Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Koreaanse pittige ramen

De beste kipgerechten maak je zo

Kip, wat kun je er niet mee? Neutraal van smaak en daardoor heel veelzijdig. Of je hem nu langzaam gaart in de oven, krokante bites mee maakt in de airfryer of verwerkt in je favoriete curry, alles is mogelijk met dit gevogelte. Daarom heeft onze Curry Guy, Dan Toombs, er een prachtig boek over gemaakt. Wij delen een paar recepten!

Lees verder na de advertentie

The Curry Guy Kip

Dan Toombs, bekend van zijn eerdere boeken The Curry Guy Thai en The Curry Guy Veggie, heeft wederom een prachtig boek uitgebracht. Ditmaal ingezoomd op heerlijke kipgerechten uit India en Zuidoost-Azië. Juist omdat in veel landen varkens- en vleesgerechten vanwege religieuze overwegingen niet worden gegeten, brengt Dan een boek over kip uit.

“Ik wil graag ook nog boeken schrijven die zich op andere vleessoorten richten, maar kip leek mij gewoon het beste om mee te beginnen. Het gaat goed samen met veel ingrediënten en kent tal van lekkere bereidingswijzen: van krokant gefrituurd en geroerbakt, tot gestoomd, gegrild en geroosterd” aldus Dan.

The Curry Guy Kip

€ 24,95
TheCurryGuyKip

Twee essentiële onderwerpen

Er zijn twee onderwerpen waar Dan direct van wist dat ze in dit boek thuishoorden, namelijk de karahipan en klassieke Indiase sauzen. Dan: “Ik krijg via mijn blog en social media vaak de vraag naar het recept voor een goede karahicurry die je in een beter restaurant vindt, en die staat nu in dit kookboek.”

Een ander cruciaal onderwerp voor Dan zijn de klassieke Indiase sauzen en dan degene die in Indiase hotels en restaurants worden gebruikt. Volgens hem zouden deze je curry’s naar een hoger niveau tillen én de kooktijd verminderen. Met het gebruik van deze sauzen staan de snelle recepten binnen een handomdraai op tafel.

Wil je meer leuke kookboeken-tips en iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Blijvend verrassen

Denk je dat je de wereld van kip al hebt uitgespeeld? Dan is dit boek zeker iets voor jou! Zoals Dan zelf uitlegt: “Als je al een of meer kookboeken van mij hebt, vraag je je misschien af wat voor nieuws er in hemelsnaam nog in dit boek kan staan. Maak je geen zorgen. Er zijn zoveel recepten en bereidingen die niet in mijn eerdere kookboeken pasten, dat je heel veel nieuwe recepten en smaken zult ontdekken. Ik denk zelfs dat je deze verzameling kiprecepten net zo lekker, zo niet nog lekkerder zult vinden dan de recepten die ik al eerder met je hebt gedeeld!”

Recepten The Curry Guy Kip

Inmiddels nieuwsgierig naar de recepten in dit kookboek? Goed nieuws! Wij delen hier alvast een paar heerlijke gerechten om te proberen.

Koreaanse pittige ramen

Koreaanse pittige ramen

Dan Toombs: “Ik ben dol op ramen. Deze pittige ramen met kip maak ik wanneer ik zin heb in veel smaak, maar niet in koken. Ik kook bijna elke dag, voor mijn blog en om recepten voor boeken te testen, dus wanneer ik een dagje vrij heb, wil ik iets wat ik snel en zonder al te veel nadenken op tafel kan zetten. Deze pittige ramen bijvoorbeeld. Ramen is van origine uiteraard Japans, maar de Koreanen hebben aan veel ramengerechten hun eigen draai gegeven. Ik gebruik meestal instant noedels voor dit recept, maar je kunt ook ramennoedels van betere kwaliteit gebruiken.”

Naar het recept
Samosataartjes

Samosataartjes

Deze samosataartjes zijn een uitstekend voorgerecht of hapje voor bij een drankje. Je kunt de filodeegbakjes met van alles vullen. Dit recept is voldoende voor 5 tot 10 personen, maar als je keema over hebt, kun je altijd een paar van deze taartjes bakken voor een lichte snack.

Naar het recept
Kip karahi met chilipepers en knoflook

Kip karahi met chilipepers en knoflook

Dit is de meest basale kip karahi. Er worden slechts een paar eenvoudig verkrijgbare specerijen aan de curry toegevoegd. De smaak komt van verse chilipepers, tomaten, knoflook, yoghurt en, uiteraard, de kip. De saus is rijk, buitengewoon verrukkelijk en toch zo simpel.

Naar het recept

Tip!

Profielfoto van

Julie van den Berg

Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!