Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Sweet & spicy tofuspiesjes

Foodies boekenclub: “Vegan rainbow food”

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Herken je dat? Eindeloos op zoek naar dat ene kookboek waaruit je élk recept wilt maken. Foodies Boekenclub inspireert je! Op onze redactie staat een grote boekenkast, gevuld met honderden kookboeken. Stuk voor stuk nemen we ze mee naar huis om eruit te koken. Daardoor weten we als geen ander welke kookboeken niet mogen ontbreken bij jou thuis. Elke week kiezen we er eentje uit en vertellen we je alle ins & outs. Zo weet jij welke boeken je niet mag missen!

Vegan rainbow food

Na het succes van “Vegan soul food” én “Vegan party food” is Jason Tjon Affo terug met zijn nieuwe boek “Vegan rainbow food“. In dit kleurrijke vegan kookboek leer je gezond te koken met alle kleuren van de regenboog. Door bijvoorbeeld verschillende ingrediënten te gebruiken die allemaal van nature een andere kleur hebben laat Jason zien hoe je zoveel mogelijk voedzame voedingsstoffen binnenkrijgt. En dat allemaal in één gerecht. Zo wordt jouw vegan maaltijd niet alleen voedzaam, maar ook ontzettend lekker. Van de ultieme rainbow sushibowl tot een overheerlijke matchacake: elk recept laat gegarandeerd de zon schijnen op je bord. “Vegan rainbow food” is daarom een onmisbaar kookboek. Zeker voor iedereen die overheerlijk en kleurrijk vegan eten wil ontdekken.

Vegan rainbow food

€ 25,99
Cover vegan rainbow food

The Indigo Kitchen

Jason Tjon Affo staat bekend om zijn unieke en kleurrijke recepten én fotografie, die hij toont op zijn blog en Instagram “The Indigo Kitchen“. Zijn eerste boek “Vegan soul food” werd bekroond tot het beste vegan kookboek van het jaar 2020 door het magazine LekkerVega. Hij deelt regelmatig vegan recepten die te omschrijven zijn als perfect comfortfood en waarbij het water je spontaan in de mond loopt. Misschien schrik je in eerste instantie van de felle kleuren, maar tegen de tijd dat je ogen gewend zijn ontdek je dat zijn boeken volstaan met prachtige gerechten en recepten, allemaal met liefde ontwikkelt.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Eet jezelf gezond

Kleurrijk eten is niet alleen een feestje voor het oog, het is ook nog eens gezond. Zeker met de vegan recepten van Jason. Gezond en lekker gaat heel goed samen, tot nu toe hebben we geen een misser kunnen ontdekken tussen de recepten van Jason. Wat dacht je bijvoorbeeld van wortelpancakes? Heerlijk voor bij een ontbijt op bed of een late brunch, of de rode bieten-kokoscurry? Daar waar de kleuren van het bord spatten zit tegelijkertijd elke hap boordevol smaak.

Diverse kleuren

Jason deelt niet alleen hele lekkere recepten, hij legt je ook uit wat de verschillende kleuren eigenlijk betekenen en waarom ze zo belangrijk zijn bij voeding. Hij gebruikt voornamelijk de kleuren rood, oranje, geel, groen en blauw/paars en legt op een fijne manier uit welke ingrediënten bij welke kleur horen. Daarnaast vertelt hij waarom welke kleur belangrijk is voor een gevarieerd voedingspatroon. Een klein stukje opvoeding aan het begin van het boek, die je wat ons betreft niet mag missen.

Goed nieuws, we mogen twee recepten met jullie delen:

Wortelpancakes

Jason: “Wortel, kardemom, vanille en sinaasappel: een combinatie waar ik erg lekker op ga. Met deze vrolijke pancakes breng je de zon op je bord!”

> naar het recept: wortelpancakes

Wortelpancakes

Sweet & spicy tofuspiesjes

Jason: “Als het kon zou ik een heel kookboek maken vol tofurecepten. Er zijn talloze manieren om deze volwaardige bron van plantaardige eiwitten tot zijn recht te laten komen en dit recept is daar een goed voorbeeld van. Elke keer als ik deze tofuspiesjes maak staat de keuken vol. Ze halen het dan ook zelden tot de eettafel.”

> naar het recept: sweet & spicy tofuspiesjes

Vegan rainbow food: sweet & spicy tofuspiesjes

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!