Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
basilicum

Wat is het verschil tussen basilicum en Thaise basilicum?

Profielfoto van RoxanneRoxanne

Advertentie

Groene kruiden geven je gerecht net dat beetje extra. Ze zorgen ervoor dat je lievelingskostje er nog lekkerder uitziet en fantastisch smaakt. Twee van onze favorieten zijn basilicum en Thaise basilicum. Maar wat is precies het verschil tussen basilicum en Thaise basilicum en wanneer gebruik je welk kruid?

Laten we beginnen bij de bekendste variant. Basilicum is een heldergroen kruid en wordt vooral veel gebruikt in de Italiaanse keuken. Het is het belangrijkste ingrediënt voor pesto, hoort thuis op de pizza margherita en mag niet ontbreken in je salade caprese of tomatengazpacho. De smaak is uitgesproken, lichtzoet, fris en peperig.

wat is Thaise basilicum?

Basilicum & Thaise basilicum: het verschil

Als we kijken naar Thaise basilicum, vallen er direct een aantal verschillen op in vergelijking met de Europese variant. De blaadjes van Thaise basilicum zijn  allereerst puntiger en steviger. Ook hebben ze vaak een paarse gloed.

Qua smaak wijken de twee ook flink af. Thaise basilicum heeft een sterker aroma en is meer anijsachtig. Je gebruikt hem vooral in Aziatische keuken, bijvoorbeeld als finishing touch van je kommetje ramen of in een lekkere curry. Probeer hem bijvoorbeeld eens in een traditionele Tom kha kai soep met kip en laat je verrassen.

Lees ook: Wat is Thaise basilicum en wat kun je ermee?

Profielfoto van

Roxanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!