Advertentie
Streetfood
Toen in 2020 de deuren van alle restaurants dicht moesten vanwege de lockdown en de onzekerheid bij iedereen groot was, besloot sterrenchef Soenil Bahadoer het over een heel andere boeg te gooien. Hij begon kriskras door het land te rijden met zijn speciale Spicy Chef-foodtruck. Van hieruit serveerde hij het allerlekkerste streetfood dat hij van zijn moeder en door zijn culinaire reizen naar Suriname leerde maken. Van huisgemaakte rotirol, okrasoep en Surinaamse bami met gemarineerde kip tot een luxe bara met wagyu en truffel. In “Streetfood” deelt Soenil de recepten van de populairste gerechten en snacks uit zijn foodtruck. Dankzij de helder uitgeschreven recepten kan iedereen het streetfood van Soenil thuis bereiden.
Soenil Bahadoer
Je kent Soenil Bahadoer misschien van zijn eerdere boek “The Spicy Chef” of van zijn restaurant De Lindehof in Nuenen. Met dit restaurant behaalde hij maar liefst twee Michelinsterren. Aan de hand van zijn gerechten vertelt hij dagelijks zijn verhaal aan de gasten die hij ontvangt. Zijn keuken is geworteld in zijn Surinaams-Hindoestaanse achtergrond en tegelijkertijd liefdevol geïntegreerd met zijn Brabantse en Franse opleiding. Zo komen verschillende werelden, culturen, geuren en smaken samen.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten en tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Mama’s home food
Soenil vertelt over het boek: “De wereld leek even stil te staan in 2020. Door de pandemie wisten we niet wat er zou gebeuren, niet hoe lang de deuren van De Lindehof gesloten zouden blijven. Stilstaan was geen optie, dus besloot ik met een foodtruck te beginnen met mama’s home food. Heerlijke bara’s en roti’s waar ik zelf zo dol op ben en die ik van mijn moeder leerde maken.”
Dit zijn precies ook de recepten die terug te vinden zijn in het boek “Streetfood”. Stuk voor stuk recepten die Soenil leerde maken van zijn moeder, maar dan vaak net met een persoonlijke twist. Zoals bijvoorbeeld de bara met lam of truffel.
Foodtruck
In het begin trok Soenil het land door met zijn foodtruck, niets was te gek. Soenil: “Het werd een feest. We experimenteerden met luxe bara’s met kaviaar, Japanse wagyu en truffel, we maakten mama’s pittige bami met kip en we hadden toetjes.” Het concept trok ontzettend veel mensen met lange rijen tot gevolg. Sommige mensen stonden wel uren te wachten voor de bara’s van Soenil. Daarnaast stond de foodtruck vaak voor de deur van zijn restaurant in Nuenen.
Zelf ben ik er speciaal vanuit Nijmegen voor naar Nuenen gereden, ik wilde per se de bara’s proeven. Als ik er nu aan terugdenk loopt het water me spontaan in de mond. Des te blijer was ik toen ik het recept voor de bara’s in het boek van Soenil zag staan. Kortom; wil je het lekkerste streetfood van Soenil en zijn moeder in huis halen? Dan mag dit boek niet ontbreken bij jou in de keuken!
Goed nieuws, we mogen twee heerlijke recepten met jullie delen:
Bara met lam
Deze bara bestelde ik toen ik voor het eerst in de rij stond voor de foodtruck van Soenil in Nuenen. Nadat ik de bara proefde bestelde ik er direct nog een om mee te nemen naar huis. Heerlijke smaken op een goede bara met ontzettend mals lamsvlees. Heerlijk!
> naar het recept: bara met lam
Surinaamse bami met gemarineerde kip
Soenil Bahadoer: “Mijn zus Rekha maakte deze bami regelmatig voor ons team in het restaurant. Als zij met de bakken kip en bami kwam, was het feest. In onze foodtruck was het een echt succesnummer. De bakjes bami met kip vlogen over de toonbank.”
> naar het recept: Surinaamse bami met gemarineerde kip
Lees ook:
Van sushi tot saté: dit zijn de lekkerste Aziatische streetfood recepten
Wat is trassi en wat kun je ermee?
Foodies boekenclub: “Switi Sranan”
Onze tips
Foodies boekenclub: “ZOETE ZOOI.”
Dit zijn de beste kerst kookboeken vol inspiratie
Sneak peek: exclusieve recepten uit Jamie Olivers nieuwste boek!
Thomas Panterpoes over zijn nieuwe kookboek: “Ik wil mijn recepten voor iedereen toegankelijk maken.”
Foodies boekenclub: “All Day Goodness”
Het nieuwste boek van Jamie Oliver: ‘Simply Jamie’ is uit!
Foodies boekenclub: “Het vega slowcookerboek”
Foodies boekenclub: “IJs & Co 2.0”
Foodies boekenclub: “Planken met een Indische twist”
Rukmini Iyer over Het Groene Kookboek: “Er zijn zoveel tips & trucs die ik wil delen”
Foodies boekenclub: “Het Groene Kookboek” van Rukmini Iyer
De mooiste kookboeken om met Vaderdag cadeau te geven
Bas kookt met Rukmini Iyer uit “India Express”
Foodies boekenclub: “Sandwiches”
Dit zijn de beste Italiaanse kookboeken
Foodies boekenclub: “Wokbijbel” van Noni Kooiman
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.