
Knolselderijsteaks met café de paris-saus
Lees verder na de advertentie
Als er iemand bekend staat om het toveren met groenten dan is het Ottolenghi wel. In zijn nieuwe boek slaagt hij er opnieuw in om groenten aantrekkelijk te maken voor het grote publiek. Van schnitzels van puntpaprika tot deze knolselderijsteaks met café de paris-saus.
Gevulde auberginerolletjes in kokos-dal met kerrie

Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip
Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.
Aubergine is altijd al een van de favoriete groenten van Ottolenghi geweest. Vaak zagen we ze gestoofd of gegrild uit de oven. Hij weet als geen ander te laten zien dat aubergine helemaal geen saaie groente is. Dit gerecht kost wat meer tijd dan je misschien gewend bent – maar dat is niet onbekend bij Ottolenghi – maar is zeker de moeite waard.
Pandanpudding met koffiesiroop
Nog zo’n origineel recept: pandanpudding met koffiesiroop. Hij maakt hiervoor gebruik van pandanbladeren, welke je veel terug ziet komen in Aziatische gerechten. Het aroma van pandan houdt het midden tussen gras en vanille en is vooral lekker bij tropisch fruit, in cakes of in combinatie met koffie zoals in dit recept.

Onze tips

Eindelijk: het nieuwe kookboek van de auteur van ‘Zout, vet, zuur, hitte’ is er!

De beste kookboeken van 2025 volgens de Foodies-redactie

Dit is waarom iedereen Pien’s Dinner Club in huis wil hebben

Waarom de aardappel een comeback verdient volgens Jacques Hermus

Simpel én lekker? Dan wil je deze recepten maken

Dit is de reden dat iedereen massaal vlaaien aan het bakken is

Krokant, sappig en cheesy: dit zijn de burgers waar iedereen over praat

Eenvoudig uitsloven met het kookboek F*cking Lecqer (inclusief recepten!)

Eva Koper verklapt: dit is waarom zelfs een pistachecroissant gezond kan zijn

Kun je alles maken in de airfryer? Deze recepten bewijzen het

Het kookboek van Ottolenghi’s topchef is nú uit en iedereen is laaiend enthousiast

Zo ga je zelf aan de slag als de bakkers van bakkerij Fort Negen

Zó haal je alles uit je citrusvruchten: ontdek deze lekkere recepten

Jamie Oliver komt met nieuw boek vol gezonde gerechten (en jij scoort ‘m nu met korting)

Brazilië op haar best: de lekkerste recepten vind je in dit kookboek

Gezond eten zonder gedoe? Jamie Oliver deelt zijn 50 healthy hacks

Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.





