Advertentie
Laten we beginnen bij de bekendste variant. Basilicum is een heldergroen kruid en wordt vooral veel gebruikt in de Italiaanse keuken. Het is het belangrijkste ingrediënt voor pesto, hoort thuis op de pizza margherita en mag niet ontbreken in je salade caprese of tomatengazpacho. De smaak is uitgesproken, lichtzoet, fris en peperig.
Basilicum & Thaise basilicum: het verschil
Als we kijken naar Thaise basilicum, vallen er direct een aantal verschillen op in vergelijking met de Europese variant. De blaadjes van Thaise basilicum zijn allereerst puntiger en steviger. Ook hebben ze vaak een paarse gloed.
Qua smaak wijken de twee ook flink af. Thaise basilicum heeft een sterker aroma en is meer anijsachtig. Je gebruikt hem vooral in Aziatische keuken, bijvoorbeeld als finishing touch van je kommetje ramen of in een lekkere curry. Probeer hem bijvoorbeeld eens in een traditionele Tom kha kai soep met kip en laat je verrassen.
Lees ook: Wat is Thaise basilicum en wat kun je ermee?
Onze tips
Wat is het verschil tussen snert en erwtensoep?
Column van Raghenie: de Surinaams-Javaanse keuken
Spruitjes koken en bereiden: zo doe je dat
Zelf maken: guacamole dip
Column van Raghenie: de Hindostaanse eetcultuur
Gnocchi koken: zo doe je dat
Zalm op de huid bakken: zo doe je dat
Mals stoofvlees maken: de lekkerste recepten en tips
7x verschillende soorten paddenstoelen om mee te koken
Zelf appelmoes maken: zo doe je dat op de ouderwetse manier
Overgebleven beurse appels? Deze heerlijke recepten maak je ermee!
Column van Raghenie: eten met pit
Appelflappen maken: zo doe je dat!
Broccoli bereiden: zo doe je dat
Stamppot maken: zo maak je hem nóg lekkerder
Zo kun je aardappels koken en bereiden
Roxanne
Vindt de supermarkt de vervelendste plek op aarde. Kan geen recept maken zonder er haar eigen draai aan te geven – wat vaak resulteert in een totaal ander gerecht. Vindt een curry altijd een goed idee en gaat zo vaak mogelijk naar Kroatië voor cevapcici. Was webredacteur van 2019 tot 2021.