
Herken je dat? Eindeloos op zoek naar dat ene kookboek waaruit je élk recept wilt maken. Op onze redactie staat een grote boekenkast, gevuld met honderden kookboeken. Elke week kiezen we er eentje uit en vertellen we je alle ins & outs. Dit keer: ZOETE ZOOI. van Eefje Friedhoff.
Lees verder na de advertentie
ZOETE ZOOI.
In haar allereerste boek ZOETE ZOOI. deelt bakkoningin Eefje Friefhoff haar absolute succesrecepten en heerlijke, nieuwe creaties. Als bakenthousiasteling met een banketbakkersdiploma op zak deelt ze al haar huis-, tuin- en keukentrucs en zorgt ze ervoor dat je met meer zelfvertrouwen en plezier de keuken in gaat.
In dit boek vind je uiteraard haar inmiddels beroemde boterkoek, de allerlekkerste MonChoutaart en natuurlijk haar signature karamel shortbread met pecannoten. Ook staat er een geweldig recept voor sticky toffeepudding in, die je met een bolletje ijs erbij ook perfect kunt serveren als dessert.

Eefje Friedhoff
Meer dan tien jaar geleden begon Eefje Friedhoff uit Leiden met haar Instagramaccount @Eefsfood, ondertussen zijn haar recepten niet meer weg te denken. Niet alleen op Instagram deelt ze al haar heerlijke recepten, ook haar website staat er vol mee.
Hoewel je veel hartige recepten vindt bij Eefje, wordt ze toch voornamelijk in verband gebracht met taart. Eefje vertelt: “Ik snap het wel, een fancy taart maakt snel meer indruk dan een bordje pasta, een kom soep of een lekkere burger. Maar als ik zou moeten kiezen; nooit meer zoet of nooit meer hartig is de keuze snel gemaakt en raak ik geen taart meer aan. Ik verkies hartig absoluut boven zoet!”
Wil je meer leuke kookboeken-tips en iedere week de lekkerste recepten ontvangen?
Ultiem bakboek: ZOETE ZOOI.
Ondanks dat haar voorkeur misschien iets meer richting hartige recepten gaat, kennen wij Eefje als de onbetwiste bakkoningin van Nederland. Haar kennis en enthousiasme komen samen in haar recepten, wat resulteert in geweldige baksels boordevol smaak.
Favoriete recepten
Met ZOETE ZOOI. til je jouw thuisbak-skills naar een hoger plan. Jouw creaties zullen niet alleen goed smaken maar er ook fantastisch uitzien. Een must-have voor elke bakliefhebber! Benieuwd naar onze favoriete recepten uit ZOETE ZOOI.? Bekijk snel deze twee recepten:

Eetbaar cakebeslag
Eefje Friedhoff: “Er zijn mensen die alleen cake bakken om te kunnen snaaien van het beslag. En dat snap ik wel! Echt verstandig is het misschien niet, te veel rauwe ei en bloem kun je beter vermijden. Gelukkig staat op deze pagina een recept voor een heerlijk eetbare versie. Minstens zo lekker en je kunt er met een gerust hart zoveel van eten als je wil.”

Kokoscake met passievrucht
Deze cake is nóg lekkerder dan dat ‘ie eruit ziet, wij zijn dan ook ontzettend fan van dit heerlijke recept!
Wil je meer leuke kookboeken-tips en iedere week de lekkerste recepten ontvangen?
Onze tips

Makkelijk koken op sterrenniveau met ‘Simply Good’

Zo veel meer dan kimchi: recepten uit de ‘De bijbel van de Koreaanse keuken’

Aardappel saai? Niet met de recepten van Potato Queen Poppy O’Toole!

Van hapjes tot harira: 100 ramadanrecepten

Alles over het ‘Easy Airfryer’-boek van Jamie Oliver (en zo krijg je ‘m cadeau)

Alles over het boek ‘Plant’ van De Nieuwe Winkel, inclusief recept!

De beste kipgerechten maak je zo

Foodies boekenclub: The Curry Guy één pan

Last Minute Dinners: alles over dit handige kookboek, inclusief menu!

Zo combineer je eten met het juiste bier

Zet deze schitterende kookboeken op je kerstverlanglijstje dit jaar

Bakken in de airfryer: zo doe je dat!

Alles over het nieuwste boek van Donna Hay: “Too Easy”, inclusief recepten!

Alles over ‘Herman kookt terug’ en waarom dit zo veel meer dan een kookboek is…

Alles over “Het ramadankookboek” van Mounir Toub

Alles over het nieuwe kookboek “Bij Meera aan tafel”, inclusief recepten!
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.