
Vegan rainbow food
Lees verder na de advertentie
Na het succes van “Vegan soul food” én “Vegan party food” is Jason Tjon Affo terug met zijn nieuwe boek “Vegan rainbow food“. In dit kleurrijke vegan kookboek leer je gezond te koken met alle kleuren van de regenboog. Door bijvoorbeeld verschillende ingrediënten te gebruiken die allemaal van nature een andere kleur hebben laat Jason zien hoe je zoveel mogelijk voedzame voedingsstoffen binnenkrijgt. En dat allemaal in één gerecht. Zo wordt jouw vegan maaltijd niet alleen voedzaam, maar ook ontzettend lekker. Van de ultieme rainbow sushibowl tot een overheerlijke matchacake: elk recept laat gegarandeerd de zon schijnen op je bord. “Vegan rainbow food” is daarom een onmisbaar kookboek. Zeker voor iedereen die overheerlijk en kleurrijk vegan eten wil ontdekken.

The Indigo Kitchen
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Jason Tjon Affo staat bekend om zijn unieke en kleurrijke recepten én fotografie, die hij toont op zijn blog en Instagram “The Indigo Kitchen“. Zijn eerste boek “Vegan soul food” werd bekroond tot het beste vegan kookboek van het jaar 2020 door het magazine LekkerVega. Hij deelt regelmatig vegan recepten die te omschrijven zijn als perfect comfortfood en waarbij het water je spontaan in de mond loopt. Misschien schrik je in eerste instantie van de felle kleuren, maar tegen de tijd dat je ogen gewend zijn ontdek je dat zijn boeken volstaan met prachtige gerechten en recepten, allemaal met liefde ontwikkelt.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Eet jezelf gezond
Kleurrijk eten is niet alleen een feestje voor het oog, het is ook nog eens gezond. Zeker met de vegan recepten van Jason. Gezond en lekker gaat heel goed samen, tot nu toe hebben we geen een misser kunnen ontdekken tussen de recepten van Jason. Wat dacht je bijvoorbeeld van wortelpancakes? Heerlijk voor bij een ontbijt op bed of een late brunch, of de rode bieten-kokoscurry? Daar waar de kleuren van het bord spatten zit tegelijkertijd elke hap boordevol smaak.
Diverse kleuren
Jason deelt niet alleen hele lekkere recepten, hij legt je ook uit wat de verschillende kleuren eigenlijk betekenen en waarom ze zo belangrijk zijn bij voeding. Hij gebruikt voornamelijk de kleuren rood, oranje, geel, groen en blauw/paars en legt op een fijne manier uit welke ingrediënten bij welke kleur horen. Daarnaast vertelt hij waarom welke kleur belangrijk is voor een gevarieerd voedingspatroon. Een klein stukje opvoeding aan het begin van het boek, die je wat ons betreft niet mag missen.
Goed nieuws, we mogen twee recepten met jullie delen:
Wortelpancakes
Jason: “Wortel, kardemom, vanille en sinaasappel: een combinatie waar ik erg lekker op ga. Met deze vrolijke pancakes breng je de zon op je bord!”
> naar het recept: wortelpancakes
Sweet & spicy tofuspiesjes
Jason: “Als het kon zou ik een heel kookboek maken vol tofurecepten. Er zijn talloze manieren om deze volwaardige bron van plantaardige eiwitten tot zijn recht te laten komen en dit recept is daar een goed voorbeeld van. Elke keer als ik deze tofuspiesjes maak staat de keuken vol. Ze halen het dan ook zelden tot de eettafel.”
> naar het recept: sweet & spicy tofuspiesjes
Onze tips

Thuisbakkers opgelet: dit basisbakboek mag je niet missen!

Must-read: met ‘Snelle Jelle’ kook je écht makkelijk en snel

Makkelijk koken op sterrenniveau met ‘Simply Good’

Zo veel meer dan kimchi: recepten uit de ‘De bijbel van de Koreaanse keuken’

Aardappel saai? Niet met de recepten van Potato Queen Poppy O’Toole!

Van hapjes tot harira: 100 ramadanrecepten

Alles over het ‘Easy Airfryer’-boek van Jamie Oliver (en zo krijg je ‘m cadeau)

Alles over het boek ‘Plant’ van De Nieuwe Winkel, inclusief recept!

De beste kipgerechten maak je zo

Foodies boekenclub: The Curry Guy één pan

Last Minute Dinners: alles over dit handige kookboek, inclusief menu!

Zo combineer je eten met het juiste bier

Zet deze schitterende kookboeken op je kerstverlanglijstje dit jaar

Bakken in de airfryer: zo doe je dat!

Alles over het nieuwste boek van Donna Hay: “Too Easy”, inclusief recepten!

Alles over ‘Herman kookt terug’ en waarom dit zo veel meer dan een kookboek is…
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.