Foodies boekenclub: “Streetfood”

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Herken je dat? Eindeloos op zoek naar dat ene kookboek waaruit je élk recept wilt maken. Foodies Boekenclub inspireert je! Op onze redactie staat een grote boekenkast, gevuld met honderden kookboeken. Stuk voor stuk nemen we ze mee naar huis om eruit te koken. Daardoor weten we als geen ander welke kookboeken niet mogen ontbreken bij jou thuis. Elke week kiezen we er eentje uit en vertellen we je alle ins & outs. Zo weet jij welke boeken je niet mag missen!

Streetfood

Toen in 2020 de deuren van alle restaurants dicht moesten vanwege de lockdown en de onzekerheid bij iedereen groot was, besloot sterrenchef Soenil Bahadoer het over een heel andere boeg te gooien. Hij begon kriskras door het land te rijden met zijn speciale Spicy Chef-foodtruck. Van hieruit serveerde hij het allerlekkerste streetfood dat hij van zijn moeder en door zijn culinaire reizen naar Suriname leerde maken. Van huisgemaakte rotirol, okrasoep en Surinaamse bami met gemarineerde kip tot een luxe bara met wagyu en truffel. In “Streetfood” deelt Soenil de recepten van de populairste gerechten en snacks uit zijn foodtruck. Dankzij de helder uitgeschreven recepten kan iedereen het streetfood van Soenil thuis bereiden.

Streetfood

€ 25,00
Cover streetfood

Soenil Bahadoer

Je kent Soenil Bahadoer misschien van zijn eerdere boek “The Spicy Chef” of van zijn restaurant De Lindehof in Nuenen. Met dit restaurant behaalde hij maar liefst twee Michelinsterren. Aan de hand van zijn gerechten vertelt hij dagelijks zijn verhaal aan de gasten die hij ontvangt. Zijn keuken is geworteld in zijn Surinaams-Hindoestaanse achtergrond en tegelijkertijd liefdevol geïntegreerd met zijn Brabantse en Franse opleiding. Zo komen verschillende werelden, culturen, geuren en smaken samen.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten en tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Mama’s home food

Soenil vertelt over het boek: “De wereld leek even stil te staan in 2020. Door de pandemie wisten we niet wat er zou gebeuren, niet hoe lang de deuren van De Lindehof gesloten zouden blijven. Stilstaan was geen optie, dus besloot ik met een foodtruck te beginnen met mama’s home food. Heerlijke bara’s en roti’s waar ik zelf zo dol op ben en die ik van mijn moeder leerde maken.”

Dit zijn precies ook de recepten die terug te vinden zijn in het boek “Streetfood”. Stuk voor stuk recepten die Soenil leerde maken van zijn moeder, maar dan vaak net met een persoonlijke twist. Zoals bijvoorbeeld de bara met lam of truffel.

Foodtruck

In het begin trok Soenil het land door met zijn foodtruck, niets was te gek. Soenil: “Het werd een feest. We experimenteerden met luxe bara’s met kaviaar, Japanse wagyu en truffel, we maakten mama’s pittige bami met kip en we hadden toetjes.” Het concept trok ontzettend veel mensen met lange rijen tot gevolg. Sommige mensen stonden wel uren te wachten voor de bara’s van Soenil. Daarnaast stond de foodtruck vaak voor de deur van zijn restaurant in Nuenen.

Zelf ben ik er speciaal vanuit Nijmegen voor naar Nuenen gereden, ik wilde per se de bara’s proeven. Als ik er nu aan terugdenk loopt het water me spontaan in de mond. Des te blijer was ik toen ik het recept voor de bara’s in het boek van Soenil zag staan. Kortom; wil je het lekkerste streetfood van Soenil en zijn moeder in huis halen? Dan mag dit boek niet ontbreken bij jou in de keuken!

Goed nieuws, we mogen twee heerlijke recepten met jullie delen:

Bara met lam

Deze bara bestelde ik toen ik voor het eerst in de rij stond voor de foodtruck van Soenil in Nuenen. Nadat ik de bara proefde bestelde ik er direct nog een om mee te nemen naar huis. Heerlijke smaken op een goede bara met ontzettend mals lamsvlees. Heerlijk!

> naar het recept: bara met lam

Bara met lam

Surinaamse bami met gemarineerde kip

Soenil Bahadoer: “Mijn zus Rekha maakte deze bami regelmatig voor ons team in het restaurant. Als zij met de bakken kip en bami kwam, was het feest. In onze foodtruck was het een echt succesnummer. De bakjes bami met kip vlogen over de toonbank.”

> naar het recept: Surinaamse bami met gemarineerde kip

Streetfood: Surinaamse bami met gemarineerde kip

Lees ook:

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!