
Laten we beginnen bij de bekendste variant. Basilicum is een heldergroen kruid en wordt vooral veel gebruikt in de Italiaanse keuken. Het is het belangrijkste ingrediënt voor pesto, hoort thuis op de pizza margherita en mag niet ontbreken in je salade caprese of tomatengazpacho. De smaak is uitgesproken, lichtzoet, fris en peperig.
Lees verder na de advertentie
Basilicum & Thaise basilicum: het verschil
Als we kijken naar Thaise basilicum, vallen er direct een aantal verschillen op in vergelijking met de Europese variant. De blaadjes van Thaise basilicum zijn allereerst puntiger en steviger. Ook hebben ze vaak een paarse gloed.
Qua smaak wijken de twee ook flink af. Thaise basilicum heeft een sterker aroma en is meer anijsachtig. Je gebruikt hem vooral in Aziatische keuken, bijvoorbeeld als finishing touch van je kommetje ramen of in een lekkere curry. Probeer hem bijvoorbeeld eens in een traditionele Tom kha kai soep met kip en laat je verrassen.
Lees ook: Wat is Thaise basilicum en wat kun je ermee?
Onze tips

Gevulde eieren maken? Zo maak je de lekkerste!

Tofu marineren: 6 combinaties die je tofu écht lekker maken

Paasbrood bakken: zo doe je dat zelf het lekkerst

Zelf karamel maken: zo doe je dat

6x Spaanse drankjes die je wil proberen!

Witte asperges koken: zo maak je ze perfect klaar

Groene asperges bereiden: van koken tot grillen

Wanneer is een avocado rijp? Zo test je het in 5 seconden!

Kun je aardappels met uitlopers nog eten? Zo zit het!

Dit is het verschil tussen witte, groene en paarse asperges

Avocado te hard? Zo maak je hem snel rijp

Lasagne opnieuw opwarmen: zo doe je dat

Van airfryer naar oven: tips en trucs mét omrekentabel

Soep bewaren in de koelkast of vriezer? Zo lang blijft het goed

Avocado snijden zonder snijwonden? Dit is de truc

Eieren koken in de airfryer: zo doe je dat
Roxanne
Vindt de supermarkt de vervelendste plek op aarde. Kan geen recept maken zonder er haar eigen draai aan te geven – wat vaak resulteert in een totaal ander gerecht. Vindt een curry altijd een goed idee en gaat zo vaak mogelijk naar Kroatië voor cevapcici. Was webredacteur van 2019 tot 2021.